به گزارش خبرنگار شبستان، «پلاک»، مجموعه آثار دفاع مقدسی ابراهیم حاتمی کیا عصر گذشته در موسسه رسانه های تصویری رونمایی شد. حاتمی کیا در ابتدا عنوان داشت: تولید این پروژه به همت محمد پیرهادی به مدت 2 سال به طول انجامید. جرقه آن از زمانی زده شد که تلویزیون فیلم های جنگی مرا با کیفیت بسیار بد و با خط وخش تصویر پخش می کرد.
وی ادامه داد: سینمای جنگ در آنسوی آبها مهجور واقع شده است، این مجموعه تلاشی است که سینمای دفاع مقدس ما در سطح بین المللی مطرح شود.
حاتمی کیا با اشاره به گنجاندن بخش های حذف شده در فیلم های خود در این مجموعه بیان کرد: تمام سعی خود را کردیم که نگاتیو بخش های حذف شده فیلم ها را پیدا کرده و در این مجموعه قرار دهیم. این سکانس ها، سکانس هایی است که خودم به عنوان یک کارگردان از فیلم حرف کرده بودم و با مشکل ممیزی روبرو نشده بود.
وی افزود: مؤسسه رسانههای تصویری در زمینه انتشار این مجموعه زحمت بسیاری کشیدند. من به جز سه فیلم کوتاهی که در سال 1361 ساختم و متاسفانه نتوانستم کپیهای نگاتیو آن را پیدا کنم، تمام تلاشم را برای استفاده از نگاتیوهای نسخههای اصلی کردم. حتی برای بالا بردن کیفیت فیلمها، دوباره چاپ شده و به صورت تله سینما درآمدند. برای من به عنوان فیلمساز کیفیت تصویر مناسب ارزش بالایی دارد چرا که در غیر این صورت زحمات همکارانم نادیده گرفته می شود.
وی با اشاره به حق کارگردان در کپی کردن فیلم هایش گفت: کپی رایت قصه و غصه قدیمی سینمای ایران است. فیلمهای من بارها از تلویزیون پخش شدهاند، بدون اینکه از من اجازه گرفته شود ویا منفعتی برای من داشته باشد. تولید این مجموعه نیز برای من هیچ منفعت مالی نداشته است، بلکه نگاه من نگاهی کاملا فرهنگی بوده است.
حاتمی کیا با اشاره به سینمای جنگ امروز ایران بیان کرد: ابتدا باید بگویم که من قطعا فیلم جنگی خواهم ساخت، اما ممکن است که صراحتا به متن جنگ نپردازم. فیلم های جنگی امروز ایران بوی کهنه گی و عقب افتاده گی می دهند و کارگردانان این عرصه ذهن فریز شده ای دارند. در حالی که جوانان امروز ایران آثار خوبی را عرضه کرده اند و حرف های تازه ای برای گفتن دارند.
وی ادامه داد: امروز باید نسل فرزندان ما از جنگ حرف بزنند. کسانی که در متن جنگ نبوده و آن را به صورت غیرمستقیم درک کرده اند. آنها باید حرف های خود را به تفسیر خودشان بگویند.
حاتمی کیا در مورد سینمای دفاع مقدس ایران در کشورهای خارجی اظهار داشت: نگاه دنیا نسبت به سینمای جنگ نگاهی ضد جنگ و تحلیلی است اما من این نگاه را ندارم. آدمهای فیلمهای من نگاه آرمانی به جنگ دارند و به دنبال هویت آن روزگار می گردند. این نوع از سینما در دنیا حرفی برای گفتن ندارد. البته فیلمهایی مانند "آبادانی ها" کیانوش عیاری و "دندان مار" مسعود کیمیایی با نگاهی متفاوت از فیلمهای من در جشنواره های خارجی حضور داشتهاند، اما فضای این فیلم ها متناسب با جشنواره های خارجی است.
پایان پیام/
نظر شما