به گزارش خبرگزاری شبستان، داود دومیری گنجی، رییس بنیاد نخبگان استان مازندران امروز (17 مرداد) در جمع خبرنگاران زمان برگزاری این جشنواره را چهاردهم تا شانزدهم شهریور ماه جاری در تهران اعلام کرد و گفت: از مجموع طرح های ارسالی نخبگان مازندرانی به دبیرخانه این جشنواره، پنج طرح به دلیل تکراری بودن از رده ارزیابی خارج شد.
وی افزود: طرح های پذیرفته شده که ارزیابی آنها آغاز شده در زمینه مکانیک ، فناوری رایانه ، انرژی ، الکترونیک ، فناوری زیستی ، پزشکی ، شیمی و نانو ، امداد و نجات ، صنایع خودرو ، کشاورزی و غیره است.
دومیری گنجی با بیان اینکه 25 طرح از مجموع 65 طرح پذیرفته شده نخبگان مازندرانی مربوط به مقطع لیسانس است ، بیان کرد: 9 طرح مربوط به مقطع فوق لیسانس و 9 طرح هم مربوط به مقطع دکترا و بقیه نیز مربوط به مقطع دیپلم و زیر دیپلم است.
وی افزود: طرح های برگزیده در جشنواره ملی علم تا عمل مورد حمایت مستقیم دولت برای تجاری سازی قرار خواهد گرفت.
رییس بنیاد نخبگان مازندران با بیان این که ثبت اختراع به معنای نخبه بودن افراد نیست ، اظهار کرد: اعضای نخبگان باید با شرکت در جشنواره های مختلف فعالیت های علمی خود را ارتقا دهند.
دومیری گنجی تبادل اطلاعات و ارایه فعالیت های علمی و فناورانه ، توجه به زیر ساخت های اصلی فناوری برای افراد مبتکر و مخترع ، ایده پردازی و تولید انبوه با فناوری نوین ، حمایت دولت از ایده جدید ، ارزش نهادن به جایگاه نوآوران و فناوران و فراهم کردن زمینه لازم برای توسعه و تعمیق همکاری نوآور را از اهداف جشنواره علم تا عمل برشمرد.
وی رفع مشکلات و موانع برای تجاری سازی دستاوردهای علمی را از دیگر اهداف این جشنواره عنوان کرد.
رییس بنیاد نخبگان مازندران سهم این استان را در معرفی طرح ها به جشنواره ملی علم تا عمل را 70 طرح عنوان کرد و گفت: به طور یقین طرح هایی که به عنوان طرح برتر جشنواره برگزیده شوند ، مورد حمایت مستقیم دولت قرار خواهند گرفت.
وی داشتن مشتری از پیش تعیین شده ، ارائه چشم انداز روشن در امر صادرات و تولیدات دانش بنیان ، رفع نیاز فناورانه کشور بویژه در موارد تحریم و همسو بودن با قانون هدفمند کردن یارانه ها و مصرف بهینه انرژی را از شاخص های کلیدی ارزیابی طرح های ارسالی به جشنواره ملی علم تا عمل معرفی کرد.
دومیری گنجی اثر بخشی طرح ها در کیفیت تولیدات و زندگی مردم و توجه به مقوله زیست محیطی را از دیگر شاخص های ارزیابی طرح ها عنوان کرد.
وی شرکت های دانش بنیان غیر دولتی ، دستگاه های اجرایی و شرکت های وابسته به دولت ، پارک های علم و فناوری ، مراکز رشد و تحقیقات و مراکز دانشگاهی را از مخاطبان جشنواره ملی علم تا عمل دانست وخاطرنشان کرد: امیدواریم استان مازندران با ارایه طرح های قوی سهم مهمی را در توسعه استان از این جشنواره بگیرد.
رییس بنیاد نخبگان مازندران تعداد اعضای این بنیاد را 300 نفر اعلام کرد و گفت: قبول شدگان کنکور سراسری تا رتبه 150 در رشته ریاضی فیزیک ، تا رتبه 100 در رشته های علوم تجربی و انسانی و رتبه 30 در رشته هنر می توانند عضو بنیاد نخبگان شوند.
وی با بیان اینکه بنیاد حمایت های خود را با دانشجو شدن این افراد دو چندان می کند ، افزود: این افراد می توانند با شرکت در جشنواره های مختلف علمی ، رتبه های علمی مشخص شده در بنیاد نخبگان را ارتقا دهند.
این مسئول به برخی از مشکلات بنیاد نخبگان مازندران اشاره کرد و ادامه داد: در حالی که تنها مرجع رسمی نخبگان علمی ، بنیاد نخبگان است اما متولیان زیادی خود را به عنوان مرجع معرفی می کنند.
دومیری گنجی با بیان اینکه نباید اسم مقدس نخبه را لوس کرد ، افزود: تحولات اصلی توسط نخبگان جامعه صورت می گیرد و همه افراد را نمی توان نخبه دانست.
وی اضافه کرد: اینکه بعضی از مراکز و موسسات علمی دولتی و غیر دولتی افراد را به عنوان نخبه معرفی می کنند ، غیر قانونی است.
دومیری گنجی از دخالت بعضی از مراکز علم در فعالیت بنیاد انتقاد کرد و ادامه داد: برای رسیدن به اهداف مشخص شده باید هر مرکزی به وظایف خود بدرستی عمل کند.
رییس بنیاد نخبگان مازندران به حمایت های مختلف بنیاد از اعضا اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر که بنیاد نخبگان مازندران راه اندازی شده است علاوه بر تسهیلات پژوهشی به 21 نفر از نخبگان استان تسهیلات 800 و 500 میلیون ریالی با کارمزد 9 درصدی برای خرید مسکن پرداخت شده است.
وی از نشست روسای نخبگان سراسر کشور با مسئولان بنیاد نخبگان ملی کشور در آبان ماه جاری در ساری ، مشارکت موثر مسئولان نخبگان مازندران در تدوین سند راهبردی کشور ، برگزاری جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی اختراعات با عنوان « دماوند» ویژه استان های گیلان ، مازندران ، گلستان و سمنان به میزبانی ساری و تهیه دایره المعارف جامع نخبگان و فرهیختگان کشور از سوی بنیاد نخبگان مازندران را از برنامه های مهم این بنیاد در سال جاری برشمرد.
دومیری گنجی اذعان کرد: بنیاد با داشتن نخبگان آمادگی برگزاری نشست های تخصصی با دستگاهای اجرایی و انجام طرح های تحقیقاتی را دارد.
پایان پیام/
نظر شما