قنبر بریمانی، مدیر کمیته امداد شهرستان ساری، امروز(29 تیر) با اعلام این خبر به خبرنگار شبستان گفت: در اجرای طرح های اشتغال کمیته امداد این شهرستان در روستای خارخون کیاسر موفق به پرورش اردک در زمین کشاورزی به روش ارگانیک شد.
وی مقدار انرژی ورودی به مزرعه و افزایش مقدارعملکرد کیلوگرم برهکتار را مهم ترین ویژگی پرورش توأمان اردک و کشت برنج ذکر کرد که از نظر اقتصادی نیز سودآوری خوبی را نصیب کشاورزان می کند.
بریمانی افزود: پرورش اردک در زمین کشاورزی موجب می شود تا این حیوان بسیاری از علف های هرز کوچک و ریزی که در زیر آب قرار دارند و همچنین بذر علفهای هرز را مورد تغذیه قرار داده و با منقار و پاهای خود در اثر همزدن و جابجائی گل ها از رشد علف های هرز جلوگیری کرده و تقریبا" تمامی علف های هرز را ریشه کن می کند.
وی اظهار کرد: علاوه بر گیاهان موجود در مزرعه، اردک ها از حشرات موجود در مزرعه نیز تغذیه می کنند و در کاهش جمعیت آفاتی مانند کرم ساقه خوار و برگخوار برنج موثر هستند.
بریمانی اضافه کرد: اردک ها همچنین با فرو کردن نوک خود در داخل گل و لای شالیزار موجب تهویه خاک می شوند و گیاه برنج برای بقاء ریشه خود را افزایش می دهد و این افزایش ریشه به جذب بهتر و بیشتر موادغذایی کمک می کند که نتیجه آن بهبود سلامت گیاه و عملکرد بیشتر برنج خواهد بود.
مدیر کمیته امداد شهرستان ساری ادامه داد: فضولات اردک در شالیزار به حاصلخیزی خاک کمک می کند و نیاز به کودهای شیمیایی کاهش می یابد و علاوه بر این پرورش اردک یک منبع درآمد مضاعف برای کشاورزان نیز خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما