به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم بزرگداشت آیت الله «سید ابوالفضل میرمحمدی زرندی» از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه و مفسر قرآن کریم، در راستای پاسداشت و تجلیل از مفاخر فرهنگی و علمی کشور در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد. در این مراسم از مقام شامخ فقهی و قرآنی حضرت آیت الله سید ابوالفضل میر محمدی زرندی، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس مجلس شورای اسلامی، آیتالله استادی، رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم، آیتالله محقق داماد، حجتالاسلام والمسلمین مهدوی راد، آیتالله میرم، علما و اندیشمندان حوزه و دانشگاه و جمعی از مسوولان فرهنگی کشور تقدیر به عمل آمد.
تاکید وزیر ارشاد به توجه و نگارش تفاسیر مختلف
«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم به زحمات آیتالله میرمحمدی در مناصب مختلف و از جمله دوران ریاست دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، اشاره کرد و از جایگاه علمی و خدمات متعدد ایشان یاد و تجلیل کرد. وی با بیان این که ریشه اهتمام بزرگان ما به تفسیر قرآن در کلام ائمه معصومین(ع) است، گفت: حضرت علی(ع) میفرماید "علم اولین و آخرین در قرآن وجود دارد و هیچ سخنی در قرآن فروگذار نشده است". همچنین امام باقر(ع) درروایتی که از ایشان نقل شده است، اصحاب خود را به تبیین و تفسیر آموزههای دینی از طریق قرآن تشویق کرده اند.
وی همچنین به تفسیر بلاغ به عنوان مهمترین اثر آیتالله میرمحمدی، اشاره کرد و توضیح داد: گزیدهگویی و اختصار، روانی و دلپذیری بیان، اجتناب از ذکر آراء متعدد در عین توجه به تفاسیر مختلف، در کنار هم قرار دادن آیات مختلف و نتیجهگیری همراه با تدبر و توجه به نکات تاریخی از جمله ویژگیهای تفسیر «بلاغ» است که از نمونه تفاسیری است که دانشجویان و طلاب علوم دینی میتوانند بهرهای کافی از آن ببرند.
بر اساس این گزارش، در این مراسم، «حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد ادبی» رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به برخی از ویژگیهای آیتالله میرمحمدی، گفت: جوانان، دانشگاهیان و حوزویان جامعه ما در پی یافتن معیارهایی برای زندگی امروز خود هستند و یکی از دلایل اینکه در دوره جدید فعالیت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، از مفاخر در قید حیات تجلیل به عمل میآید، مشخصاً چنین موضوعی است.
«آیتالله استادی» رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم دیگر سخنران این مراسم، گفت: 70 سال کار علمی آیتالله میرمحمدی و خدمات علمی ایشان در این مدت طولانی در حوزههای مختلف فقه، اصول و تفسیر را توفیقی از جانب خداوند است. همچنین ایشان علاوه بر فعالیتهای علمی، در نظام اسلامی نیز مسوولیت هایی داشتهاند و در همه این زمینهها، فعالیتها و مسئولیتهای خود را با نشاط و به خوبی به انجام رسانده اند.
وی بیان کرد: جمع اشتغالات علمی، انجام فعالیتهای اجرایی و زیستن در میان مردم و رفع مشکلات آنان امتیاز بالایی است که آیتالله میرمحمدی از آن برخوردار است.
ویژگی اجتهادی خاص آیت الله میرمحمدی بازگشت و توجه جدی به قرآن و تفسیر آن است
در ادامه این مراسم، آیتالله محقق داماد، سخنانی درباره زندگی، شخصیت و اساتید آیتالله میرمحمدی بیان کرد و گفت: در جلسه تجلیل و تکریم استادی هستیم که فارغ التحصیل حوزه علمیه قم به عنوان یکی از سه حوزهای است که در آن ها مکتب اجتهادی شکل گرفته است. مکاتب اجتهادی منحصر به نجف، سامرا و قم است و آیتالله میرمحمدی مجتهد مکتب قم است که ویژگی خاص آن بازگشت و توجه جدی به قرآن و تفسیر آن است.
وی با اشاره به معرفی اسلوب اجتهادی قم از سوی آیتالله میرمحمدی در یکی از آثار خود، بیان کرد: ایشان در نیم صفحه به خوبی این روش را معرفی کرده و گفتهاند که استادان با برحذر داشتن شاگردان از تقلید از اساتید پیشین، ذهن شاگردان را وقاد و نقاد تربیت میکردند؛ که این از مختصات مکتب قم است.
به گزارش شبستان، در پایان این مراسم آیتالله میرمحمدی در سخنانی کوتاه ضمن تشکر از حاضران و برگزاری این جلسه به ذکر نکاتی درباره قرآن، شب قدر و نزول قرآن پرداخت.
در ادامه مراسم، از کتاب «مجموعه مقالات در پاسداشت مقام علمی و معنوی آیتالله میرمحمدی» رونمایی شد و مراسم با اهدای لوح تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور به ایشان، توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به پایان رسید.
پایان پیام/
نظر شما