به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد، شب گذشته (8بهمن) در مراسم عزاداری دهه آخر صفر در حسینیه امام خمینی(ره) مشهد، با اشاره به اینکه حرکت امام حسین(ع)، یک انقلاب بود، تصریح کرد: ویژگی هرانقلابی دگرگونی است، اما جامعه بعد از قیام عاشورا دگرگون نشد و ظلم و جنایات بنی امیه با شدت بیشتری از گذشته ادامه یافت.
وی خاطر نشان کرد: تحول و دگرگون سازی حرکت امام حسین(ع) نسبت به جوامع، دارای امتیاز و تفاوت برجسته ای است چرا که حرکت و قیام ایشان جامعه را از لحاظ تشکیلات حکومتی متحول نکرد، بلکه بینش سیاسی و اجتماعی مردم را دگرگون و متحول ساخت.
امام جمعه مشهد، بیان کرد: قبل از واقعه عاشورا آن شخص و گروهی ارزشمند و قابل احترام بود که حاکمیت و قدرت را در دست داشت و بر مردم مسلط بود.
آیت الله علم الهدی، افزود: ولی حرکت امام حسین(ع) این بینش را دگرگون کرد و بعد از آن بسیاری از سلطه ها به عنوان ضد ارزش در نظر مردم جلوه کردند و هر قدرتی بر پایه ظلم و ستم، به مورد نفرت و انزجار مردم واقع شد.
وی با بیان اینکه هیچ انقلابی دارای هویت انقلاب عاشورا نیست، اظهار داشت: قسمتی از ابزار این دگرگونی مربوط به برگ سیاه کربلا، یعنی نمایشی از فجایع و جنایات افراد ناپاک نسبت به اهل بیت(ع) است، اما این مطلب که جنایات یزید بعد از شهادت امام حسین(ع) نسبت به اهل بیت ایشان ملاک نفرت ملت ها است، موضوعیت ندارد بلکه دلایل و ریشه این فجایع است، که موضوعیت دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، خاطر نشان کرد: در زیارت عاشورا، قبل از اینکه یزید، عمر سعد، شمر و... لعنت شوند، جامعه و امت مورد لعنت قرار می گیرد زیرا زندگی سیاسی و اجتماعی آن ها زمینه ساز و بستر فجایع کربلا شد.
امام جمعه مشهد، با بیان اینکه پول پرستی یکی از زمینه های جنایات کربلا بود، گفت: زمانی که مفاسد در جامعه فرهنگ شود، نخبگان و دانشمندان نیز از این فرهنگ مستثنی نمی شوند، بنابر این اگر پول، محور شخصیت قرار بگیرد و مردم از این منظر به رقابت بپردازند این فرهنگ دامن بزرگان جامعه را هم می گیرد.
آیت الله علم الهدی، اضافه کرد: معاویه در زمان حکومت 20 ساله خود کاخ نشینی، توسعه لذت و شهوت را به صورت فرهنگ درآورد و طبیعتاً برای توسعه این فرهنگ به توسعه اقتصادی نیاز بود، لذا اشخاص در سراشیبی سقوط قرار می گرفتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، قداست زدایی از رهبری را عامل دیگری در به وجود آمدن جنایات کربلا دانست و تاکید کرد: عواملی بعد از فتح مکه، به تشکیل شبکه ای زیر زمینی و به تخریب پیامبر(ص) و قداست زدایی ایشان پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما