جشنواره‌های مساجد عامل ایجاد فضای رقابتی سالم بین جوانان

یک استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه برپایی جشنواره‌های فرهنگی‌هنری جوانان مساجد عامل شکوفایی استعدادها و فضای رقابتی سالم بین افراد می‌شود، گفت:جشنواره‌های هنری بازوی توانمند جامعه محسوب می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام ابوالفضل هادی‌منش، استاد حوزه و دانشگاه رسانه‌ها را در جریان فرهنگ‌سازی دینی برای کودکان و نوجوانان بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: در راس متولیان فرهنگی، حوزه‌های علمیه جامعه اسلامی قرار دارند؛ اما متاسفانه حوزه خود با عنوانی موظف نمی‌تواند به مبحث کودک و نوجوان بپردازد و سرفصلی تعیین کند، اما در سطح عمومی‌تر می تواند تاثیرگذار باشد.


این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که حوزه‌ها در راس جامعه می‌توانند نیروهای مستعدی تربیت کنند که این نیروها به چشم رسالت به مسایل فرهنگی از جمله ترویج فرهنگ و هنر دینی بین کودکان و نوجوان نگاه کنند، افزود: علت اینکه حوزه‌ها می‌توانند در این زمینه تاثیر گذار باشند این است که نهادهایی می‌توانند در جامعه اسلامی مدیریت فرهنگی، کادرسازی و تولید فکر انجام دهند که خود دانش‌آموخته و پرورده اسلام ناب باشند، نه این‌که افرادی صرفاً به جهت مطالعه دینی وارد این حوزه شوند؛ چراکه ترویج چنین امری در دراز مدت به مشکلات فرهنگی می انجامد.


وی ویژگی افرادی که عهده‌دار و داعیه‌دار درونی‌سازی مفاهیم دینی به قشر جوان و نوجوان می‌شوند را برآمدن از متن اسلام ناب و داشتن درون‌مایه‌های دینی برشمرد و گفت: البته این به معنای انحصارطلبی در حوزه‌ها نیست، بلکه در این نهاد پرورش مقدم بر آموزش است و حوزه‌ها تنها به آموزش متون نمی‌پردازند، بلکه تربیت‌یافتگانی اصیل در آنها پرورش می یابد.


این برگزیده جایزه کتاب فصل برای «یاران ایرانی اهل بیت(ع)» با اشاره به خلاءهای جدی که این روزها در زمینه فرهنگ کودک و نوجوان در کشور مشاهده می‌شود، ادامه داد: متاسفانه این روزها می‌بینیم که افرادی دست به قلم برای قشر جوان می‌برند که پرورش‌یافته اسلام ناب نیستند و حساسیت دوران کودکی و نوجوانانی را نمی‌دانند؛ درحالی‌که افرادی باید دست به تولید متون و بازی‌های فکری بزنند که خود تربیت صحیح داشته باشند.


حجت‌الاسلام هادی‌منش همچنین برپایی جشنواره‌های ویژه کودکان و نوجوانان همچون کاردستی دینی و نشریات در کانون‌های فرهنگی مساجد کشور را در شناسایی فعالان این حوزه و به‌روز نگهداشتن استعدادها و توان هنری این قشر موثر دانست و اظهار کرد: در این جشنواره‌ها تولیدکنندگان، نویسنده‌ها و انیمیشین‌سازها هرچه در توان دارند بروز می‌دهند و در قبال آن متولیان فرهنگی به جای اینکه بودجه شان را در اخیار ستادها بگذارند، هزینه آن را در صف و پایه هرم صرف می‌کنند.


وی هنرمند و نویسنده را ندایی از درون جامعه به‌شمار آورد و گفت: هر نویسنده‌ای تابعی از جامعه خود است؛ بنابراین زمانی که هنرمندی رشد می‌کند، یک جامعه رشد می‌یابد. از این رو، جشنواره‌هایی مانند جشنواره بزرگ جوانان مساجد بازوی توانمند جامعه محسوب می‌شوند.


هادی‌منش ادامه داد: این روزها جشنواره‌ها در بهترین حالت تنها به شناسایی استعدادها می‌پردازند درحالی‌که این کافی نیست و به‌کارگیری استعدادها گام مهم‌تری در این زمینه است.


وی بهترین قدردانی و سپاس برای برگزیدگان جشنواره را احساس رضایت‌مندی فرد و قرار گرفتن وی در موقعیتی شایسته برای به ثمر نشاندن علم یا هنر خود دانست و یادآور شد: بنابراین صرف ارایه جایزه برگزیدگان را راضی نمی‌کند، بلکه آن‌چه شایسته است مهیا شدن موقعیت برای استفاده از این استعدادها در زمینه‌های مختلف هنری و فرهنگی است.
پایان پیام/

 

کد خبر 161099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha