دفتر حفظ و نشر آثار نویسنده «لحظه های انقلاب» تاسیس می شود

علی خلیلی با بیان اینکه دفتر حفظ و نشر آثار سید محمود گلابدره ای با مجوز رسمی ایجاد می شود، گفت: تا به حال 4 اثر منتشر نشده از گلابدره ای به دست من رسیده و سه نفر دیگر نیز گفته اند که آثاری از وی در دست دارند.

علی خلیلی، وصی ادبی سیدمحمود گلابدره‌ای درباره انتشار آثار وی به خبرنگار شبستان ،گفت: آثار سیدمحمود گلابدره‌ای را به سه دسته آثار قبل از انقلاب، آثار بعد از انقلاب و آثار منتشر نشده تقسیم کرده‌ایم.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر در حال جمع‌آوری آثار منتشر شده این نویسنده هستیم که حدود 6 تا 7 اثر که تاکنون 4 اثر به دست من رسیده و چند اثر دیگر نیز توسط دوستان وی اعلام شده و به زودی به دست من خواهد رسید.

 

وی درباره آثار قبل از انقلاب این نویسنده ،عنوان کرد: قبل از انقلاب آثار این نویسنده یک بار منتشر شده و بعد هم به فراموشی سپرده شده است که بنده تلاش می‌کنم با ناشرانی که آثار را منتشر کرده‌اند هماهنگی کنم زیرا اگرحتی اگر اثری به صورت سفارشی برای ناشر یا نهادی تألیف شده باشد در حال حاضر موعد قانونی آن سرآمده و آثار باید در اختیار جانشین قانونی پدید‌آورنده قرار گیرد و ما نیز درصددیم که این آثار را به صورت وزین و شکیل منتشر کنیم.

 

خلیلی سپس عنوان کرد: آثار بعد از انقلاب گلابدره‌ای با تألیف کتاب« لحظه‌های انقلاب» آغاز شده و این کتاب به صورت آشفته منتشر شده است و ما نیز در حال حاضر در حال پی‌گیری و بررسی برای چاپ مجدد این اثر هستیم.

 

وی ادامه داد: برخی از آثار سیدمحمود گلابدره‌ای که قراردادهایی با بعضی از ناشران داشته یا به مرور زمان فسخ و یا به حالت تعلیق درآمده و ما درصددیم که تکلیف این آثار را مشخص کنیم البته در این زمینه سیاست بنده این نیست که آثار را از دست ناشرانی که دوست دارند برای دیگر بار آن را منتشر کنند، بگیریم بلکه آنها که علاقه‌مند به انتشار این آثار هستند می‌توانند با شرایط جدید به انتشار مجدد آثار بپردازند.

 

وی همچنین گفت: سیدمحمود گلابدره‌ای قبل از فوت علاقه‌مند بودند که دفتر حفظ و نشر آثار وی ایجاد شود و ما نیز با وزارت فرهنگ ارشاد در این‌باره صحبت کردیم که دفتر حفظ و نشر آثاری با نام وی ایجاد کنیم که قطعا در آینده‌ای نزدیک یک دفتر با مجوز قانونی در این زمینه تأسیس می‌‌شود تا یاد و نام این نویسنده به همراه حفظ آثارش زنده نگاه داشته شود زیرا سیدمحمود سرباز جانباز ادبیات کشور ما بود.

 

وکیل قانونی سیدمحمود گلابدره‌ای در زمینه پی‌گیری آثارش خاطرنشان کرد: از همین جا از تمام کسانی که دست‌نوشته‌ها یا حتی یک برگه یادداشت یا پشت‌نویس کتاب از سیدمحمود گلابدره‌ای در دست دارند خواهش می‌کنم که به صورت متفرقه اقدام به چاپ این آثار نکنند بلکه این نامه‌ها را به شخص بنده تحویل دهند تا درباره آنها تصمیم‌گیری لازم صورت گیرد.

 

وی همچنین گفت: در حال حاضر ما درصدد جمع‌آوری نامه‌های شخصی این نویسنده به اداره‌جات دولتی هستیم و می‌خواهیم که همه آثار این نویسنده را که قلبش همواره برای انقلاب می‌تپید را به صورت متمرکز گردآوری کنیم.

 

وی درباره اینکه هزینه جمع‌آوری آثار از کجا تأمین می‌شود، عنوان کرد: در زمان حیات ما با خود نویسنده صحبت‌هایی در این‌باره داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که نباید دست روی دست بگذاریم و حتی زمانی که من با او در این‌باره صحبت کردم به من گفت مگر ما زمانی که می‌خواستیم انقلاب بکنیم گفتیم که چطور باید کشور را اداره کنیم یا زمان جنگ به این فکر کردیم که چطور پیش برویم، نهایت این است که ما هزینه‌ها را از درآمد خود این آثار کسب کنیم، هر چند به صورت محقرانه اما یک کار بزرگ را انجام دهیم.

 

وی سپس گفت: این تصمیم درباره انتقال آثار ایشان مربوط به سه سال پیش است و البته شروع تصمیم به هشت سال پیش بازمی‌گردد و از آنجایی که دایره دوستان مرحوم گلابدره‌ای بسیار زیاد است من گمان می‌کنم همچنان آثار یا دست‌نوشته‌های زیادی از این نویسنده به دست من برسد.

 

وی ادامه داد: حتی در مجلس ختم گلابدره‌ای فرزندان او را دیدم و به آنها گفتم که پی‌گیر کارهای پدرشان هستم و خود گلابدره‌ای نیز به دوستان‌اش گفته بود که در بین مردم عادی بگردید و یک جانباز پاسدار را پیدا کنید که او مسئول حفظ و نشر آثار من بعد از مرگ من است.

 

وی در پایان ضمن تشکر از تمامی کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه از بهمن دری، معاون فرهنگی ارشاد گفت: من حتی با مسئولان ارشاد نیز صحبت کرده‌ام که از ناشرانی که علاقه‌مند به چاپ آثار گلابدره‌ای علاقه نشان می‌دهند حمایت ویژه صورت گیرد تا این آثار در جایگاه واقعی خودش نشر پیدا کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 161694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha