حجت الاسلام محمد جواد نظافت، استاد حوزه و دانشگاه به خبرنگار شبستان گفت: کرامت انسان در اطاعت از پروردگار است بنابراین باید به انسان آموخت که جز در برابر حق تعالی سر خم نکند و جز او را بندگی نکند تا گوهر کرامتش آسیب نبیند و به رشد و کمال خود برسد.
وی با اشاره به این مطلب که انسان با اطاعت از خدای کریم به اعتلای روحی می رسد، اذعان داشت: کرامت حقیقی در اطاعت و بندگی حق تعالی است چرا که خداوند متعال تقوا را تحصیل کرامت معرفی کرده و با کرامت ترین مردمان را با تقواترین آنها دانسته است.
این استادحوزه و دانشگاه با اشاره به این مطلب که منظور از کرامت این است که انسان دارای حرمت است و حق دارد در جامعه به طور محترمانه زیست کند، افزود: کسی حق ندارد با گفتار و رفتار خویش حیثیت افراد را با خطر مواجه سازد.
حجت الاسلام نظافت با بیان اینکه در روایات بسیاری آمده که هر کس مومنی را تحقیر نماید به ذات کبریایی خداوند اهانت کرده و با او اعلام جنگ نموده است، تصریح کرد: احترام به انسان در جامعه به عنوان یک اصل مورد پذیرش اسلام بوده و در این خصوص تاکیدات فراوانی شده است.
وی همچنین به معنای لغوی کرامت اشاره کرد و گفت: کرامت در لغت یعنی گرامی داشتن و بزرگداشت و در معنای اصطلاحی به این معنا است که انسان دارای حرمت است.
پایان پیام/
نظر شما