گزیده سرمقاله‌ برخی از روزنامه‌های صبح امروز کشور

رروزنامه های کیهان،رسالت،وطن امروز،جمهوری اسلامی،تهران امروز درسرمقاله های امروز به بررسی اقتصاد مقاومتی،شکل گیری انقلاب،بررسی مشکل تورم وارز درسخنی با دولت ومجلس‌وبررسی زندگی سیاسی شاهزادگان عرب پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 8 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود احتیاط کنید! کارگران مشغول کارند به قلم محمد ایمانی به شکل گیری انقلاب و زحمات آن پرداخته است که در بخشی ازآن می خوانیم:

واقعیت این است که هیچ چیز ارزشمندی بدون هزینه و زحمت و مجاهدت به دست نمی آید. و هیچ واحد انسانی بدون ارزش و آرمان زندگی نمی کند. آنها که می گویند ارزش ها و آرمان ها را فرو بگذارید و به واقعیت بچسبید، به وضوح خلاف واقع می گویند. انسان بی آرمان وجود ندارد. مگر همین ها فاقد آرمان- ولو ضد آرمان های متعالی- هستند و مگر در طول تاریخ هزینه سست عنصری و عافیت طلبی خود را از جیب منافع و امنیت ملی نپرداخته اند؟ آیا با منطق زمین بدهید و زمان بگیرید که اولین رئیس جمهور تاریخ انقلاب- برخلاف جاه طلبی در حوزه داخلی- ادعا می کرد، می شد از میهن دفاع کرد؟ و آیا تملق گویی دیگران در قبال دولت آمریکا مانع از آن شد که دولت بوش ما را در محور شرارت قرار دهد و تهدید به حمله اتمی و اشغال نظامی نکند؟! سیاستمداران پیشقراولی که حاضر نشدند سختی مجاهدت و خطرپذیری توأم با تدبیر را به جان بخرند، با گشاده دستی از سرمایه امنیت و منافع ملی هزینه کردند و به روزنه های تهدید وسعت دادند. شاه سلطان حسین ها و فتحعلی شاه ها نه تنها زیان کردند بلکه خسارت های تاریخی را متوجه مردمان خود کردند.
رسالت:

روزنامه رسالت سرمقاله امروز خود با عنوان سخنی با دولت و مجلس به قلم محمد کاظم انبارلویی به بررسی مشکل تورم و ارز پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

دومین سئوالی که باید کمیسیون مشترک دولت ومجلس به آن پاسخ دهند این است که چرا علی رغم وجود اصل 53 که باید همه درآمد های دولت در خزانه داری کل متمرکز باشد، ما در کشور با سه خزانه روبه رو هستیم؟
1-خزانه داری کل
2- خزانه شرکت ملی نفت
3- خزانه صندوق تولید ملی ، صندوق ذخیره ارزی
هر یک از این سه خزانه دریافت وپرداخت هایی دارند که طبق اصل 53 باید در یک جا متمرکز باشد که نیست.سومین سئوالی که باید کمیسیون مشترک دولت ومجلس پاسخ دهد این است که ؛چرا نسبت مالیات به تولید ناخالص ملی در کشور ما 6/6 درصد است درحالی که این نسبت در اکثر کشور ها بین 16تا49درصد است.
اگر ما درزمینه مالیات به استاندارد های مالی کشور های پیشرفته برسیم نه تنها با پول مالیات می توانیم کشور را اداره کنیم بلکه می توانیم با مازاد درآمد مقدار معتنابهی از آن را هم ذخیره کنیم.
چهارمین سئوالی که مجلس ودولت بایدبه آن پاسخ بدهند این است که چرا لایحه بودجه در موعد مقرر به مجلس تسلیم نمی شود وهیچ گونه ضمانت اجرایی برای این عدم ارائه به موقع وضع نمی شود؟
بودجه در موعد مقرر طبق اصل 52 قانون اساسی باید به مجلس تسلیم شود.تفریغ آن هم طبق اصل 55 قانون اساسی در موعد مقرر باید به مجلس تسلیم شود، تا معلوم شود آنچه به تصویب رسیده چگونه عمل شده واعداد وارقام پیش بینی درآمد وبرآورد هزینه چقدر با واقعیت عملکرد انطباق دارد.

تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان سرنوشت شاهزادگان عربستان به قلم محمد صادق الحسینی به به تحلیل وضعیت این شهزادگان و دخالت آنها در ترور شخصیتها پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

متعب در بحرین شکست خورد، محمد نایف در مناطق شرقی کاری از پیش نبرده و ارتش نیز در یمن نتوانسته کاری از پیش ببرد. آمریکایی ها برای مقابله با این تششت آرا و جنگ قدرت پنهان کوشیدند تا با آوردن سلمان این ماجرا را خاتمه دهند. به‌واقع وی پلی است میان لیبرالیسم آمریکایی و وهابیت ارتجاعی. آمریکایی ها در بعد سیاست خارجی و برای پیش بردن اهداف خود در منطقه کوشیدند تا با آوردن بندر بن سلطان، اهداف خود در سوریه و دیگر مناطق را مورد پیگیری قرار دهند. بندر بن سلطان با سابقه خود، هم دبیر شورای امنیت ملی است و هم رئیس استخبارات عربستان. وی تنها کسی است که می تواند گروه های تروریستی در منطقه را علیه اهداف سوریه و مقاومت بسیج کند، سابقه ارتباط نزدیک با سرویس های سیا و موساد دارد و کسی است که بحث قوس اهل تسنن را در برابر هلال شیعی مطرح کرد. علاوه بر این وی در ترور شهید عماد مغنیه دست داشته است.
وطن امروز:

روزنامه وطن امروز  در سرمقاله امروز خود با عنوان جنگ سوم جهانی! به قلم حسین میزان به بررسی جنگ سوریه و تاثیر آن در جهان پرداخته است که در بخش از آن امده است:

تروریست‌ها که تصور می‌کردند حمله به پایتخت سیاسی سوریه می‌تواند نفس دولت بشار اسد را به شماره بیندازد با بسیج کردن تمام پتانسیل خود به این شهر حمله کردند. تاکتیکی که باز هم جواب نداد و شبه‌نظامیان که با مشت آهنین ارتش سوریه مواجه شده‌ بودند، کاملا در دمشق پاکسازی شدند و باز به تغییر تاکتیک روی آوردند. تروریست‌ها این بار پایتخت اقتصادی سوریه را هدف گرفتند و تلاش کردند با در دست گرفتن حلب، شریان اقتصادی دولت سوریه را قطع کنند اما در حلب هم تاکنون، راه به جایی نبرده‌اند و بزودی خبر پاکسازی حلب از تروریست‌ها هم شنیده خواهد شد.

کمک‌های خارجی هم که از مرز ترکیه رسما برای تروریست‌ها ارسال می‌شود، نتوانسته گرهی از مشکلات آنها در برابر ارتش قدرتمند سوریه باز کند. کمک‌هایی که هر روز سخاوتمندانه‌تر از روز قبل به دست شبه‌نظامیان می‌رسد و کشورهای غربی و بلوک مرتجع عربی، بی ‌اندک مضایقه‌ای بر حمایت آنها کمر همت بسته‌اند.
جمهوری اسلامی: 

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان انگیزه و اندوخته شرط‌های موفقیت در اقتصاد مقاومتی به تحلیل این نوع از اقتصاد پرداخته است که در بخشی از آن امده است:
دومین بازو نیز توان و قدرتی که با استفاده از آن به انگیزه مقاومت، امکان تبلور عینی و فعالیت اجرایی دهد. بدون این دو بازوی قدرتمند، احتمال اینکه بتوانیم در برابر آنچه نمی‌پسندیم و صلاح نمی‌دانیم به حوزه منافعمان ورود پیدا کند، بسیار ضعیف است و امکان تحملمان اندک.
به نظر نمی‌رسد این قاعده تنها در مورد مسائل و موضوعات شخصی و فردی مصداق داشته باشد و می‌توان آن را به حیطه اجتماعی و تصمیمات جمعی نیز تسری داد. به دیگر سخن همانگونه که تک تک افراد به انگیزه و اندوخته کافی برای مقاومت در برابر مسائل نامطبوعشان نیاز دارند، ملت و جامعه در یک کشور نیز برای ایستادگی در برابر آنچه دیگرانی خارج از مرزها قصد دیکته کردنش را به آنان دارند، محتاج انگیزه جمعی و اندوخته عمومی هستند تا بتوانند با اتکا به این دو بازوی قدرتمند، برابر اراده و خواسته دشمنانشان مقاومت کنند.
شرایط امروز کشور ما نیز به روشنی نمونه و مصداقی از همین قاعده است؛ دشمنان این مرز و بوم بیش از هر زمان دیگری عزم خود را جزم کرده‌اند تا اراده و خواستشان را به ما تحمیل و وادارمان کنند که از بسیاری حقوق مسلم و بدیهی خود در گذریم. بنابر این مقاومت در برابر این زورگویی و تهاجم آشکار، نیازمند همان دو اصل عنوان شده در بالاست؛ انگیزه و اندوخته.
تجربیات و بلوغ سیاسی ایرانیان البته به وضوح نشان می‌دهد که ایستادگی و مقاومت در مقابل هجوم دشمنان چه به مرزها و چه به باورهای مردم این سرزمین، جزو خصوصیات جبلی و غیرقابل انفکاک ایرانیان مسلمان بوده و همچنان نیز هست.
پایان پیام/

 

کد خبر 156863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha