نیمه رمضان مرحله دوم آزمون ارزیابی قاریان آغاز می شود

سرابی با بیان این که در ابتدای طرح سیاست شورای ارزیابی طرح بر تساهل در برگزاری آزمون هاست گفت: نیمه رمضان مرحله دوم آزمون ارزیابی قاریان آغاز می شود.


به گزارش خبرنگار شبستان، سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن چهارشنبه 12 مرداد در نشست مطبوعاتی طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم در نمایشگاه قرآن گفت: طبقه بندی قاریان قرآن موضوعی است که شاید بیش از یک دهه از مطالبات جامعه قرآنی است و مرتبا توسط اساتید از دستگاه های ذی ربط مطالبه شده است.
وی افزود: از اواسط دهه 70 موضوع  طبقه بندی و تعیین حد قاری کامل توسط مقام معظم رهبری در محفل قرآنی مطرح شد و بلافاصله پس از آن دستگاه های ذی ربط برای تحقق این موضوع تلاش های خود را شروع کردند. به خصوص شورای عالی قرآن که مخاطب اصلی این موضوع است.
سرابی با اشاره به مراحل تدوین طرح ارزیابی قاریان گفت: کارهای نرم افزاری آغاز و ملاک های موثر در این درجه بندی به صورت جدی بحث شد. در طول یک دهه مباحث بسیار دقیقی در محافل علمی و پ‍ژوهشی در شورای عالی قرآن،‌ سازمان اوقاف و شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث بود.


دبیر طرح ارزیابی قاریان قرآن کریم ادامه داد: در سال 85 دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی کمیته ای را برای تدوین طرح نهایی طبقه بندی قاریان تشکیل داد. البته چند سال قبل از آن هم شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع درجه بندی قاریان طرحی را تصویب کرد که مجری آن طرح سازمان تبلیغات شد یعنی این طرح دارای پیشینه ای نیز در شورا بود.
وی تصریح کرد: آن کمیته با بیش از ده ها جلسه کارشناسی و تبادل نظر با حضور اساتید فن و بعد از آن با رایزنی وسیع در سطح کشور با صاحب نظران طرحی را‌ آماده کرد، امام با تعطیلی آن کمیته طرح مذکور مسکوت ماند که با فعال شدن شورای توسعه این طرح به آن ارجاع شد و این شورا با یک سری ملاحظات، این طرح را به تصویب رساند و برای اجرا به شورای عالی قرآن سپرد.


سرابی با بیان این که این طرح بعد از گذشت یک دهه از آن به یک پختگی و کمالی رسیده است و معتقدم این طرح بسیار جامع است و ملاحظات مختلفی مثل شرایط علمی، فرهنگی و اجتماعی هم در آن در نظر گرفته شده است.
دبیر طرح ارزیابی قاریان قرآن اذعان کرد: طرحی که در مراحل اول اجرا است و هیچ گونه سابقه اجرا ندارد و در آن جنبه های مختلفی تعبیه شده است قطعا ضعف هایی دارد و ما ادعایی نداریم که این طرح هیچ گونه ضعفی ندارد.
سرابی با بیان این که این طرح در مرحله آزمایشی قرار دارد ادامه داد: قرار است بعد از دو سال که از اجرا گذشت این طرح اصلاح شود.


وی با اشاره به دلایل کندی اجرای این طرح گفت: ظرافت ها و وجوه مختلف این طرح باعث می شود شورای عالی قرآن حرکتی ملایم و منطقی را برای اجرا در پیش بگیرد که همین موضوع شاید بخشی از دلای کندی حرکت اجرای آرام طرح بود. به هرحال این طرح اولین بار است که دارد اجرا می شود و بعضی از نکات ابهام در آن وجود دارد و ما آرام و بادقت حرکت می کنیم تا در اثر تعجیل بعضی مصالح فوت نشود.
قائم مقام شورای عالی قرآن ادامه داد: شورای ارزیابی هشت ماه بعد از آغاز طرح آغاز با حضور 11 تن از اساتید صاحب نظر در این رشته و نمایندگان دستگاه های مختلف تشکیل شد. این شورا جلسات خود را تشکیل داد و در کنار این شورا نیز دو کمیته تخصصی وجود داشت که یکی کمیته کارشناسی بود که تدوین سرفصل های طرح را به عهده داشت و کمیته دیگر برگزاری آزمون های تخصصی را بر عهده گرفت.


وی با اشاره به تصمیمات شورای ارزیابی گفت: امروز در پنجمین جلسه شورای ارزیابی سرفصل ها و منابع نظری بخش ارزیابی را تصویب کردیم که تا چند روز آینده روی سایت ویژه طرح قرار می گیرد. دومین دوره طرح ارزیابی نیز به تصویب رسید که از نیمه رمضان و همزمان با ولادت امام حسن مجتبی ثبت نام دوم طرح ارزیابی را اعلام می کنیم. علاقه مندان می توانند ثبت نام کنند. همچنین نحوه ارزیابی دانش نظری داوطلبان طرح نیز تصویب شد.
سرابی با بیان این که سیاست مهم شورای ارزیابی در دوره های اول مقداری تسهیل یا به عبارت تساهل در برگزاری آزمون هاست. امروز تصویب کردیم که اگر داوطلبان در مراکز مورد تایید وزارت علوم تحصیلات نظری قرآن را داشته باشند و نمره قبولی را کسب کرده باشند، برای امتحان بخش نظری کفایت داردو نیازی به شرکت مجدد در آزمون نظری ارزیابی ندارد.


دبیر شورای ارزیابی قاریان گفت: در ثبت نام اولیه طرح ارزیابی حدود 900 نفر ثبت نام داشتیم. از آنجا که احتمال می دادیم که خیلی از این افراد بدون اطلاع کافی از شرایط طرح ثبت نام کرده باشند تصمیم گرفتیم پیش آزمونی را برگزار کنیم که بعد از اعلام حدود 200 نفر در آن شرکت کردند که تلاوت هایشان را به صورت فایل تصویری برای ما تصویب کردند. از این تعداد بیش از 50 درصد را برای ورود به مرحله بعدی آزمون پذیرفتیم.
 

بنابراین گزارش، محمد تقی میرزاجانی، رییس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن نیز در این جلسه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید چرا قاریان بین المللی در این طرح شرکت نکرده اند، گفت: اولا که چند نفر از قاریان بین المللی در این طرح شرکت کرده اند. ثانیا بعضی از اساتید برجسته فن حتما از این آزمون معاف هستند و حتی می خواهیم از آن ها برای داوری استفاده کنیم. از طرفی معمولا در طرحی که تازه شروع به کار کرده است معمولا افراد منتظرند مقداری از طرح بگذرد و اطلاعات کافی را از نحوه اجرا به دست بیاورند و بعد با اطمینان شرکت کنند. این مسئله کاملا امری طبیعی است.
پایان پیام/
 

کد خبر 158599

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha