رمضان دعوتی است معنوی / تو مهمان عرش خدایی

برنامه های اسلام، برای رسیدن انسان به سعادت جاودانه تدوین شده، سعادتی که پهنایی به گستردگی دنیا و آخرت دارد، در این میان، روزه عبادتی است که در ره پویی بشر به سوی کمال و تعالی نقش به سزایی دارد.

خبرگزاری شبستان - فارس:

 

رمضان دعوتی است معنوی / تو مهمان عرش خدایی

 

برنامه های اسلام، برای رسیدن انسان به سعادت جاودانه تدوین شده، سعادتی که پهنایی به گستردگی دنیا و آخرت دارد، در این میان، روزه عبادتی است که در ره پویی بشر به سوی کمال و تعالی نقش به سزایی دارد.

 

روزه، برای رستگاری انسان و رهایی او از قید تن و توجه او به افق های سبز معنویت، واجب شده است. انسان خو گرفته با روزمرگی در یک پودمان معنوی یک ماهه، رهایی از بند مادی گرایی و زنگار زدایی از دل را با هم تجربه می کند.

 

 

رمضان در مکتب پیامبر خدا (ص) ماه ضیافت خداست

 

در این مهمانی بزرگ الهی میزبان خداوند است و بندگان مومن او مهمان این دعوت الهی و ریاضت و زهد و مجاهده نفسانی و تقوا و وسائل پذیرایی آن، و این سخن از پیام آور مکتب الهی است: «دعیتم الی ضیافة الله» رمضان ماهی است که شما را در آن به سوی ضیافت خدا خوانده اند.

 

یکی از تفاوت های عمده ضیافت الهی با ضیافت مردمی در این است که در ضیافتی که از جانب مردم صورت می گیرد محور؛ دعوت بسوی طعام است و بهره بردن از آنچه هست. اما در ضیافت الهی محور، تقوی و ریاضت و مبارزه نفسانی با شهوات و امیال شیطانی است که از جمله ویژگیهای آن، بودن و نخوردن و قدرت داشتن و گناه نکردن و بر خواهشای دل «نه» گفتن است که تسلط بر نفس را تقویت می کند و بدون این هم نمی توان به وارستگی از خود و رسیدن به قرب الی الله رسید.

 

 

 

 

رمضان، ماه قرب است ماه گریز از خویشتن خویش و التجاء به پروردگار

 

این مقام قرب حق تعالی است که تمامی انبیاء الهی و هم بندگان مخلص خداوند آرزوی رسیدن به آن را داشتند و رمضان، هجرت درونی است برای سیر در دنیای باطن برای مرور نفسانیات و اخلاقیات.

 

اگر دل را در اختیار صالحات گذاشتی اگر مشوق به خیر و تقوا و عشق به الله را، در دل مشعل ساختی، دیگر حسنات و صالحات جریان زلالی می شود که خود به خود از ان چشمه می جوشد و از درون به بیرون سرایت می کند و از قلب به اندام می رسد و از دل بر دیده تاثیر می گذارد اگر به دیدار رمضان می روی که لقاء خداوند نیز می باشد باید چهره جان را هم بیارایی و جمال باطن را هم داشته باشی.

 

رمضان، دوره تزکیه و تهذیب و تربیت و ساختن و مقاومت کردن و تحمل نمودن و چشیدن است ایام عفاف و کنترل و امساک و توجه به خدا و تقرب به پروردگار است، دریغ ... که این فرصت بگذرد و کاری نکنی که خدا را از خویش راضی کنی.

 

 

بنابراین محور ضیافت خدای تبارک و تعالی دعوت و لذات معنوی و روحانی و وارستگی کامل از بتهای درونی می باشد که رسیدن به این مقامات عالیه مقدمه ورود به معدن عظمت الهی است.

 

لذا باید تمامی حجاب های ظلمانی به حجاب های نورانی تبدیل شود تا لیاقت ورود به بهشت الهی نصیب سالک الی الله شود اما کسی که هنوز نتوانسته است زنجیرهای وابستگی درونی و این حجابهای تاریک نفسانی را کنار بزند و توجهش را از عالم طبیعت به عالم روحانیت منعطف گرداند و حتی هیچ گاه توان خود را در جهت تهذیب نس بکار نینداخته است در اسفل السافلین که اخرین درجه حجب ظلمانیست قرار می گیرد؛ در حال که خداوند انسان را در عالیترین مقام آفریده است، لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم

 

 

 

آثار و برکات روزه داری در دنیا

 

برای رسیدن به مقام قرب الهی، توجه به این نکته ضروری است که تنها اجتناب از مبطلات فقهی کافی نیست شرایط صحت روزه است و روزه صحیح با روزه مقبول فاصله زیادی دارد. روزه صحیح ان است که قضا و کفاره را ساقط می کند اما روزه مقبول علاوه بر شرایط صحت روزه، به امور دیگری نیز نیازمند است. از جمله اینکه تمامی اعضا و جوارح انسان باید روزه باشند چشم او به نامحرم نگاه نکند. گوش او شنونده غنا و غیبت نباشند. زبان او گوینده غیبت و تهمت نباشد. روزه داری که با این امور همراه است اگر چه قضا و کفاره ندارد اما روزه ای نیست که پروردگار عالم آن را بپذیرد روزه نیست که که وقتی روزه دار هنگام افطار می گوید: اللهم لک صمت. ملائکه گفته او را تصدیق کنند.

 

علاوه برا ین انسان باید به جایی برسد که دل او نیز روزه باشد؛ یعنی غیر خدا را وارد آن نکند و تمام توجه انسان به ذات باری تعالی باشد، بهشت برای چنین روزه ای کم است؛ پاداش این روزه ذات خداوند متعال است و چه سعادتی بالاتر از این که چنین پاداشی نتیجه عمل انسان باشد و در تمام عالم وجود، تنها قلب انسان مومن است که ظرفیت چنین پاداشی را دارد.

 

در حدیث قدسی چنین آمده: زمین و آسمان وسعت مرا ندارند تنها قلب بنده مومنم است که می تواند مرا در خود جای دهد و معنای میهمانی خداوند تبارک و تعالی همین است انسان نباید در این میهمانی به کمتر از این راضی شود وگرنه باخته است.

 

رشد در دینداری و ایجاد زمینه تقوی از فیوضات ماه رمضان است


در بیانیه آیت الله شیرازی با توجه به اهمیت این ماه و سفارش هایی که در خطبه شعبانیه پیامبر اکرم (ص) شده است ضمن برشمردن عامل تقوی جهت بهره کافی از فیوضات این ماه، ایجاد زمینه های تقوی از سوی حکومت اسلامی از جمله رشد فرهنگ حجاب و مظاهر دینی و به کار بردن راهکارهای مناسب، مشوق و مؤثر، از ضروریات جامعه امروز بیان شده است.

 

 

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن هدی للناس و بینات من الهدی و الفرقان

 

مستفاد از آیات و روایات آن است که خداوند متعال عنایت ویژه ای نسبت به روزها و ماههایی را در ایام سال دارد که از آن جمله ماه مبارک رمضان است که به شهر الله و ماه خدا نام گذاری شده است که ماه میمهانی خاص بندگان خدا و سریع ترین راه رسیدن به خداوند متعال و اظهار بندگی خالصانه به درگاه احدیت است.

 

 

اما آنچه در این ماه باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد هم از ناحیه ملت شریف ایران و هم از سوی دولت جمهوری اسلامی، چند مورد است که به آنها اشاره می شود:

1- توجه هرچه بیشتر در معرفی مقام شامخ و بی نظیر مولی الموحدین، معیار ایمان، میزان اعمال، ابو الائمه، امیرالمؤمنین (ع) وشناخت و شناساندن هرچه بیشتر ابعاد شخصیتی آن وجود ذی جود به قاطبه انسانها با بیان قابل فهم اقشار مختلف و به خصوص جوانان توسط خطباء محترم، مداحان، صدا و سیما و رسانه ها در شب های نوزدهم و بیست ویکم ماه مبارک رمضان، در کنار برگزاری مراسم شب های با عظمت قدر به گونه ای که حفظ ارزش هرکدام رعایت گردد و تحت الشعاع یکدیگر قرار نگیرند.

 

2- بزرگداشت مقام شامخ ام المؤمنین حضرت خدیجه (س) به عنوان بزرگترین مدافع و حامی پیامبر اکرم (ص) پس از حضرت ابو طالب (ع) ، در سخت ترین وشدید ترین روزها و سال های آغازین بعثت پیامبر و یکی از سه پایه اساسی موفقیت اسلام، در روز دهم ماه مبارک مصادف با رحلت جانسوز آن حضرت.

 

3- برگزاری هرچه باشکوهتر جشن میلاد سبط اکبر پیامبر اکرم (ص) و سرور جوانان اهل بهشت حضرت امام حسن مجتبی (ع) و تبیین نقش اساسی آن حضرت در حفظ پایه های اساسی اسلام واقعی در مقابل دسیسه ها و تحریف های خلفای دروغین وقت در نیمه ماه مبارک رمضان.

 

4- رشد هرچه بیشتر عوامل مؤثر در دینداری و تقوی جهت بهره کافی همگان از فیوضات این ماه و ایجاد زمینه های تقوی از سوی حکومت اسلامی از جمله رشد فرهنگ حجاب و مظاهر دینی و به کار بردن راهکارهای مناسب، مشوق و مؤثر، به عنوان یکی از ضروریات جامعه امروز و حفظ حرمت این ماه چه از جهت اجتناب هرچه بیشتر از معاصی و گناهان، و چه از جهت پایند بودن به ظواهر روزه داری و پرهیز از تظاهر به روزه خواری حتی برای کسانی که دارای عذر شرعی هستند.

 

5- بیان آثار مثبت روزه داری در اشخاص و اجتماع به روشهای مختلف و نوین خصوصا از طریق رسانه ها، مطبوعات و صدا وسیما.

 

 

6- آسان گرفتن به کارمندان و خصوصا کارگران از نظر حجم کار، و مراعات حال افراد روزه دار و تشویق کارمندان و کارگران روزه دار و دادن امتیازات به ایشان هم در محیط کار و هم در تعلق امتیازات و تسهیلات.

 

7- اتخاذ تدابیر لازم شرعی و قانونی برای مقابله با کسانی که مظاهر ماه مبارک رمضان و روزه داری را عمدا رعایت نکرده و زمینه را برای روزه خواری دیگران آماده می کنند.

 

8- بر دولت و کسبه محترم است که به احترام ماه مبارک رمضان، اجناس را با نازلترین قیمت در اختیار روزه داران قرار داده و جلو گرانی ها را بگیرند و دستهایی را که در کار است تا قیمت مایحتاج ضروری مردم را روز به روز گرانتر کنند کوتاه کرده و با آنان به شدت مقابله شود.

 

9- کمک به مستمندان و فقراء که مورد تأکید شارع مقدس خصوصا در این ماه بوده و سفارش زیادی به آن شده است، چه از ناحیه دولت و چه از ناحیه خیرین وعموم ملت شریف.

 

10- اهتمام ویژه به اموری مانند صله رحم، شب زنده داری با عبادات وقرائت قرآن کریم، حضور هر چه بیشتر در محافل و مراسم وعظ و خطابه و استفاده کافی از بیانات وعاظ محترم و مداحان سنتی.

 

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

 

برترین جهاد، روزه گرفتن در هواى گرم است

 

هر که در یک روزبسیار گرم براى خداى عزوجل روزه بگیرد و تشنه شود ، خداوند عزوجل هزار فرشته بر اوبگمارد که بر چهره اش دست نوازش کشند و بشارتش دهند و چون افطار کند، خداى عزوجل فرماید: وه، چه خوش است بوى تو و روح تو از گناهانتان به سوی خدا توبه آرید و دست هایتان را در اوقات نماز به درگاهش به دعابلند کنید، زیرا اوقات نماز برترین ساعات است وخدای عزوجل در اوقات یاد شده به بندگان خویش با مهربانی می نگرد.اگر آنها با او مناجات کنند جوابشان دهد واگر او را صدا زنند لبیکشان گوید و اگر او را بخوانند دعایشان را اجابت کند.

 

 

ای مردم! به درستی که در این ماه درهای بهشت باز است، پس از پروردگارخویش بخواهید که آنها را به رویتان نبندد، و درهای جهنم بسته است، پس از اوبخواهید آنها را به رویتان باز نکند، و شیاطین زندانی اند، پس از او بخواهید که آنها را بر شما مسلط نسازد.

 

نفس هایتان در این ماه تسبیح و خوابتان عبادت و عملتان پذیرفته و دعایتان مستجاب است پس بنابراین، با نیت های صادق و دل های پاکیزه از خدا بخواهید که شما را برای روزه این ماه و تلاوت کتابش توفیق دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 153860

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha