به گزارش خبرنگار شبستان، این گذر در تقاطع پل شهیدان و حد فاصل خیابان آزادی و پادگان جی احداث شده است که طراز منهای یک آن دارای شش خط ترافیکی و دو خط اضطراری است.
بر اساس این گزارش، طراز منهای یک بخش تندروی بزرگراه امام بوده و طراز فوقانی (طراز یک) به دسترسی محلی اختصاص داده شده و بخش کندروی این بزرگراه هم که دارای چهار خط ترافیکی است در دو طرف و دو خط پارکینگ به منظور تأمین پارکینگ مورد نیاز بخش محلی است.
این پروژه یکی از جدیدترین بزرگراههای دو طبقه است که با جدا شدن از قسمت تندرو و کندرو بزرگراه ایمنی آن تأمین شده و از لحاظ زیستمحیطی و کاهش آلودگی صوتی دارای امتیاز به نسبت بزرگراههای دو طبقه دیگر است.
در بزرگراه امام علی (ع) نیز بخش تندرو و کندروی بزرگراه به همین ترتیب از یکدیگر جدا شده است تا مشکلات تأمین دسترسی وجود نداشته باشد.
همچنین در این ایده جدید و احداث طراز صفر باعث شده تا گسست اجتماعی در محل ایجاد نشده و بافت محلی از یکدیگر جدا نشود، در حالی که در بزرگراههایی مثل نواب ارتباط اجتماعی بین محلات قدیمی برقرار نیست و با این ایده که بخش تندرو در طراز صفر قرار دارد ارتباط اجتماعی محله کاملا حفظ شده است.
این پروژه از سال 87 شروع شده و تا تیرماه سال 90، 33 درصد پیشرفت فیزیکی داشت که از تیر سال 90 تاکنون 70 درصد دیگر این پروژه تکمیل و اکثر معارض میزانه آن در این مدت تملک شد.
یکی دیگر از ویژگیهای این زیر گذر وجود بازشوهایی برای طراز صفر بود که مشکلاتی را که تونلها ایجاد میکردند را ندارد و باعث کاهش بخش عمدهای از هزینههای تأسیساتی شده و نور مورد نیاز را در طول روز برای خودروها تأمین میکند.
این پروژه در حال حاضر تا پادگان جی با دو کیلومتر طول به پایان رسیده است و با پیشنهاد سال گذشته شورای اسلامی شهر فاز دوی این پروژه از پشت پادگان جی به بزرگراه فتح در شاخه راستگرد و میدان 9 دی در شاخه چپگرد این بزرگراه منتهی خواهد شد.
رایزنیها برای تملک پادگان جی صورت گرفته است و تا پایان سال جاری این پادگان به صورت کامل رفع معارض خواهد شد.
با احداث این پروژه ساکنان بافت محلی و مرکز شهر میتوانند از خیابان امام خمینی (ره) به سمت شمال دسترسی داشته باشند. همچنین این پروژه در تعدیل ترافیک تقاطع آزادی و یادگار امام نیز مؤثر خواهد بود، ضمن اینکه از بخش تندرو به بخش کندروی این زیر گذر ارتباط مستقیم تا رفع معارض پادگان جی وجود نخواهد داشت و خودروها از سمت خیابان دستغیب با دور زدن لوپ که در انتهای این پروژه قرار دارد میتوانند از طریق خیابان امام خمینی وارد بخش تندروی آن شوند.
با تکمیل شدن فاز 2 این پروژه در اتصال یادگار به فتح از غرب و به 9 دی از شرق یکی از هابهای ترافیکی در چهار سطح توسعه و تا نزدیک خیابان امام خمینی را تحت تأثیر قرار میدهد. همچنین بعد از رفع معارض پادگان جی، انتقال تونل به تقاطع با چهار لول اجرا خواهد شد.
برای هزینه اجرایی این پروژه 70 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است و کانال 50 ساله قلقلی که حجم وسیعی از آبهای بالادست را به نهر فیروزآباد متصل میکرد و طراز آن پایینتر از این پروژه بود یکی از مهمترین معارض این پروژه محسوب میشد که با استفاده از سه خط لوله پلیاکلنی استفاده و بعد از حل مشکل کانال عملا مشکلی برای اجرای طراز صفر وجود نداشت.
پیمانکار این پروژه قرارگاه خاتم (ص) است.
پایان پیام/
نظر شما