به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، دکتر حمید شاه آبادی، معاون امور فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته (10 بهمن) در جمع خبرنگاران رسانه های استان لرستان، گفت: آنچه با سازوکار این کشور تولید می شود باید رنگ و بوی ایرانی، اسلامی داشته باشد.
وی افزود: دایره و گستره تولید ما باید به گونه ای باشد که همه سبک ها را دربر گیرد چرا که همه هنرها ارزش رقابت دارند و باید با عنوان یک الگوی ایرانی اسلامی باشند.
شاه آبادی تصریح کرد: مهم ترین اولویت کاری ما بستر سازی و افزایش انگیزه مخاطبان حوزه هنر برای تولید هنر فاخر است.
معاون امور فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: تلاش ما این است که ظرفیت هنری را که بتواند با مخاطب رابطه اثر گذار برقرار کند را مدیریت کنیم چرا که هنر فقط وسیله ای برای شادی و خلاقیت یک هنرمند نیست بلکه ایجاد آرامش در جامعه از ثمرات و نتایج هنر است.
دکتر شاه آبادی، با تاکید بر اینکه تئاتر یک حرکت زنده و پویاست و فرد با اخذ مجوز در اجرای تئاتر ممکن است کاری کند که با مجوز گرفته شده مغایرت داشته باشد که در بازبینی ها تذکر داده می شود، تصریح کرد: فضای پاک تئاتر کشور با فضا سازی هایی که به دلایل مختلف صورت گرفته است نباید دچار آلودگی شود و در این راستا شورای نظارت و ارزشیابی و حوزه فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پاسدار احکام شریعت هستند و تلاش می کنند از فضای پاک تئاتر کشور صیانت کنند.
وی با بیان اینکه ظرفیت استان لرستان درحوزه هنرهای تجسمی ظرفیت قابل تقدیر است، خاطرنشان کرد: در این بخش پروژه موزه هنرهای معاصر، هنرستان هنرهای زیبا، سالن موسیقی و نمایشی تخصصی در لرستان در حال احداث هستند.
شاه آبادی، با بیان اینکه هر استان حداقل باید یک موزه هنرهای معاصر داشته باشد و در این راستا لرستان در اولویت قرار دارد چرا که ظرفیت لازم در این حوزه را داراست، تصریح کرد: این آمادگی از سوی معاونت هنری وزارت وجود دارد که نمایشگاه پوستر در استان لرستان به صورت ملی برگزار شود.
معاون امور فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه برای تقویت هفت نگارخانه استان لرستان به صورت جدی حمایت می کنیم، اذعان داشت: در این راستا از هیچ اقدامی فروگذاری نمی کنیم.
دکتر شاه آبادی با اشاره به اینکه آلبوم ویژه ای برای موسیقی محلی استان لرستان در شرف تولید است، اظهارداشت: در نوروز امسال یک هزار نسخه از این آلبوم موسیقی محلی استان توزیع می شود و ما نیز از تولید آن حمایت ویژه می کنیم.
معاون امور فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: اگر بخواهیم موسیقی سنتی جایگزین موسیقی غربی شود چاره ای جز حمایت مادی از موسیقی سنتی نداریم.
وی تصریح کرد: بسیاری از این موسیقی ها را باید موسیقی خانگی نامید چراکه روند برخورد با موسیقی های مختلف یک روند شفاف برای همه مخاطبان نبوده است به این معنا که همه موسیقی دان ها فکر می کنند که با یک روند پرپیچ و خم در مقابل هجوم جدی بیگانگان مواجه هستیم اما جامعه موسیقی نیاز به یک همدلی جدی برای برخورد با این معضل دارد و راه مقابله با آن ساماندهی شبکه موسیقی است که امید می رود بتوانیم با برنامه ریزیهای انجام شده در سال 90 این مهم اجرا شود.
دکتر شاه آبادی اذعان داشت: اگر یک مجموعه پویا فاقد برنامه ریزی منظم باشد دچار بی نظمی می شود.
وی در خصوص استفاده از برخی لهجه ها در سریال ها و تئاترها، بیان داشت: متاسفانه به دلیل تخصصی کار نکردن برخی هنرمندان ما شاهد این ضایعه هستیم در حالی که استفاه از لهجه در این برنامه اهانت به یک قوم خاص نیست اما تبحر لازم برای این کار باید به گونه ای باشد که مشکلی پیش نیاید، در حوزه نمایش کمتر شاهد این گونه اعمال هستیم اما در تئاتر آزاد بعضا شاهد این موارد بوده ایم که به دنبال جلوگیری از تداوم آن هستیم.
معاون امور فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: در سال 90 برای هر کدام از گروه های هنری استان یک اجرای عمومی در نظر گرفته شده است که از سوی حوزه فرهنگی بین یک تا چهار میلیون تومان کمک هزینه پرداخت می شود و اگر گروه هنری حرفه ای در لرستان وجود داشته باشد که بتواند کار ملی انجام دهند، به طور ویژه مورد حمایت قرار می گیرند.
پایان پیام/
نظر شما