به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته اخبار زیادی را به سمع و نظر مردم رساند و مرکز بسیاری از اخبار رسانه ها و حتی نشان دهنده برخی از نارسایی ها در ارایه خدمات به مردم بود.
انتخاب مشاور امور ایثارگران در مجلس
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی طی حکمی اسماعیل کوثری را در حکم مشاور امور ایثارگران خود، ابقا کرد.
بازدید وزیر بداشت و وزیر کشور از مناطق زلزله زده
نماینده اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: هماکنون و پس از بازدید وزیر کشور و وزیر بهداشت از مناطق زلزلهزده شهرستان اهر و هریس جلسه فوقالعادهای با حضور این وزرا و همچنین استاندار و مسئولان استانی و نمایندگان استان برای بررسی وضعیت موجود تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: آمار کشتهشدگان تاکنون 300 نفر اعلام شده است.
گفتنی است شب گذشته زلزله ای با شدت 6 و 2 دهم ریشتر شهرستانهای اهر و هریس و ورزقان و مناطقی از استان آذربایجان شرقی را لرزاند.
3 هزار و37 مصدوم زلزله زده
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در جلسه امروز یکشنبه 23 مرداد مجلس ضمن ارایه گزارشی در مورد خدمات وزارت بهداشت در مناطق زلزلهزده اهر و هریس و ورزقان گفت: این حادثه مصیبتبار را به عموم ملت ایران و به ویژه نمایندگان استان آذربایجان شرقی و خانوادههای مصیبتزدگان تسلیت عرض میکنم.
وی با اشاره به وقوع دو زلزله در روز 21 مرداد در مناطقی از استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: آمادهباش پیامکی به تمامی اعضای ستادی و مرکزی پزشکی استان اعلام شد و تمام تکنسینها در پایگاههای اورژانس به این مناطق اعزام شدند.
وی با اشاره به اعزام 340 تکنسین اورژانس به مناطق زلزلهزده خاطرنشان کرد: دبیرخانه بهداشت و درمان به سرعت تشکیل شد و جلسات هیئتمدیره دانشگاه به سرعت شکل گرفت و برآورد در مورد منطقه به سرعت انجام شد و به تمامی بیمارستانها اعلام شد که بیماران غیر از بیماران اورژانس خود را ترخیص کنند و تختهای خود را در اختیار مجروحان و حادثهدیدگان قرار دهند.
وحیدی دستجردی بیان کرد: از تمامی پایگاههای استانی، پشتیبانیهای دانشگاه و بخش خصوصی کمک گرفته شد و تعداد 137 آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به منطقه اعزام شد و این تعداد آمبولانس و اتوبوس آمبولانس به غیر از سه دستگاه اتوبوس اورژانسی بود که ما از استانهای ارومیه، زنجان و اردبیل به منطقه اعزام کرده بودیم.
وی با اشاره به اعزام نیروهای بسیج، دانشجویان پزشکی و پرستاری به این مناطق یادآور شد: بیمارستانهای صحرایی در سهراه خواجه احداث شد و اعزام پزشکان شامل پزشکان اعصاب، ارتوپد و سایر پزشکان به منطقه نیز به سرعت انجام شد.
وی با اشاره به افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی در تبریز و اردبیل بیان کرد: همه مصدومان و مجروحان به سرعت توسط آمبولانسها به مراکز درمانی و سپس به بیمارستانهایی که در نزدیکی محل بودند، اعزام شدند و تمامی مصدومان و مجروحان مورد مداوا و خدمات درمانی قرار گرفتند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان پیگیریها به سرعت به نتیجه رسید، گفت: ما یک رضایتمندی را در بین مصدومان و مجروحان و خانوادههای حادثهدیده داشتیم.
وی اضافه کرد: در روز دوم که روز گذشته بود ارتباطات خوبی انجام شد و بیمارستان صحرایی در ورزقان از ساعت یک صبح برپا شد.
وحیدی دستجردی خاطرنشان کرد: متأسفانه بیمارستانهای اهر و هریس که یکی از آنها نیز به تازگی احداث شده بود دچار اشکالاتی در ساختمان بودند که قابلیت بهرهبرداری در آن زمان خاص را نداشتند و اغلب بیماران در محوطه بیمارستان درمان سرپایی میشدند و سپس به بیمارستانهای اردبیل، تبریز و مشکینشهر اعزام میشدند.
وزیر بهداشت با اشاره به فواصل طولانی روستاهای این مناطق گفت: ما در هر روستایی یک چادر شامل تیم پزشکی احداث کردیم که این چادرها امکانات اولیه نظیر پانسمان و غیره را در اختیار مردم قرار میدادند.
وی گفت: اعزام اکیپهای بهداشت محیط و بهداشت روان به سرعت از روز گذشته آغاز شد زیرا آنچه بعد از این حوادث خود را نشان میدهد بروز بیماریهای عفونی است که باید جلوی آنها گرفته شود و آنچه خانوادهها بعد از این حوادث به آن نیاز دارند و تقویت بهداشت روانی آنها است که ما این اقدامات را نیز با اعزام اکیپهای بهداشت محیط و بهداشت روان انجام دادیم.
وی با تشکر از پرسنل زحمتکش و کارکنان و پرستاران و پیراپزشکان برای خدماترسانی به موقع به مردم در این مناطق گفت: ما 615 مورد اعزام از بیمارستانهای کوچک به بیمارستانهای بزرگ نظیر تبریز و اردبیل را داشتیم و غیر از این 1340 مورد بیمارانی را داشتیم که به بیمارستانها اعزام شدند.
وی با اشاره به درمان سرپایی 2000 مجروح و مصدوم این حادثه گفت: 700 مورد از حادثهدیدگان نیازمند بستری بودند که در بیمارستانها بستری شدند و کل تعداد مصدومان 3037 مورد بود.
219 کودک و زن در زلزله اذربایجان فوت شدند
وزیر بهداشت تعداد زنان و کودکان فوتشده در بیمارستان را 219 نفر عنوان کرد و ادامه داد: فوتیهای مذکر 49 مورد بود که در مجموع تعداد 208 مورد ما در بیمارستانها فوتی داشتیم و در مجموع تعداد 360 مورد فوتشدگان این حادثه بودند.
ابوالحسن فقیه، رییس جمعیت هلال احمر کشور در جلسه امروز 23 مرداد پیرامون آخرین گزارشات زلزله در سه استان کشور گفت: بعد از وقوع زلزله در سه شهرستان و پس لرزه های آن بلافاصله اکیپ های امداد و نجات به این شهرستانها رهسپار شدند. براساس آخرین آمار در این مناطق 200 روستا، 70 تا 100 درصد آسیب دیده اند و تعداد زیادی از هموطنان مجروح و فوت شده اند.
فقیه اظهار کرد: مهمترین کار در بحث امداد و نجات و در ساعات اولیه جستجوی اجساد و مجروحین و انتقال آنها به مراکز درمانی است که در این موضوع نیز مردم به عنوان اولین امدادگران بسیار موثر بوده اند.
ایران در زلزله اذربایجان شرقی بی نیاز از کمک سایر کشورهاست
رییس جمعیت هلال احمر فاز دوم کمک رسانی در زلزله را اسکان و تغذیه اضطراری عنوان کرد و گفت: تاکنون 20 هزار بسته غذایی، 33 هزار کنسرو، 11 هزار و 900 تخته پتو، 3 هزار تخته موکت، به مناطق زلزله زده ارسال شده است.
فقیه با اشاره به پراکندگی روستاها و صعب العبور بودن برخی از مناطق تصریح کرد: به دلیل پراکندگی روستاهای آسیب دیده با سختی نقل و انتقال تجهیزات مواجه هستیم اما این موضوع نیز از طریق هلی کوپترها انجام شد و از فردا توزیع اقلام زیستی و دفترچه های اقلام ارزاق در میان مناطق زلزله زده آغاز می شود.
امداد رسانی هزار و 80 نفر در قالب نودو دو تیم امدادرسانی
وی افزود: برای کمک رسانی به مناطق زلزله زده هزار و 80 نفر در قالب نودو دو تیم امدادرسانی، 53 دستگاه خودروی عملیاتی، 6 فروند هلیکوپتر عملیاتی، 20 ست زنده یاب، 19 آنست، تیم های جستجوگر به این مناطق اعزام شده است.
فقیه اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی مسئول امدادرسانی به ورزقان و هریس است و استان اردبیل نیز مسئول امدادرسانی به شهرستان اهر است.
رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به اعلام آمادگی و فراخوان سایر استانها برای کمک رسانی به مناطق زلزله زده خاطرنشان کرد: کمبود امکانات و مواد غذایی وجود ندارد و 36 سوت پروازی از لحظه زلزله برای امدادرسانی تاکنون انجام شده است.
وی تصریح کرد: کشورهای مختلفی همچون ترکیه، تایوان، سنگاپور و سفارت خانه های چند کشور خارجی اعلام آمادگی خود را به مناطق زلزله زده ابلاغ کرده اند اما با توجه به کافی بودن امکانات از آنها تشکر کردیم.
بافتهای فرسوده و عدم نظارت بربحث مقاوم سازی افزایش هزینه مناطق زلزله زده را به دنبال دارد
حسن قدمی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور در جلسه امروز 23 مرداد در مورد اخرین گزارشات این سازمان در مناطق زلزله زده گفت: سازمان مدیریت بحران بنا به وظیفه ذاتی خود در شرایط بحران وظیفه ایجاد هماهنگی میان دستگاههای زیربط را بر عهده دارد. در لحظات اول پس از وقوع زلزله مدیریت بحران و شورای هماهنگی جلسه ای را تشکیل دادند و با توجه به مناطق آسیب دیده اطلاعات کاملی از مناطق زلزله زده به استانها ارسال شد.
وی با بیان اینکه زلزله 2/6 ریشتری زلزله بالایی برای مناطق آسیب دیده بود، اظهار کرد: چون هنوز بحث مقاوم سازی در این استانها کاملاً مشهود نیست از این نظر خسارت بیشتری به این مناطق وارد شده است.
وی ادامه داد: وسعت خرابی ها به دلیل فضای ساخت و ساز و عجین بودن این فضا با جدی بودن تجهیزات ساختمانی موجب افزایش تلفات در لحظات اولیه وقوع زلزله و حجم بالای آوار در این مناطق شده است.
قدمی تصریح کرد: قبل از تغذیه و چادر مهمترین اولویت بعد از وقوع زلزله و در شرایط بحران کمک رسانی به آوارگان و بازماندگان است.
رییس سازمان مدیریت بحران اظهار کرد: بازسازی بافت های فرسوده برای ما نیز مهم است در این حادثه 115 روستا خسارت 40 تا 60 در صد دیده اند و 4 هزار و 500 منزل روستایی به طور کلی آسیب دیده اند اگر در بحث مقاوم سازی کنترل و نظارت داشته باشیم هزینه کمتری در شرایط بحران متحمل می شویم.
وی با بیان اینکه باید به سمت پیشگیری به سرعت حرکت کنیم افزود: با همکاری وزارت مسکن دوازده میلیون وام کم بهره و 2 میلیون وام بلاعوض برای این مناطق در نظر گرفته شده است همچنین هزینه ای را نیز برای کفن و دفن فوت شدگان این حادثه در نظر گرفته شده است.
تاکید بر بازساری مناطق زلزله زده قبل از آغاز فصل سرما
وی تاکید کرد: بازسازی مناطق زلزله زده تا قبل از فصل سرما نهایی می شود و قبل از آغاز فصل برودت باید سرپناه و بستر مناسب برای اسکان آسیب دیدگان فراهم شود.
محمدحسین فرهنگی، عضو هیئترییسه مجلس در ادامه جلسه علنی امروز مجلس که با حضور وزیر بهداشت و همچنین مسئولان هلال احمر برگزار شد، گفت: آقای حمیدرضا عزیزی فارسانی به نمایندگی از نمایندگان پزشک مجلس برای اعزام به مناطق زلزلهزده اعلام آمادگی کردند.
انتقاد نماینده ورزقان از روند کمک رسانی به مناطق زلزله زده
الهوردی دهقان، نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی پس از ارایه گزارشهای وزیر بهداشت و همچنین رییس سازمان هلال احمر در مورد خدماتشان در مناطق زلزلهزده ورزقان، اهر و هریس گفت: کار امدادرسانی در این مناطق از دیروز ظهر شروع شد و تأمین مایحتاج دهها هزار نفر از مردم آسیبدیده این مناطق از دیروز آغاز شده است اما علیرغم این خدمات ما همچنان نیازمند چادر و پتو هستیم.
وی با اشاره به پیگیریهای مستمر خود تا ساعت 21 و 30 دقیقه شب گذشته با این شهرستان گفت: ما همچنان تا ساعت 22 شب گذشته منتظر چادر و پتو از سوی سازمان هلال احمر بودیم که متأسفانه آنگونه که باید در این زمینه اقدام نشد.
وی ادامه داد: روز گذشته مطلع شدیم که رییس سازمان هلال احمر همچنین وزیر بهداشت و وزیر کشور با بالگرد در منطقه حاضر شدند که جای تشکر دارد.
وی با اشاره به تماس تلفنی خود با معاون پارلمانی رییس سازمان هلال احمر گفت: مطالبم را به صورت مبسوط به وی انتقال دادم و در مورد تأمین پتو و چادر و اقلام خوراکی و اسکان زلزلهزدگان که از دیروز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است میخواهم که هلال احمر سریعتر وارد شود.
وزیر بهداشت نگاهی به اقدامات انجام نشده بیندازند
وی با اشاره به گزارش وزیر بهداشت در جلسه امروز خاطرنشان کرد: از خانم دستجردی میخواهم به جای گزارش عملکرد خود در این مناطق نگاهی به اقداماتی که انجام ندادهاند بیندازند، آیا بهتر نبود بیمارستان شهرستان ورزقان که ماههاست تکمیل شده است، تجهیز میشد؟ آیا بهتر نبود همین امکاناتی که روز گذشته وزارت بهداشت در این مناطق آورده است در این بیمارستان آورده میشد و این بیمارستان تجهیز میشد؟
نماینده ورزقان اضافه کرد: از وزیر بهداشت میخواهم ظرف 48 ساعت آینده این بیمارستان را تجهیز کند تا صدها مصدوم حادثهدیده این زلزله که برای تقبل هزینههای گزاف باید به بیمارستانهای مراکز استانها مراجعه کنند در همین شهرستان مداوا شوند.
دهقان تأکید کرد: از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین از استاندار میخواهم تا برای مدیریت بحران استان دستوری صادر کند تا برای تأمین مایحتاج اولیه حادثهدیدگان اقدام عاجل انجام شود و در مورد جبران خسارت 500 میلیارد تومانی این زلزله وزارت کشور و همچنین شخص وزیر کشور اقدامات لازم را انجام دهند.
وی همچنین نوسازی و بازسازی خانههای مردم و پیگیری ارتباطات برق و مخابرات در این منطقه را از دیگر خواستههای خود از وزیر کشور عنوان کرد و گفت: از رییسجمهور و دولت میخواهم ستاد ویژه مناطق زلزلهزده را با حضور مسئولان تشکیل دهد و اعتبارات لازم را در این زمینه اختصاص دهد تا با توجه به دوردستبودن این مناطق کار امدادرسانی به مردم حادثهدیده به سرعت آغاز شود.
انتقاد صریح نماینده تبریز از مشکلات ساختاری مدیریت در مناطق زلزلهزده
مسعود پزشکیان، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 23 مرداد که به بررسی وضعیت زلزلهزدگان اهر، هریس و ورزقان اختصاص داشت در سخنانی گفت: مسئولان حاضر در جلسه فقط خوبیها را گفتند اما آن چیزی که در این منطقه بیش از همه مشهود بود حضور مردم در صحنه بودند.
وی اظهار کرد: با زلزله 2/6 ریشتری 200 روستا آسیب جدی دیدهاند و درصد تخریب در آنها از 70 درصد تا 100 درصد بوده است.
وی با انتقاد از مشکلات ساختاری مدیریت در این منطقه گفت: درست است بعضی از روستاها توانستند به موقع خدمات دریافت کنند ولی در جاهایی که در دوردست بودهاند و نیازمند کمک بیشتری بودهاند، رسیدگی کمتری شد و در واقع این موضوع نشان میدهد ما از نظر مدیریت بحران در منطقه دچار مشکل هستیم.
پزشکیان تصریح کرد: اگر این زلزله در روز اتفاق نمیافتاد بعضی از روستاهای ما 100 درصد تخریب شده بود و کشتههای ما بیش از این آماری که اعلام شده است، بود.
وی ادامه داد: بیمارستانی که در منطقه هریس احداث شده است هنوز تجهیز نشده بر اثر زلزله تخریب شد و همین مسئله خود نشان میدهد که مسئله مدیریت بحران در این منطقه به چه نحو است.
نماینده تبریز در خانه ملت با اشاره به حضور خود در این منطقه گفت: مردم خودشان با ماشینهایشان وسیلهها را به این منطقه میآوردند، در صورتی که همین امکانات بود ولی چون مدیریت وجود نداشت به موقع به دست مردم نمیرسید.
پزشکیان با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در ضعف پوشش اخبار این حادثه گفت: صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران انگار نه انگار که اتفاقی در این منطقه افتاده است و 300 نفر کشته شدهاند و بیش از دو هزار نفر نیز مجروح شدهاند.
عدم اطلاع رسانی صدا و سیما در زلزله اذربایجان
وی ادامه داد: هیچ اطلاعی از سوی صدا و سیما و رسانهها در این زمینه انجام نشد در صورتی که حداقل کار صدا و سیما در این زمینه اطلاعرسانی است و باید بگویم شکایتی در این زمینه از نحوه اطلاعرسانی صدا و سیما وجود دارد.
وی با تشکر از مسئولان و دولت برای اقدامات انجامشده در این منطقه گفت: متأسفانه ضعفها همچنان باقی است، درست است گزارش میدهند که 800 چادر به زلزلهزدگان دادهاند اما این تعداد چادر برای جمعیتی که در 200 روستای تخریبشده هستند، چیزی نیست.
فقیه، رییس سازمان هلال احمر که در جلسه حاضر بود، گفت: تعداد این چادرها هشت هزار چادر بوده است نه 800 چادر.
پزشکیان در پاسخ به این سخن فقیه گفت: اگر واقعا هشت هزار چادر به زلزلهزدگان دادهاید و وضعیت همچنان اینگونه است باید بگویم این نشان بیبرنامگی است زیرا در حال حاضر بیشترین مشکل ما چادر است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از این چادرها همین که به شهر میرسید توسط برخی دلالان و سودجویان به تبریز برگردانده میشد، نمیخواهم این حرفها را بزنم اما این سوء مدیریت است که برخی افراد سودجو در چنین شرایطی چنین اقداماتی را انجام میدهند.
وی تأکید کرد: در این اوضاع و احوال صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برنامه خنده بازار پخش میکند، این چه مفهومی دارد؟
وی با تشکر از پیگیریهای مستمر لاریجانی در این زمینه گفت: تیمی را که قرار است مجلس به این منطقه اعزام کند گزارش خود را به موقع ارایه میدهد تا اقدامات لازم برای این مردم انجام شود.
سهمیههای استخدامی شامل جانبازان و آزادگان نیز میشود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 23 مرداد با دوفوریت طرح استفساریه تبصره 2 ماده واحده قانون اصلاح بند «و» ماده 44 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران با 197 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 241 رأی موافقت کردند.
جعفرزاده، نماینده رشت به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: آن چیزی که موضوع استفساریه است معافیتهای ذکر شده در تبصره بند «و» ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه است که آیا این معافیتها را شامل خود جانبازان و آزادگان نیز میشود یا نه.
وی بیان کرد: دستگاهها به استناد بند و ماده 44 فرزند میتوانند فرزند خانوادههای جانباز را استخدام کنند اما در این بین خود جانبازان نمیتوانند استخدام شوند که ما باید برای این موضوع پاسخی بیابیم.
جعفرزاده ادامه داد: در حال حاضر اغلب جانبازان ما که در دستگاههای اجرایی مشغول به کار هستند، استخدام رسمی نیستند و سنشان در حال افزایش است.
نمایندگان در ادامه به موضوع این استفساریه که آیا معافیتهای ذکر شده در تبصره 2 قانون اصلاح بند «و» ماده 44 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران شامل خود جانبازان و آزادگان نیز میشود رأی دادند و بدینترتیب این معافیتها شامل خود جانبازان و آزادگان نیز در صورت تصویب نهایی میشود.
موافقت نمایندگان با یک فوریت طرح اصلاح برنامه پنج ساله توسعه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 23 مرداد با یکفوریت طرح اصلاح مواد 216 و 224 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران با 147 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 40 رأی ممتنع از مجموع 235 رأی موافقت کردند.
مخالفت نمایندگان با با الحاق تبصره به ایین نامه داخلی مجلس
در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 23 مرداد طرح یکفوریتی الحاق یک تبصره به ماده 33 و یک تبصره به ماده 193 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی مطرح شد که نمایندگان با 116 رأی موافق، 53 رأی مخالف و 23 رأی ممتنع از مجموع 233 رأی با آن مخالفت کردند.
فراکسیون مقاومت اسلامی تشکیل شد
حجتالاسلام حسین سبحانینیا، عضو هیئترییسه مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 23 مرداد گفت: به مناسبت روز مقاومت اسلامی فراکسیون مقاومت اسلامی در مجلس تشکیل شده است و نمایندگانی که قصد دارند عضو این فراکسیون شوند میتوانند عضویت در این فراکسیون را امضا کنند.
جلسه مجلس برای انتخاب نمایندگان در بینالمجالس جهانی غیررسمی شد
حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد، نایبرییس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی امروز دوشنبه 23 مرداد را به عهده داشت با به صدا درآوردن زنگ پایانی جلسه علنی گفت: برگهها برای انتخاب نمایندگان جهت عضویت در بینالمجالس جهانی توزیع شده است.
بحث حذف رشتههای دانشگاهی برای خانمها شایعه بود
عضو هیئترییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه امروز بعدازظهر دوشنبه 23 مرداد این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: در این جلسه بحث شایعه حذف 77 رشته دانشگاهی برای خانمها مطرح شد که با توضیحات معاون وزیر علوم و رییس سازمان سنجش مشخص شد که حذف این رشتهها کاملا شایعه است.
وی اظهار کرد: ما در حال حاضر 22 هزار رشتهمحل داریم که 4 دانشگاه به دلیل اینکه زیرساختهای 7 رشتهمحل را ندارند در حال حاضر امکان پذیرش دانشجو ندارند نه اینکه بخواهند این رشتهها را حذف کنند.
بررسی کلیات طرح نحوه اداره صدا و سیما
حجتالاسلام سیدعلی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی با اشاره به جلسه امروز بعدازظهر دوشنبه 23 مرداد این کمیسیون گفت: در این جلسه طرح نحوه اداره صدا و سیما و کلیات آن مورد بحث قرار گرفت.
وی اظهار کرد: در این جلسه مسئولان صدا و سیما، سازمان فرهنگ و ارتباطات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند و فقط کلیات این طرح مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد جزییات آن در جلسه صبح فردا و بعدازظهر کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد.
کلیات طرح اصلاح حوزههای انتخابیه تصویب شد
امیر خجسته، رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با اشاره به بررسی طرح اصلاح حوزههای انتخابیه در جلسه این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: کلیات طرح اصلاح حوزههای انتخابیه و افزایش 20 نفر نماینده به سقف نمایندگان امروز در جلسه کمیسیون تصویب شد.
انتخاب اعضای شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس
انتخابات شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس عصر روز دوشنبه برگزار شد و 30 عضو شورای مرکزی این فراکسیون انتخاب شدند.
بر این اساس، غلامعلی حدادعادل نماینده تهران، محمداسماعیل کوثری نماینده تهران، علیرضا زاکانی نماینده تهران، محمد دهقان نماینده چناران و طرقبه، احمد سالک نماینده اصفهان، سیدمرتضی حسینی نماینده قزوین، احمد توکلی نماینده تهران، شهروز افخمی نماینده ملکان، نصرالله پژمانفر نماینده مشهد، علیاصغر زارعی نماینده تهران، فاطمه آلیا نماینده تهران، محمدصالح جوکار نماینده یزد، مهرداد بذرپاش نماینده تهران، مرتضی آقاتهرانی نماینده تهران، زهره طبیبزاده نماینده تهران، قاسم جعفری نماینده بجنورد، حجتالاسلام سیدمحمود نبویان نماینده تهران، رضا آشتیانی نماینده قم، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر، ضرغام صادقی نماینده شیراز، غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت، حسین طلا نماینده تهران، حسین نجابت نماینده تهران؛ بهرام بیراموند نماینده بروجرد، امیرحسین قاضیزاده نماینده مشهد، محمد رجایی نماینده گناباد و بجستان، حمید رسایی نماینده تهران، ابوالقاسم جراره نماینده بندرعباس، اسماعیل جلیلی نماینده مسجد سلیمان ومهناز بهمنی نماینده سراب به عنوان اعضاء شورا ی مرکزی این فراکسیون انتخاب شدند.
انتخاب 15 نماینده برای عضویت در هیئت اجرایی اتحادیه بینالمجالس جهانی
در نشست غیررسمی مجلس شورای اسلامی 15 نفر از نمایندگان برای عضویت در هیئت اجرایی اتحادیه بینالمجالس انتخاب شدند. بر اساس رای نمایندگان از بین افرادی که برای عضویت در هیئت اجرایی اتحادیه بینالمجالس نامزد بودند، مقداد نجفنژاد، هدایتالله میرمراد زهی، ایرج ندیمی، رحمتالله نوروزی، عبدالرضا مصری، محمدمهدی زاهدی، مؤید حسینیصدر، علیرضا سلیمی، سیدهادی حسینی، فاطمه آلیا، نصرالله پژمانفر، محمدمهدی برومندی، یوناتن بتکلیا، مرتضی آقاتهرانی و ناصر سودانی برای عضویت در این هیأت انتخاب شدند.
بررسی وضعیت زائران ربوده شده ایرانی در سوریه
سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون گفت: در این جلسه آخرین تحولات سوریه، نشست مشورتی تهران، وضعیت گروگانهای ایرانی در اسارت معارضان سوری، راههای پیگیری تعیین سرنوشت و آزادی آنها، حضور رئیس جمهور در جلسه ویژه سازمان کنفرانس اسلامی در عربستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی اظهار کرد: در این جلسه ضمن بررسی ابعاد زلزله آذربایجان شرقی و ضرورت رسیدگی به مشکلات و مسائل زلزلهزدگان، اعضای کمیسیون همدردی عمیق خود را با بازماندگان و آسیبدیدگان این حادثه اعلام کردند.
بررسی سند طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیئترییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به این کمیسیون گفت: امروز صبح از مسئولان مرکز پژوهشهای مجلس دعوت کرده بودیم که در مورد اجراییشدن سند طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش گزارشی را ارایه دهند که گزارش آنها از اجراییشدن این طرح گزارش خوبی بود.
وی اظهار کرد: در این جلسه همچنین وزیر آموزش و پرورش و معاونان وی نیز حضور داشتند و نکاتی را بیان کردند.
حجتالاسلام سلیمی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان در جلسه حضور یافته بود که نمایندگان سوالکننده سؤالشان را پس گرفتند.
انتخاب مستشاران دیوان محاسبات
غلامرضا کاتب، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه صبح و امروز این کمیسیون گفت: در جلسه امروز انتخاب مستشاران دیوان محاسبات را داشتیم که 11 نفر از این مستشاران را از بین افراد معرفیشده از سوی دیوان محاسبات انتخاب کردیم.
وی اظهار کرد: تعداد مستشاران دیوان محاسبات 20 نفر است که 12 نفر عضو اصلی و 4 نفر عضو علیالبدل هستند.
کاتب همچنین با اشاره به حضور وزیر جهاد کشاورزی در جلسه امروز بعدازظهر این کمیسیون یادآور شد: وزیر جهاد کشاورزی گزارشی را از وضعیت عملکرد این وزارتخانه به نمایندگان ارایه دادند و نمایندگان نیز مطالبی را در مورد حمایت از تولیدات کشاورزی و گرانی محصولات و همچنین عدم خرید به موقع گندم و عدم پشتیبانی از محصولات تضمینی کشاورزی بیان کردند.
بررسی تعیین تکلیف استخدامی حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورشدر جلسه اینده
نمایندگان به دلیل شبهه در بندی از طرح الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورش بررسی آن را به جلسه آینده مجلس موکول کردند.
نمایندگان تصویب کردند:25 درصد نیازهای استخدامی از میان فرزندان جانباز،شهدا و ایثارگران
نمایندگان دستگاهها را مکلف کردند در چهارچوب سهمیه استخدامی خود حداقل 25درصد نیازهای استخدامی خود را از میان فرزندان جانبازان،شهدا و ایثارگران و همچنین خود جانبازان،آزادگان و همسران شهدا و جانبازان تأمین کنند.
تعطیلات سه هفته ای مجلس
نمایندگان با 142 رای موافق، 31 رای مخالف و 14 رای ممتنع از مجموع 210 رای با تعطیلات سه هفته ای مجلس موافقت کردند.
انتخاب ناظر مجلس در شورا توسعه مدیریت و سرمایه انسانی
نمایندگان؛ عباس صلاحی، عضو کمیسیون اجتماعی را به عنوان ناظر مجلس در شورای توسعه مدیریت و سرمایه نیروی انسانی انتخاب کردند.
اختصاص بخشی از حقوق 200 نماینده به زلزله زدگان
عضو هیئترییسه مجلس بااشاره به امضای نامهای از سوی نمایندگان برای حمایت از زلزلهزدگان گفت:بیش از 200نماینده با اعطای بخشی از حقوقشان به زلزلهزدگان آذربایجان شرقی حمایت خود را از این زلزلهزدگان اعلام کردند.
انتخاب ناظرین مجلس بر هیئت اختلاف و رسیدگی به شکایات
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 25 مرداد دو نفر را به عنوان ناظرین مجلس بر هیئت اختلاف و رسیدگی به شکایات (موضوع بند الف ماده 79 قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/1375) انتخاب کردند.
براساس رای نمایندگان سیدرمضان شجاعی کیاسری نماینده ساری با 119 رای، سیددخیل زارع زاده نماینده نهریز و بافق با 76 رای از مجموع 159 رای ماخوذه به عنوان اعضای مجلس در هیئت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات انتخاب شدند.
تقدیر از نمایندگان آزاده
ادامه جلسه علنی چهارشنبه 25 مرداد از نمایندگان آزاده مجلس شورای اسلامی با حضور هیئت رییسه مجلس تقدیر و قدردانی شد.
در این مراسم از سیدعیسی دارایی نماینده اندیمشک، علی علی لو نماینده شبستر، امیر خجسته نماینده خراسان، امیر خجسته نماینده همدان، محمد دهقانی نماینده چناران، قاسم جعفری نماینده بجنورد، ضرغام صادقی نماینده شیراز، حسین آذین نماینده رفسنجان، در سالروز ورود آزادگان به میهن تقدیر و قدردانی شد.
این نمایندگان از آزادگان میهن اسلامی مان بوده اند که در زندان های بعثی عراق به سر بردند.
انتخاب ناظرین مجلس در شورای عالی گزینش
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 25 مرداد ناظرین خود در هیئت عالی گزینش را انتخاب کردند بنابر انتخاب نمایندگان سیدمحمدباقر عبادی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس 138 رای، سیدمهدی عیسی زاده نماینده اندیمشک به عضو کمیسیون اجتماعی با 142 رای از مجموع 169 رای ماخوذه به عنوان ناظرین مجلس در هیئت عالی گزینش انتخاب شدند.
243 نفر از نمایندگان مجلس با صدور بیانیه ای از دستگاهها، هلال احمر، نیروهای نظامی و انتظامی، ارتش و سپاه به منظور حمایت از مردم آسیب دیده زلزله آذربایجان شرقی تشکر کردند.
در صورت تصویب نهایی مجلس:خیرین کمیته امداد امام خمینی از پرداخت مالیات معاف می شوند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 25 مرداد با یک فوریت طرح الحاق کمیته امداد امام خمینی (ره) به فهرست نهادها و موسسات مشمول ماده 172 قانون اصلاح موادی از قانون مالیات های مستقیم با 114 رای موافق، 42 رای مخالف، 15 رای ممتنع از مجموع 201 رای موافقت کردند.
قدر دانی 216 نمایندهاز دستاوردهای المپیک
216 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیه ای از دستاوردهای قهرمانان المپیکی قدردانی کردند.
کمک های موردی دولت به دستگاهها در لوایح بودجه آورده نمیشود
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه بااشاره به مصوبه این کمیسیون برای حذف جدول ۱۲ از لوایح بودجه گفت:درصورت تصویب نهایی این طرح دولت مکلف می شود چیزی به عنوان جدول ۱۲ وکمک های موردی به دستگاهها در لوایح بودجه نیاورد.
پایان پیام/
نظر شما