طرح 6 ماده ای عنان همچنان قابلیت پی گیری دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: که طرح 6 ماده ای کوفی عنان برای ایجاد فضای گفتگو در سوریه همچنان قابلیت پی گیری دارد.<BR> <BR>

به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز سه شنبه 24 مرداد برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه واکنش ایران به تلاش برای لغو عضویت سوریه در سازمان همکاری های اسلامی چیست و همچنین اینکه چه کسی باید جانشین کوفی عنان شود گفت: کشورهایی که در خط مقدم مقاومت در منطقه قرار دارند در معرض هر نوع اقدام توطئه آمیز و تفرقه آمیزی قرار دارند این اظهارات می تواند روابط بین کشورهای منطقه را دچار خدشه کند اما مساله مهم این است که همه افراد و گروهها با یکدیگر برای ایجاد فضای گفتگوی ملی در سوریه همکاری کند.

مهمانپرست با اشاره به اینکه طرح 6 ماده ای کوفی عنان همچنان قابلیت پی گیری دارد گفت: مساله جانشینی آقای عنان مساله بسیار مهمی است و ما امیدواریم هر فردی که انتخاب می شود ظرفیت های لازم برای اجرای نقش بی طرفانه در این زمینه را داشته باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در مورد مطرح شدن موضوع یهودی سازی قدس شریف در نشست سازمان همکاری های اسلامی در مکه در استانه روز قدس گفت: شاید توجه و دقت کشورها به خطر اصلی منطقه یعنی رژیم صهیونیستی بتواند خنثی کننده توطئه ها باشد بعد از وقوع بیداری اسلامی و حرکت مردم به سمت استقلال نگرانی عمده ای در میان مسئولان رژیم صهیونیستی و حامیان آنها به وجود آمد بنابراین طبیعی است که تلاش زیادی انجام می دهند تا فضای مهم برای تحرکات اسراییل آماده شود و یکی از آنها ناامن کردن کشورهای منطقه و ایجاد بحران به صورت تصنعی در آنهاست و دیگری ایجاد بی ثباتی در سرزمینی های اشغالی است اما سازمان همکاری اسلامی در حقیقت برای حمایت از مردم فلسطین شکل گرفته و انتظار می رود که در نشست هایی مانند نشست مکه موضوعات اصلی مانند فلسطین مورد توجه قرار بگیرد و موضوعات فرعی که شاید موردنظر جریان های آمریکایی و صهیونیستی است مانع از توجه به خطوط اصلی نشود.

مهمانپرست درخصوص حضور رییس جمهوری ایران در اجلاس مکه گفت: این حضور نشان دهنده عزم جدی ما برای حل مسالمت آمیز بحران های منطقه ای است.

وی افزود: وحدت جهان اسلام و حل مشکلات در دستور کار این اجلاس قرار دارد و ایران هم با طرح مشخصی در این اجلاس شرکت کرده است که امیدواریم به نتایج مطلوبی برسد.

وی در ادامه بار دیگر تاکید کرد: که بحث لغو عضویت سوریه در سازمان همکاری های اسلامی به هیچ وجه به نفع منطقه و جهان اسلام نیست و ایران به هیچ عنوان با این طرح موافقت نمی کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد تعداد هیئت های مشخص شده برای شرکت در شانزدهمین اجلاس عدم تعهد در تهران گفت: در حال حاضر بیش از 50 هیئت در سطح رییس جمهور، معاون رییس جمهور، نخست وزیر، وزرای خارجه مشخص شده اند اما تعداد واقعی شرکت کننده ها در روزهای پایانی به طور دقیق مشخص خواهد شد مساله مهم این است که هر چه تعداد شرکت کننده ها افزایش پیدا کند مصوبه های بهتری در آن شکل خواهد گرفت.

وی همچنین گفت: حداقل بیش از 1000 نفر از خبرنگاران داخلی و خارجی این اجلاس را پوشش می دهند.

رامین مهمانپرست همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به گروکشی روسها در مورد برنامه هسته ای ایران واکنش ایران در قبال پرونده سامانه موشکی اس 300 چیست گفت: پرداختن بیش از حد رسانه ها به این مساله قابل توجیه نیست بین ما و روسیه قراردادی امضا شده که در حال طی کردن مسیر خود می باشد و بیش از این نباید به این مساله بال و پر داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پایان در مورد حضور رییس جمهوری مصر در نشست عدم تعهد در تهران گفت: سفر آقای بقایی به مصر و ارایه دعوت نامه رسمی به آقای مرسی در فضای مناسب و مثبت انجام شد و ملاقات هایی با نخست وزیر و رییس جمهوری مصر انجام گرفت. و ما امیدواریم که شاهد حضور آقای مرسی در ایران باشیم.

وی افزود: همانطور که اطلاع دارید ریاست اجلاس سران از مصر باید به ایران واگذار شود و طبیعی است که مصر باید در سطح خوبی در این اجلاس شرکت کنند.

پایان پیام/
 

کد خبر 162376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha