آیا وحدت امت اسلامی به اعجاز قرآن ارتباط دارد یا نه؟

قرآن کریم برای زندگی مسلمانان طرحی ارایه می‌دهد که واجد وحدت هدف و مسیر است و مسلمانان را زنده نگاه می‌دارد. به واقع وحدت امت اسلامی هنگامی محقق می‌شود که اعضای این امت ارتباطی ارگانیک با یکدیگر داشته باشند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست "وحدت امت بر پایه قرآن" از سلسله‌نشست‌های اعجاز قرآن با حضور دکتر محمدعلی آذرشب از سوی بخش دانشگاهی نمایشگاه برگزار شد.

 

دکتر آذرشب در ابتدای سخنان خود با طرح این پرسش که "آیا وحدت امت اسلامی به اعجاز قرآن ارتباط دارد یا نه؟"، گفت: در تاریخ اسلام فراز و نشیب‌های بسیاری برای پراکندگی امت اسلامی به وجود آمد، مثلا حکومت بنی‌امیه خود به تنهایی برای تبدیل جهان اسلام به قبایل درگیر کافی بود اما وحدت امت اسلامی باقی ماند و این تنها در سایه قرآن امکان‌پذیر بود.

 

وی قرآن را حافظ وحدت امت اسلامی در طول تاریخ دانست و توضیح داد: قرآن کریم طرحی برای زندگی مسلمانان ارایه می‌دهد که واجد وحدت هدف و مسیر است و مسلمانان را زنده نگاه می‌دارد. به واقع وحدت امت اسلامی هنگامی محقق می‌شود که اعضای این امت ارتباطی ارگانیک با یکدیگر داشته باشند.

 

این استاد دانشگاه در بخش دیگری به بیان سخنان علامه عسگری در مسیر وحدت مسلمانان پرداخت و گفت: بخش مهمی از زندگی علامه به مبارزه با تحریف قرآن، سیره و حدیث به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل اختلاف مسلمانان صرف شد. همان‌طور که مهم‌ترین مشخصه فعالیت ائمه مبارزه با این تحریف‌ها بود.

 

وی با ذکر مثالی توضیح داد: هنگامی که رهبر معظم انقلاب با منع قمه‌زنی جلوی تحریف در عزاداری امام حسین (ع) را گرفتند علامه عسگری با ارسال نامه‌ای به ایشان فرمودند شما کاری کردید که کمتر از قیام امام راحل نبود.

 

آذرشب همچنین مبارزه با انگاره جدایی دین از سیاست را از دیگر فعالیت‌های علامه عسگری دانست و یادآور شد: امروز برخی به نام تشیع این انگاره را تبلیغ می‌کنند. ایشان به تمام معنا وارد عرصه سیاست شد تا بگوید پیرو اهل بیت کسی است که اسلام را به صحنه زندگی وارد می‌کند. علامه از مؤسسات حزب‌الدعوه در کنار امام موسی صدر بود که به کادرسازی سیاسی و برپایی حکومت اسلامی می‌اندیشید.

 

حضور علامه عسگری در مصر و دیگر کشورهای عربی و دفاع از تشیع موضوع دیگری بود که آذرشب درباره آن گفت: علامه کتاب‌های خود با عنوان در مسیر وحدت اسلامی چاپ می‌کرد. به واقع دفاع ایشان از تشیع دفاع از وحدت امت اسلامی بود. چنانکه پس از سفر ایشان به قاهره کتاب‌هایی در فضایل اهل بیت به نگارش درآمد که نشان از پذیرش این نکته داشت که تشیع بر مبانی محکم و قابل استناد قرآن و سنت استوار است.

 

بخش پایانی سخنان آذرشب به موضوع بیداری اسلامی در کشورهای عربی اختصاص داشت که وی در این‌باره گفت: اگر علامه اکنون بود عمق اسلامی بیداری کشورهای عربی را تأیید می‌کرد، در نتیجه باید مراقب جریانی بود که می‌کوشد این بیداری را دموکراتیک معرفی کرده و به سوی آمریکا سوق دهد.

 

آذرشب افزود: ممکن است به خاطر ذهنیت موجود از طالبان و غیره نگرش‌های اشتباهی نسبت به اسلام در اذهان مردم جهان شکل گرفته باشد اما ما وظیفه داریم با ارایه اسلام صحیح از گسترش اسلام‌هراسی جلوگیری کنیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 155574

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha