معصومه ظهیری عضو هیئت علمی جامعه الزهرا(س)، به خبرنگار شبستان گفت: در بررسی علت ها و راهکارهای روابط ناسالم میان دختر و پسر به این نتیجه می رسیم که اگر آنها نسبت به جایگاه و ارزش شخصیتی خود در جامعه و از نظر دین اسلام پی ببرند هیچ گاه برای برقراری ارتباط ناسالم تمایل پیدا نمی کنند.
وی افزود: اگر جوان و به خصوص دختران ما ارزش واقعی خود را بشناسند و بدانند که هر نوع ارتباط ناسالمی چه تاثیرات مخربی در شخصیت اجتماعی و آینده آنها دارد، از ارتباط با جنس مخالف در هر سطحی استقبال نمی کنند.
این استاد حوزه، خاطرنشان کرد: تمایل به ارتباط با جنس مخالف از جمله امیال فطری است که خداوند در وجود انسان به ودیعه گذاشته و از منظر اسلام نیز پاسخ دادن به این نیاز فطری منع نشده است.
وی با بیان اینکه اسلام چهارچوب خاصی برای پاسخ به این نیاز در نظر گرفته، بیان کرد: روایات فراوانی از معصومین(ع) هست که بر لزوم پرهیز از اختلاط بی مورد میان زن و مرد تاکید دارد و از آن به عنوان مهم ترین عامل در بستر سازی برای آسیب های اجتماعی و فردی یاد می شود.
عضو هیئت علمی جامعه الزهرا(س)، افزود: با توجه به مقتضیات جامعه امروز و اختلاط بیشتر محیط های کاری و آموزشی باید سعی کنیم تا در این شرایط برنامه ریزی های متناسب در کنار محیط های کاری با طراحی های متناسب با نظریات اسلام داشته باشیم و تا حد امکان این محیط ها باز و در منظر عموم باشد.
وی با تاکید بر نظریات کاربردی و بسیار سازنده دین مبین اسلام در مورد نحوه تربیت و آموزش چگونگی روابط و زندگی سالم اجتماعیب به فرزندان، اظهارداشت: اسلام نظر حساسی نسبت به این مسائل دارد و در روایات هم تاکید شده که از پنج سالگی باید زمینه این نوع آگاهی ها را برای فرزندان و به خصوص فرزند دختر فراهم کرد.
این استاد حوزه، تصریح کرد: محدودیت های تعریف شده از دیدگاه اسلام در روابط بین دو جنس مخالف برای آنها صیانت آور است و جوان در صورت اعتقاد و تقید به این چهارچوب ها آینده اجتماعی، شغلی و خانوادگی خود را تضمین می کند.
وی ادامه داد: برخی از جوانان ادعا می کنند که رابطه آنها با جنس مخالف به قصد آشنایی بیشتر و برای ازدواج است، که اتفاقاً اسلام در این مورد هم نظریات خاص خود را دارد و باعث حفظ شخصیت جوان می شود.
ظهیری، اضافه کرد: ارتباط با جنس مخالف به قصد ازدواج از منظر اسلام در کانال خاصی تعریف شده و برای آن ساز و کارهای پیش بینی شده تا از ایجاد مشکل برای طرفین جلوگیری شود.
وی در پایان خطاب به گروه دختران جامعه، تصریح کرد: دختران به علت داشتن روحیاتی متفاوت با روحیه پسران، دسته ای هستند که در این نوع روابط بیشترین آسیب متوجه آنهاست و متاسفانه آنها نیز نسبت به این امر غافل اند، ولی دین مبین اسلام با نگاه جدی در این زمینه به ارائه راهکار می پردازد.
پایان پیام/
نظر شما