به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا ضیغمی در آیین گشایش طرح بهینه سازی و بنزین پالایشگاه شهیدتندگویان تهران که صبح امروز (سه شنبه، 10 تیر) با حضور رئیس جمهوری، وزیر نفت و مدیران ارشد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برگزار شد، گفت: با ساخت پالایشگاه های جدید و اجرای طرح های آتی پالایش و پخش تولید روزانه بنزین کشور به 99.7 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
علیرضا ضیغمی تاکید کرد: با شروع دولت نهم، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای دو مقوله مهم ارتقای کیفی و کمی فرآورده های تولیدی خود برنامه ریزی کرد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به این که با طراحی پروژه های توسعه ای پالایشگاه ها، بیشتر محصولات از جمله بنزین، نفت گاز و نفت سفید مطابق با استانداردهای روزآمد اروپا تولید خواهد شد، گفت: برای مثال گوگرد موجود در محصولاتی نظیر نفت گاز و نفت سفید دارای ارقامی نظیر 3، 5، 7 و 13 هزار پی پی ام بود که با راه اندازی این طرح ها، گوگرد موجود در این فرآورده ها به کمتر از 40 پی پی ام کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به نقشه راه صنعت پالایش و پخش فرآورده های نفتی تا پایان چشم انداز گفت: سرمایه گذاری انجام شده در طرح های پالایشگاهی کشور تا پیش از دولت نهم، حدود 790 میلیارد تومان، در دولت نهم حدود 6 هزار و 800 میلیارد تومان و در دولت دهم 8 هزار و 200 میلیارد تومان بوده است.
تولید روزانه 246 میلیون لیتر فرآورده در کشور
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به این که خوراک کنونی پالایشگاه های کشور حدود یک میلیون و 850 هزار بشکه است، تولید چهار فرآورده اصلی در کشور قبل از دولت نهم را 210 میلیون لیتر در روز اعلام کرد و افزود: این رقم هم اکنون به روزانه 246 میلیون لیتر رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به طرح توسعه پالایشگاه شهید تندگویان تهران گفت: پیش از اجرای این طرح، به طور میانگین سالانه 300 میلیارد تومان صرف واردات بنزین سوپر به این پالایشگاه می شد که با راه اندازی طرح توسعه این پالایشگاه، این رقم به طور کامل در صنعت نفت صرفه جویی خواهد شد.
وی تاکید کرد: گوگرد موجود در فرآورده های تولیدی این پالایشگاه حدود 13 هزار پی پی ام بود که هم اکنون به کمتر از 10 پی پی ام کاهش یافته است و این موضوع نقشی موثر در افزایش استانداردهای آلایندگی سوخت پایتخت ایفا خواهد کرد.
مصرف روزانه 130 میلیون لیتر بنزین بدون اجرای طرح هدفمندی یارانه ها
علیرضا ضیغمی صرفه جویی حاصل از کنترل مصرف بنزین در کشور را در دولت نهم 7 میلیارد دلار و در دولت دهم 37 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: در سال 85، مصرف بنزین روزانه 73 میلیون لیتر بود که این رقم در سه ماه اول سال 86 و همزمان با اجرای طرح سامانه هوشمند سوخت به 64 میلیون لیتر در روز و با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها به روزانه 61 میلیون لیتر در روز رسید.
وی تصریح کرد: در سه ماه نخست سال 91 به طور میانگین روزانه 62.5 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده است که اگر طرح هدفمندی یارانه ها در کشور اجرا نمی شد، این رقم هم اکنون به روزانه 130 میلیون لیتر افزایش یافته بود.
کسب مقام دومی دنیا در زمینه توسعه صنعت سی ان جی در آینده نزدیک
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر این که کشورمان در زمینه صنعت سی ان جی جوان است، گفت: هم اکنون کشورمان بعد از پاکستان مقام دوم دنیا در زمینه تعداد خودروهای دوگانه سوز و مقام چهارم دنیا در زمینه تعداد جایگاه های سی ان جی را کسب کرده است که با افزایش تعداد جایگاه های سی ان جی تا پایان سال، به مقام دومی دنیا از لحاظ تعداد جایگاه های سی ان جی دست خواهیم یافت.
تولید روزانه 1200 تن گوگرد در کشور تا پایان سال جاری
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به این که با راه اندازی طرح های بهبود کیفیت و بهینه سازی پالایشگاه های کشور تا پایان سال جاری، تولید روزانه گوگرد کشور به یک هزار و 200 تن افزایش خواهد یافت، گفت: این میزان تا پایان سال 92 به روزانه یک هزار و 400 تن و تا پایان برنامه پنجم توسعه به روزانه دو هزار و 300 تن افزایش خواهد یافت.
ضیغمی تصریح کرد: تا پایان سال 92، روزانه 52 میلیون لیتر بنزین و 37 میلیون لیتر نفت گاز دارای استاندارد یورو 5 اروپا در کشور تولید خواهد شد که این میزان در بخش بنزین تا پایان برنامه پنجم توسعه به روزانه 77 میلیون لیتر خواهد رسید.
معاون وزیر نفت درباره شرایط تولید نفت کوره در پالایشگاه های کشور گفت: نفت کوره ارزشی معادل 85 درصد ارزش نفت خام را دارد و این فرآورده باید حداکثر 10 درصد از خوراک تولیدی پالایشگاه ها را به خود اختصاص دهد، در حالی که این میزان در پالایشگاه های اصفهان، بندرعباس و آبادان هم اکنون حدود 30 درصد است که در تلاش هستیم تا این رقم را کاهش دهیم.
بی نیازی به دانش فنی خارجی در طرح های جدید پالایش و پخش
ضیغمی درباره طرح توسعه پالایشگاه شهیدتندگویان تهران گفت: با راه اندازی این طرح که امروز به عنوان اولین طرح مهرماندگار وزارت نفت در بخش پالایش و پخش به بهره برداری رسید، گوگرد موجود در محصولات تولیدی پالایشگاه به کمتر از 30 میلی گرم در لیتر کاهش یافته است.
وی راه اندازی دومین ایزومریزاسیون غربال مولکولی دنیا پس از کشور ایتالیا، ساخت تمام الکتروپمپ های واحد تصفیه طرح در داخل کشور، بیش از 90 درصد خدمات طراحی و مهندسی طرح های واحد تصفیه، بیش از 60 درصد استفاده از تجهیزات ساخت داخل و نصب بلندترین مشعل پالایشگاهی را از جمله ویژگی های این پروژه برشمرد و افزود: حجم کل سرمایه گذاری انجام شده در این طرح 8 هزار و 114 میلیارد ریال بوده است.
علیرضا ضیغمی با اشاره به توان 60 درصدی استفاده از تجهیزات ساخت داخل در این پروژه تاکید کرد: با توجه به پیشرفت های حاصل شده در بخش ساخت قطعات و تجهیزات موردنیاز پروژه های پالایشگاهی، برای اجرای طرح های آتی این صنعت، نیازی به فروشندگان لیسانس های خارجی نخواهیم داشت.
پایان پیام/
نظر شما