به گزارش خبرنگار شبستان، محمود تولایی رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی و فناوری کشور امروز در نشست خبری با بیان اینکه مردمی کردن اقتصاد و تقویت بخش خصوصی یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی است گفت: مردمی کردن اقتصاد و تقویت بخش خصوصی ، کاهش وابستگی به نفت، استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات و مدیریت مصرف از اهداف سازمان بسیج علمی و فناوری کشور است و لازمه به نتیجه رسیدن اقتصاد مقاومتی، پرهیز از تغییر ناگهانی در قوانین و سیاست ها و بکارگیری مدیران شجاع است.
وی با بیان اینکه نمایشگاه و فروشگاه دائمی محصولات مخترعین و مبتکرین روز شنبه افتتاح می شود، اظهار کرد: در این نمایشگاه 40 اثر از مخترعین و مبتکرین کشور نمایش داده می شود که شعار محوری نمایشگاه "سرمایه های ایرانی را جدی گرفته ایم" است.
تولایی با اشاره به اهداف برگزاری فروشگاه و نمایشگاه اختراعات و ابتکارات تصریح کرد: ایجاد فضای عرضه محصولات مخترعین، ایجاد فضای تعامل میان مبتکران، ایجاد فضای تعامل و سرمایه گذاران با مخترعان، کمک به اقتصاد مقاومتی و توانمندسازی جامعه نوآور و خلاق از جمله اهداف این نمایشگاه و فروشگاه است.
رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی و فناوری کشور ادامه داد: ما افتتاح دو شعبه دیگر این نمایشگاه در کشور را در دستور کار داریم و متناسب با اقبال و موفقیت این نمایشگاه ها آمادگی گسترش آن را در تمام استان های کشور را خواهیم داشت.
تولایی با اشاره به وجود استعدادها و ظرفیت های توانمند در کشور تصریح کرد: اگر امروز فرزندان ما توانستند در جشنواره ها و مسابقات جهانی و المپیادها رتبه های زیر عدد 10 را کسب کنند به این معناست که سرزمین ما از استعدادهای درخشان و منابع طبیعی غنی برخوردار است.
رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم امروز به مرجعیت علمی دست یابیم باید فرزندان با استعداد این سرزمین را به عنوان دانشمندان جامعه پرورش دهیم که این امر در پایگاه بسیج امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه شعار محوری امسال ما به عنوان استعدادهای ایرانی و سرمایه های ایرانی را در تولید ملی جدی بگیریم نامگذاری شده است خاطرنشان کرد: سالانه 7 تا 10 هزار اختراعات در کشور به ثبت می رسد ولی یک گسستگی میان عرضه و تقاضا وجود دارد که سازمان بسیج علمی تلاش می کند این مشکل رفع شود.
صرف بیش از 40 درصد بودجه بهداشتی برای واردات سه درصد دارو
تولایی با اشاره به توان علمی و ظرفیت های کشور گفت: 97 درصد داروی کشور در داخل تولید می شود و سه درصد داروهای وارداتی مبتنی بر تکنولوژی های برتر است که متاسفانه بیش از 40 درصد بودجه ما صرف خرید آن سه درصد دارو می شود.
رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور افزود: ما ظرفیت های بسیار خوبی در عرصه نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی و علوم هسته ای داریم و پیش بینی می کنیم بسیاری از علوم توسعه یافتگی مثل فناوری های نانوتکنولوژی، هوا فضا و ارتباطات از ارزش بسیار بالایی برخوردار شود که در این حوزه در کشور ما خلاء حقیقی و حقوقی وجود دارد و بسیج علمی در این عرصه نیز تلاش می کند.
طرح باشگاه خانواده خلاق در پایگاه های همجوار مساجد
وی با اشاره به اقدامات سال 91 این سازمان خاطر نشان کرد: طرح باشگاه خانواده خلاق برای نونهالان در پایگاه های همجوار مساجد در حال گذراندن دوره آزمایشی است تا افرادی که دارای ظرفیت خلاق و آماتور هستند، پرورش داده شوند.
وی به راه اندازی مراکز حمایت از تحقیقات اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از 5 هزار طرح، پژوهش و اختراع و ابتکار به سازمان بسیج علمی ارائه شده که بیش از هزار و 500 طرح آن به تصویب رسیده است. همچنین 220 طرح اختراع و ابتکار که به ثبت رسیده و آماده تجاری شدن هستند، در فراخوان ما برای نمایشگاه اعلام حضور کردند که برخی از آنها در نمایشگاه ارائه می شود و بخشی از طرح ها هم در مرحله آزمایش هستند.
به گفته رییس سازمان بسیج با وجود مقالات فراوان در عرصه فرایند تبدیل علم به فناوری در داخل کشور دچار محدودیت هستیم.
واردات 6000 قلم کالا در سال گذشته
تولایی اظهار کرد: سال گذشته 6 هزار قلم کالای وارداتی داشتیم که در مقابل آن 3 میلیون دانشجوی فعال داریم یعنی به ازای هر قلم کالای وارداتی 500 دانشجو داریم و آیا این قابل باور است که باوجود این میزان ظرفیت علمی 6 هزار قلم کالا وارد کنیم؟ چرا واردات به این کشور باید به عنوان اسرار تجار قلمداد شود و یک دانشجو که می خواهد واردات به کشور را کاهش دهد به اطلاعات مفید واردات کالا دسترسی ندارد.
رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور از ثبت بیش از 5 هزار طرح پژوهشی در کشور خبر داد و افزود: بیش از هزار و 500 طرح در اقدامات تخصصی سازمان بسیج پژوهشی به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از تکنولوژی های بخش دفاع، مبتنی بر توان دفاع ملی است خاطرنشان کرد: سازمان بسیج علمی و پژوهشی طی سالهای 89 و 90 بیش از 100 طرح را به بخش های دفاعی معرفی کرده است که بیش از 70 درصد آن مورد توجه قرار گرفته است.
نشست خبری رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی و فناوری کشور امروز 10 مرداد در سالن کنفرانس برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما