به گزارش خبرنگار شبستان، سازمان ملی جوانان و ورزش در بیستمین نمایشگاه قرآن با ایجاد خلاقیتهایی نوین وارد عرصه شده است و در فضایی 400 متری روایت آیات را به زبان تصویر به معرض نمایش گذاشته است. بخش جوان با فضای شیشه ای مشکی در نمایشگاه گرچه جلب توجه نمی کند اما هنگام ورود، غرفه ها همانند راهرو های تو در تویی طراحی شده که بسیار جالب توجه و منحصر به فرد است.
اساس کار بخش جوان انتخاب یکسری آیات با قابلیت مصور کردن آن و درک مفاهیم تعبیه شده است که در هر فضا این غرفه موسیقی ملی و مذهبی منطبق بر فضای حاکم پخش می شود.
کمالی، راهنمای بخش جوان در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه سازمان ملی جوانان و ورزش برای اولین بار این طرح را در نمایشگاه اجرا کرده است، گفت: بخش جوان از فضاهای معنویی منطبق بر آیات، نظارت الهی، مهجوریت با قرآن، توبه، شهادت، خوداجتهادی، عبودیت و ولایت و ... طراحی شده است.
وی ادامه داد:در فضای نظارت الهی که بر اساس آیه 61 سوره یونس است، با توجه به این آیه دوربینهایی که قابل رؤیت نیستند را نصب کردهایم و از طریق چند تلویزیون همه اعمال بازید کننده آشکارا نشان داده می شود که نشان از نظارت الهی در همه کارهای آدمی است.
انس با قرآن به روایت تصویر
کمالی تصریح کرد: غرفه انس با قرآن بر اساس یکسری عکسها که تمام قشرها چه گروهی یا انفرادی مشغول خواندن قرآن هستند را به تصویر کشیده است.
جنگ احد در زمان فتنه 88
وی اظهار کرد: یک فضا در خصوص جنگ احد که با فتنه 88 تطابق داده شده و آن غفلت هایی را که برخی از افراد در فتنه 88 کردند را نشان میدهد و در غرفهای دیگر حیات، تقوا و چشمهای نجیب که روایت داستان حضرت موسی با دختران شعیب را با ماکت به تصویر کشیده است.
کمالی با بیان اینکه یکسری از عکس ها برای ترویج حجاب انتخاب شده است خاطرنشان کرد: مجسمهای با محتوای اینکه "نگاه بد تیری از سوی شیطان است" در این فضا به زیبایی به معرض نمایش گذاشته شده است.
فروشگاه دنیا و آخرت در بخش جوان
در بخش جوان فضا مربوط به خوداشتهادی از دیگر خلاقیت است که افراد در دنیا برای آخرت خود چه کالاهایی را میخرند و توشه راه خود می کنند را نشان می دهد، این فضا همچون فروشگاهی طراحی شده است که هر قفسه حاوی بستههایی از فضایل و رذایل است که نشان میدهد فرد با انتخاب خود رذایل یا فضایل را برای توشه آخرت میبرد.
به گفته کمالی هدف از ایجاد چنین بخشی با این طراحی و خلاقیت برای این است که جوانان خود با توجه به آیات به نتایج اعمال برسند. در قسمت پایانی هنگام ورود به غرفه عبودیت و ولایت، دو آینه بزرگ و مجزا از هم که یکی از آینهها سالم و دیگری شکسته شده است به معرض نمایش گذاشته شده که نشان از این آیه دارد که "آیا کسی را که هوای نفس خود را معبود خویش گرفته است، دیدهاید؟" که آینه صاف نشان باطن سالم افرادی دارد که عزت نفس دارند و آنکه هوای نفس خود را معبود خویش گرفته باطنی ناسالم و شکسته دارد.
غرفه عبودیت و ولایت
بخش جوان با طراحی زیبا و رنگ های سفید و آبی کمرنگ و حوض ای در وسط فضا عبودیت و ولایت را نشان می دهد که حوض نشان کوثر و ولایت امیر المونینن است. همچنین در فضایی، نزدیکی بنده با خدا را با سجده به تصویر کشیده است که این طراحی به غرفه جوان معنویت و روحانیت خاصی داده است.
پایان پیام/
نظر شما