جوادیان: مرز میان تمدن و تجدد را در سنت های آئینی مردم ایران یافتم

امیرعلی جوادیان با اشاره به برپایی بیش از 500 مراسم آئینی در سرتاسر ایران گفت: دنیا دریایی از عکاسی است که عکاسان تنها قطره ای از آن را برمی دارند.

به گزارش خبرنگار شبستان، امیرعلی جوادیان، عکاس، در نشست تخصصی "عکاسی مستند؛ آیین ها و مناسک قومی و مذهبی" در موزه امام علی(ع) گفت: مشکلات فرهنگی ما از زمانی آغاز شد که روستایی با فرهنگ، متمدن و تولیدگرمان را "دهاتی" خواندیم.


جوادیان که دکترای رشته عکاسی است و تاکنون در زمینه های متنوعی چون جنگ، صنعت، مردم نگاری آئینی و ... عکاسی کرده است، ادامه داد: در عکاسی از سراسر ایران به خوبی مرز میان تمدن و تجدد را در روستاهای دورافتاده ایران مشاهده کردم. در کلات نادری، در قشم، در ورزش های باستانی و محلی و در همه آئین ها و سنت های گوشه گوشه کشور، فرهنگ غنی و مترقی ایران را به خوبی می توان دید.


این عکاس معاصر که عکس هایش از جنگ، منبع الهام بسیاری از نقاشان و گرافیست های معاصر بوده است، در سال های گذشته به عکاسی مردم شناسی و آئینی روی آورده و از مراسم گوناگونی چون عروسی، عزاداری و ... در مناطق مختلف کشور عکسبرداری کرده است.


جوادیان در باره عکاسی مردم شناسی و قوم نگاری معتقد است: ایران به تنهایی 500 آئین و مراسم مختلف دارد که من تاکنون به بخش ناچیزی از آن پرداخته ام.


وی در زمینه زبان عکاسی و علاقه مندی خود به این عرصه گفت: زبان عکاسی زبان بین المللی است و نیازی به ترجمه ندارد. دنیا دریایی از عکاسی است که ما عکاسان تنها موفق به برداشتن قطره ای از آن می شویم.


پایان پیام/
 

کد خبر 16400

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha