خبرگزاری شبستان: وزیر آموزش و پرورش وعده داده است تا پایان برنامه پنجم توسعه تمامی مدارس هوشمند میشوند یعنی دیگر نه از تختهسیاه خبری است نه از گچ.
دانشآموزان، آموزش را الکترونیکی فرا میگیرند و کیفهای الکترونیکی که کتابهای درسی به صورت محتوای الکترونیکی با قابلیت چندرسانهای طراحی شده است، جایگزین کوله پشتی پراز کتابهای درسی می شود، این ها از برنامه های آموزش و پرورش در طی این چند سال اخیر است.
حال اما برخلاف این هدف، آموزش و پرورش؛ مدارسی را که فقط به اینترنت وصل هستند را به اصطلاح هوشمند نام گذاری کرده است!
اما نکته قابل توجه این است که هوشمند بودن یعنی چه؟ آیا فقط وصلشدن مدارس به اینترنت را مدرسه هوشمند میگویند ؟
در معنای واقعی مدرسه هوشمند یعنی مدرسه فیزیکی که کنترل و مدیریت آن مبتنی بر فناوری رایانه و شبکه است که محتوای اکثر دروس الکترونیکی و سیستم ارزشیابی و نظام آن نیز هوشمند طراحی شده است، دانش آموزان می توانند از طریق اینترنت اطلاعات بسیاری را درباره هر موضوع که بخواهند بدست آورند.
در این سیستم معلم و شاگرد هر دو تولید محتوای الکترونیکی و درس را بهصورت CD ارائه میکنند و آموزش منحصر به معلم نیست، دانشآموز نقش اساسی در آموختن مباحث علمی دارد .
دبیران با استفاده از محتوای درسی الکترونیکی موجب تفهیم بهتر مطالب درس و صرفهجویی در وقت میشوند و دانشآموزان این فرصت را دارند که توانایی و قابلیتهای خود را آشکار و به تولید محتوا بپردازند.
اما نکته قابل تامل این است؛ که اکثر معلمان هنوز شیوه آموزشی الکترونیکی را یاد نگرفته اند و نمی دانند چگونه تولید محتوا الکترونیکی را آموزش دهند و ترجیح میدهند به روش سنتی تدرس دهند.
این در حالی است که یکی از مسئولان آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار شبستان در خصوص مدارس هوشمند میگوید: در کل 24 هزار و 75 مدرسه داریم که تا برنامه پنجم توسعه تمامی این مدارس هوشمند میشوند.
وی با بیان اینکه طبق قوانین مصوبشده تمامی معلمها دوره مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته آموزش ICDL را درماه شهریور میگذرانند، خاطرنشان کرد: در شهریور 715 مربی آموزش میبینند و برای سایر عوامل اجرایی مدارس، آموزش میدهند.
نکته جالب توجه این است که برخی از مدارس از این اقدام سوء استفاده میکنند و با نام مدارس هوشمند رقمهای نجومی را از والدین دانشآموزان دریافت میکنند که آموزش و پرورش در این رابطه تأکید می کند: در هیچ جای قانون قید نشده است که مدرسهای که هوشمند شود، شهریه اضافی بگیرد و این تخلف به شمار میآید.
این درحالی است که باتوجه به انعقاد تفاهمنامه میان آموزش و پرورش و مخابرات ایران، 15 هزار خطوط از 60 هزار خطوط، با پهنای باند دو مگابایت وصل شده است. همچنین سال گذشته 50 میلیارد بودجه برای اتصال مدارس به اینترنت اختصاص داده شد، که امسال در قانون بودجه 40 میلیارد تومان اعتبار تخصیص شده است.
سئوالی که همچنان منتظر پاسخ است، این جاست که آیا تا کنون تعریفی از مدرسه هوشمند ارائه نشده است و آموزش و پرورش هوشمند را صرفا متصل شدن به اینترنت می داند؟ یا فقط مدارس نام هوشمند را یدک می کشند.باید دید ترجیح معلمان کدام است؛ آموزش به شیوه محتوای الکترونیکی یا آموزش سنتی؟!
پایان پیام/
نظر شما