به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، آیت الله محمد رضا ناصری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در دیدار با مدیر کل و کارکنان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان یزد به معضل بیکاری در جامعه اشاره کرد و گفت: ادارات کل آموزش فنی و حرفه ای و تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید هماهنگ با یکدیگر به این موضوع پرداخته و با تقسیم وظایف به کاهش بیکاری در سطح جامعه کمک کنند.
وی ادامه داد: اداره کل فنی و حرفه ای باید در راستای آموزش جوانان گام برداشته و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز باید در جهت شناسایی افراد جویای کار و معرفی افراد فاقد مهارت به اداره کل فنی و حرفه ای برای آموزش های مهارتی لازم اقدام نموده و سپس به افراد نیازمند وام اشتغال پرداخت کند.
آیت الله ناصری بر تدوین برنامه ای که به جوانان راهکار ارائه دهد تاکید کرد و افزود: باید به جوانان آماده به کار طرح های آماده اجرا را ارائه کرد و در اجرایی شدن آن به این قشر اعتماد کرد و اگر این برنامه استفاده از جوانان در طرح ها عملیاتی شود بیکاری به طور کلی برطرف می شود.
وی ایجاد کارگاه های محلی برای مهارت آموزی و اشتغال بانوان را برطرف شدن بیکاری اجتماع موثر دانست و بر آن تاکید کرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد کارکنان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان را خدمتگزاران ارزشمندی خواند که به احیا و زنده شدن یک انسان کمک می کنند و ارزش این خدمت را بسیار والا دانست و ادامه داد: در کنار آموزش های مهارتی باید آموزش های ویژه دیگری از جمله آموزش بهداشت کار و آموزش جنبه های مذهبی مهارت های آموزش داده شده گنجانده شود تا بهره وری و باروری بهتری را در بر داشته باشد.
آیت الله ناصری تصریح کرد: نیت ها باید خدایی باشد تا جوانانی که برای آموزش آمده اند به رشد و تعالی روح دست یابند و در استفاده از عمرشان و مفید بودن برای جامعه تلاش کنند.
حبیب الله کارگر، مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان یزد نیز در این نشست احیای نظام نوین استاد شاگردی را در ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین کارگاه ها و مراکز آموزشی، کسب مهارت های شغلی در محیط واقعی کار و اشتغال سریع و پایدار همراه با انعطاف پذیری لازم مؤثر دانست.
وی به تشریح عملکرد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای از ابتدای تاسیس تاکنون پرداخت و بیان کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای در سال 1359 با رویکرد هر ایرانی یک مهارت و با هدف شایستگی و مهارت همراه با استانداردهای آموزشی آغاز به کار کرد.
وی افزود: آموزش مهارت به تمام اقشار جامعه، برگزاری مسابقات ملی مهارت در جهت شناسایی افراد نخبه و ماهر، ارائه آموزش های مهارتی برای روستائیان، سربازان نظام وظیفه، زندانیان، کارخانجات، نانوایان و ارائه آموزش های مهارتی به صورت رایگان به نهاد های تحت پوشش از جمله اقدامات آموزش فنی و حرفه ای از سال تاسیس تاکنون است.
کارگر عنوان کرد: به منظور اجرای اصل 44 قانون اساسی در ارتباط با مشارکت بخش خصوصی واحد هایی به نام آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد در سطح استان به ارائه آموزش های فنی و حرفه ای می پردازند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان، برگزاری آزمون های همسان تعیین صلاحیت به صورت کشوری، ارائه مدرک مهارتی به قالیبافان و نانوایان در جهت بیمه شدن آنها، تاسیس دو واحد دانشگاه علمی کاربردی فنی و حرفه ای در سال 90 و راه اندازی پورتال جامع آموزشی در راستای کاهش مراجعات مردمی را ازجمله برنامه های در دست اجرای این اداره کل برشمرد.
وی با اشاره به احیای نظام نوین استاد شاگردی در آموزش فنی و حرفه ای، تصریح کرد: احیا این نظام با هدف ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین کارگاه ها و مراکز آموزشی، بهینه سازی هزینه های آموزشی، کسب مهارت های شغلی در محیط واقعی کار، اشتغال سریع و پایدار با انعطاف پذیری لازم و دخیل بودن بنگاه های اقتصادی در تربیت نیروی متخصص و ماهر مورد نیاز بازار انجام می شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان خاطر نشان کرد: آموزشهای فنی و حرفه ای نوعی مهارت اندوزی بر اساس تقاضای بازار کار است که با کسب یک مهارت تخصصی مادم العمر، باعث بهبود توانایی فرد در احراز شغل مورد نظر می شود.
کارگر، تعداد کارکنان شاغل در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان از جمله قراردادی، رسمی و پیمانی را 650 نفر عنوان کرد و ادامه داد: این اداره کل موظف به ارائه یک سری آموزش ها به صورت رایگان است که در این راستا یک سند راهبردی با هشت راهبرد تهیه شده که تمام اقشار را تحت پوشش قرار می دهد و هم اکنون در دست تدوین و اجرا است.
وی تعداد مراکز فنی و حرفه ای فعال در استان را 29 مرکز اعلام کرد و گفت: عملکرد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان در سال آموزش 25 هزار کارآموز و ارائه 9 میلیون نفر ساعت آموزش مهارت است.
پایان پیام/
نظر شما