به گزارش خبرنگار شبستان، اکثر فرهنگسراهای تهران زیر نظر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فعالیت میکنند و تعدادی از آنها بسیار شاخص هستند و البته تعدادی از آنها هم در حاشیه ماندهاند و با وجود سابقه بیش از دو دهه شرایط مساعدی ندارند.
فرهنگسراهایی که مسئله فرهنگ باید محور اصلی آن باشد به حاشیهایترین مسئله تبدیل شده و بیشتر شبیه تفرجگاهها و مکانی برای جمعشدن و اختلاط گروه دوستان تبدیل شده است.
وجود کلاسهای مختلط هم در فرهنگسراها که اکثرا در رشتههای هنر برگزار میشود علاوه بر داشتن آسیبهایی باعث شده تا بعضی از افراد به دلیل همین ویژگی از شرکت در این کلاسها محروم بمانند. کلاسهایی مثل موسیقی، نقاشی، خطاطی و عکاسی و ....
گرچه همه فرهنگسراها دارای حراست برای کنترل محیط هستند اما گاها مناظری در محیط چنین فرهنگسراهایی به چشم میخورد که از تیررس ناظران خارج است، مثلا در یکی از فرهنگسراها مدیریت به جای فرهنگسازی و نظارت از نوع درست اقدام به کشیدن دیوار و تقسیم محوطهای از فرهنگسرا کرده که علاوه بر ایجاد منظرهای نه چندان مناسب باعث شکلگرفتن نوعی دیگر از آسیب در بین جوانان شده است.
بقایی یکی از مراجعهکنندگان به فرهنگسرای اقوام در منطقه 17 در خصوص نقاط قوت و ضعف آن میگوید: کتابخانه فرهنگسرا بسیار بزرگ است و اکثر کتابهای مورد نیاز مراجعهکنندگان در آن یافت میشود و اگر کتابی در فهرست وجود نداشته باشد با اعلام به مدیریت در اسرع وقت تهیه و در اختیار قرار میگیرد.
اما وی با ابراز تأسف از وضعیت سطح علمی بعضی از مربیان میگوید: تعدادی از مربیان به کار گرفته شده در این فرهنگسراها از لحاظ علمی در سطح مطلوب نبوده و پاسخگوی نیازهای آموزشی افراد نیستند. حتی رشته تحصیلی بعضی از مربیان اصلا با شاخهای که در آن تدریس میکنند، مرتبط نیست.
وی همچنین میگوید: حتی سالن سینمای این فرهنگسرا به جای اکران فیلمهای جدید و استفاده جوانان از آن به مکانی برای برگزاری جشنها و مناسبتهای شهرداری آن منطقه تبدیل شده است.
مهدکودکهای فرهنگسراها هم تقریبا با مشکلاتی همچون مهدکودکهای دیگر مشترک هستند و آن عدم بکارگیری و فعالیت کادر متخصص در آنها است که تحصیلات و دانش مرتبط با آموزش کودکان در ردههای سنی مختلف را ندارند که آسیب آن در کوتاهمدت و درازمدت بر کودکان بازخورد دارد.
ایجاد فرهنگسرای آسمان برای زوج های جوان!
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفته است: فرهنگسرای آسمان ویژه زوج های جوان در توچال برگزار می شود که طی آن با هدف تحکیم بنیان خانواده یک برنامه آموزرشی برای زوج ها بر پا می شود.
حال اینکه این فرهنگسرا شامل چه برنامه هایی است و یا اینکه چرا در توچال برگزار می شود و چه زوج هایی در این کلاس ها حضور خواهند یافت جای سوال دارد؟
چیزی که پر واضح است رأس فعالیتهای فرهنگسراها است که باید روی فرهنگ تکیه کند و در کنار آموزش انواع حرفه، هنر، مهارت و سرگرمی از هر شیوهای به نهادینهسازی فرهنگ بپردازد تا نسل جدید از فرهنگ غنی کشور غافل نباشد و اگر این مهم محقق نشود چه بسا در آیندهای نهچندان دور با مشکلات عدیدهای در این مورد روبرو خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما