به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع قاریان و اساتید مصری در نمایشگاه بینالمللی قرآن با اشاره به تقابل فرهنگها بین مردم ایران و مصر از زمانهای دور تا به امروز گفت: حضور سیدجمالالدین اسدآبادی، شیخ محمد عبدو و دیگر شخصیتهای بزرگ اسلامی یکی از نشانههای تقابل فرهنگ میان ملت ایران و کشور مصر بوده که از دیرباز این جریان ساری و جاری است.
وی ادامه داد: شخصیتهای بزرگی چون سیدقطب که از مفسران حاضر زمان خود بوده نمونهای از جلوه تبادل فرهنگی ایران و مصر است.
حسینی با اشاره به علاقه فراوان مردم ایران به قاریان مصری خاطرنشان کرد: ایرانیان از دیرباز به قاریان و اساتید مصری علاقه داشتند و قاریانی همچون استاد عبدالباسط، محمد عبدالصمد و منشاوی که در بین قرآندوستان ایرانی از جایگاه رفیعی برخوردارند نمونههایی از عشق و علاقه ایرانیان به قاریان قرآن در کشور مصر است.
وی با اشاره به سیاستمردان بزرگ مصری همچون جمال عبدالناصر تصریح کرد: جمال عبدالناصر یکی از رهبران سیاسی مصری بود که همواره در ایران از آن به نیکی یاد میشد به ویژه زمانی که مخاصمه و خشم خود را به کار گرفت و به جنگ با مستکبران رفت.
حسینی با اشاره به برگزاری اجلاس جنبش سران غیرمتعهدها در تهران طی ماه آینده اظهار کرد: این اجلاس نمونهای از تلاش و جهاد شخصیتهایی همچون جمال عبدالناصر، نهرو از هند، سوکارنو و دیگر مردان بزرگی که جنبش غیرمتعهدها را پایهگذاری کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم رهایی ملتها از بند سلطه غرب و شرق گفت: تمام ملتها و بخصوص مردم مسلمان باید خود را از یوغ مستکبران و زورگویان عالم رها کنند و تا وقتی اینطور نباشد ملتها به آزادی حقیقی نمیرسند.
وی با اشاره به تحولات اخیر در کشور مصر و تغییر و تحولات سیاسی در این کشور خاطرنشان کرد: امید است با تحولات بزرگی که در مصر اتفاق افتاده این کشور به جایگاه حقیقی و رفیع خود که در گذشته داشت، برسد و ایران هم با تحقق این خواسته تا پایان در کنار کشور مصر ایستاده است.
وی عنوان کرد: زمانی رهبران مصری همچون جمال عبدالناصر پرچمدار مبارزه با سلطه آمریکا و مستکبران غربی بودند و اتفاقا کشور ایران نیز با حکومت خود زیر چکمههای سلطه آنان بود، الان ایران به عنوان سردمدار مبارزه با استکبار جهانی است.
وی با اشاره به انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) افزود: شعار انقلاب اسلامی شعار پایبندی به قوانین اسلامی و پیروی از احکام قرآنی است که به رهبری مردی الهی همچون امام خمینی (ره) تحقق یافت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر کشورها به دنبال عزت و کرامت باشند و خواهان مشاهده شکوه و سربلندی ملتهای خود باشند راهی جز پیروی از مضامین آیات الهی و قرآن ندارند.
حسینی با اشاره به لزوم وحدت و همبستگی همه مسلمانان خاطرنشان کرد: ایران و مصر محور این وحدت و انسجاماند و امید است مجددا شکوه و بالندگی را در بین مسلمانان را احیا کنند و سلطه استکبار و کشورهای اسلامی را نابود سازند.
وی با اشاره به آیه کریمه واعتصموا بالحبل الله جمیعا والاتفرقوا، عنوان کرد: مسلمانان باید به وظایف خطیر خود عمل کنند و متأثر القائات و شیطنتهای مستکبران نشوند تا به این ترتیب پرچم اسلام را در سراسر گیتی بلند کنند.
بنا بر این گزارش، حجتالاسلام حمید محمدی، مشاور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خوشامدگویی به قاریان و اساتید مصری و حضورشان در کشور ایران گفت: من دو بار به کشور مصر مشرف شدم و وقتی برگشتم مصر را برای همه کشوری سرشار از عشق و محبت به اسلام، دین و قرآن توصیف کردم.
وی عنوان کرد: باعث مسرت است که در شهر قرآن یعنی نمایشگاه بینالمللی قرآن جمع قرآنیان مصری را ملاقات میکنم.
محمدی با اشاره به جایگاه مقدر و عظیم قرآن کریم در بین ملت ایران خاطرنشان کرد: در قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی ایران حکومت بر پایه عدل و قرآن بنا نهاده شده است.
وی با تشریح برخی از برنامهها با رویکرد فرهنگی، قرآنی در بین جامعه ایران تصریح کرد: ما در ایران به دنبال توسعه فرهنگ قرآنی هستیم و تلاش میکنیم تا احکام قرآن وارد زندگی مردم شده و به کار گرفته شود.
محمدی ادامه داد: فرهنگ قرآنی همچون یک مثلث بوده که در ضلع اول آن معرفت قرآن از جمله زیبا تلاوتکردن، حفظ، تکبر و تفسیر آن نهفته است.
محمدی با اشاره به دیگر زوایای تبیین مثلث فرهنگ قرآنی خاطرنشان کرد: ایمان قرآنی از جمله ایمان و یقین به خدا و رسولاش و کتاب الهی قرآن ضلع دوم فرهنگ قرآنی است و ایمان دو پایه دارد؛ یکی معرفت و دیگری محبت.
وی ادامه داد: وقتی قرآن را شناختیم آرام عقل قلبی بیدار میشود و انسان به آن مؤمن میشود، اینچنین است که ایمان به قرآن در وجود انسان نهادینه میشود.
وی با اشاره به ضلع سوم فرهنگ قرآنی به عنوان مهمترین رکن تصریح کرد: ضلع سوم مثلث فرهنگ قرآنی همان عمل به احکام و دستورات کتاب خدا است که باید مهمترین وظیفه تکتک ما مسلمانان باشد و باید تمام تعالیم فردی قرآن را برای خود اجرا کنیم.
محمدی با اشاره به دیگر زوایای تعالیم عملی قرآن در زندگی مسلمانان افزود: تعالیم خاص خانوادگی را در خانواده، تعالیم اجتماعی را در سطح اجتماع، تعالیم حکومتی و سیاسی را در نظام کشور خود ساری و جاری کنیم.
وی افزود: ما در ایران با تأسیس نظام جمهوری اسلامی موفق به اقامه بسیاری از تعالیم قرآنی به عنوان نظام سیاسی کشور شدیم.
وی با اشاره به لزوم تحقق جامعه قرآنی به اجتماع و نظامهایی به عنوان هدف غایی اظهار کرد: من یقین دارم جامعه ایران و مصر پیشتاز تحقق این هدف مهماند و شما قاریان و اساتید مصری به عنوان اصحاب قرآنی جامعه مصر باید پرچمدار تحقق این هدف باشید.
شایان ذکر است، در این مراسم حامد شاکرنژاد از ایران و استاد عبدالعزیز عکاشه از کشور مصر به تلاوت پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما