بدترین مردمان کسانی هستند که کرامت انسانی را زیرپا گذارند

استاد برجسته حوزه علمیه در شرح آیه "ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِینَ" گفت: بدترین مردمان کسانی هستند که با وجود حسن طلعت و ترکیب مناسب بدن، از فطرت، عقل و خرد استفاده نکنند و کرامات انسانی را زیرپا گذارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله جعفر سبحانی عصر امروز (9مرداد) در جلسه تفسیر کلام وحی که در مجتمع عالی فقه برگزار شد، در ادامه تفسیر سوره "تین" با اشاره به آیه "لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ" اظهار داشت: خداوند انسان را به شکل مستقیم القامه آفریده و برای تکامل آن حدی معین نکرده است.

 

وی تصریح کرد: خداوند بدن انسان را زیبا، محکم، متین و به شکلی آفریده که می تواند صد ها سال عمر کند و کوتاهی عمر نتیجه اعمال انسان است.

 

آیت الله سبحانی با بیان این که ساختمان هایی که محکم، مقاوم و منظم ساخته نشوند فرو می ریزد خاطرنشان کرد: تناسب حکیمانه در ساختار موجب ادامه بقا و ماندگاری است و بدن انسان نیز از نظر اجزاء منظم، مرکب و دقیق آفریده شده است.

 

آیت الله سبحانی عنوان کرد: خداوند برای انسان روحی قرار داده که فطرت دارد و فطرت به این معناست که انسان آموخته هایی را بدون نیاز به معلم به دست می آورد، مانند کودکی که تازه متولد می شود و به شکل غریزی بدون آنکه کسی به او آموخته باشد، شیر می خورد.

 

وی با اشاره به اهمیّت تامل بر امر فطرت افزود: انسان از مکتب فطرت، توحید را آموخته است.

 

استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به این که خداوند متعال عقل را به انسان عطا نمود، ابراز داشت: این که انسان توانسته در علوم مختلف به پیشرفت های زیادی دست پیدا کند محصول عقل و تفکر است.

 

وی تاکید کرد: تنها انسان است که قدرت تشخیص و تمیز زیبایی از نازیبایی را دارد که این نشانه نبوغ انسان و از اعجاز خلقت است.

 

مفسر قرآن کریم در شرح آیه "ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِینَ" گفت: بد ترین مردمان کسانی هستند که با وجود حسن طلعت و ترکیب مناسب بدن، از فطرت، عقل و خرد استفاده نکنند و کرامات انسانی را زیر پا گذارند.

 

آیت الله سبحانی با بیان این مطلب که انسان وقتی پیر و ناتوان می شود دیگر قدرت تشخیص خوب و بد را از یکدیگر ندارد یادآور شد: گاهی نیز انسان در جوانی به مرتبه ای می رسد که مصداق" أَسْفَلَ سَافِلِینَ" است این به دلیل عدم توجه به فطرت، عقل و تناسب در رفتار و اعمال پیش می آید.

 

وی با اشاره به آیه " إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَیْرُ مَمْنُونٍ" اظهار داشت: تنها کسانی به " أَسْفَلَ سَافِلِینَ" نمی روند که ایمان بیاورند، و کسانی که کارهای شایسته انجام دهند پاداش قطع ناشدنی و بی منّت دارند.

 

آیت الله سبحانی در ادامه با بیان این که حضرت خدیجه(س) مصداق بارز آیه ششم سوره تین است خاطرنشان کرد: این بانوی بزرگوار همه ثروت خود را صرف اسلام کرد و با توجه به این که یکی از بزرگترین بازرگانان عربستان بود، به حضرت محمد(ص) ایمان آورد و سه سال در شعب ابی طالب در سخت ترین شرایط ممکن در کنار پیامبر(ص) ماند.

 

مفسر قرآن کریم با بیان این که در آیات قرآن کریم منظور از کلمه "دین" گاهی اطاعت از خدا و گاهی به معنای شریعت است ابراز داشت: منظور از دین در آیه "فَمَا یُکَذِّبُکَ بَعْدُ بِالدِّینِ " روز جزاء است و خداوند در این آیه خطاب به بندگانش می گوید" چرا با این همه قدرت و کمالات باز هم روز جزاء را تکذیب می کنید؟"

 

وی یادآور شد: در آیه آخر سوره تین داریم؛ بهترین داوران خداوند تبارک و تعالی و احکامش از همه حکیمانه تر و متقن تر هستند. ‏
 

پایان پیام/
 

کد خبر 157608

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha