ازرونمایی ازدستاوردهای جدید وزارت دفاع تاکمک شبانه ارتش به زلزله زدگان

رونمایی از شش دستاورد جدید وزارت دفاع، کمک شبانه ارتش به زلزله زدگان و کمک ها ی نقدی کارکنان ارتش به زلزله زدگان از مهمترین عناوین اخبار هفته گذشته نیروهای مسلح است.

به گزارش خبرنگار دفاعی شبستان، نیروهای مسلح در هفته اخر ماه رمضان همزمان با عید فطر منبع خبر بسیاری از رسانه ها بودند.
صبح روز سه شنبه هم زمان با 31 مرداد ماه روز صنعت دفاعی از شش دستاورد جدید وزارت دفاع با حضور محمود احمدی نژاد، رییس جمهور رونمایی شد.
بنابراین گزارش ارتقای نسل چهارم موشک فاتح 110، موتور دریایی بنیان 4، آزمایشگاه پرنده آرمیتا (سکوی آزمون‌های پروازی)، خودرو تاکتیکی ارس، خمپاره انداز وفا و سامانه جهت‌یاب و شنود شاهد، شش دستاورد جدید وزارت دفاع بود که از آنها رونمایی شد.
احمدی نژاد در حاشیه روز صنعت دفاعی از نمایشگاه آخرین دستاوردها و اقدامات وزارت دفاع، صنایع و سازمان‌ها و مؤسسات وابسته به این وزارتخانه بازدید کرد و از نزدیک در جریان آخرین برنامه‌ها و اقدامات وزارت دفاع قرار گرفت.
در این مراسم سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رییس جمهوری را همراهی کردند.
همچنین سردار وحیدی، توضیحاتی درباره آخرین اقدامات وزارتخانه مطبوعش به رییس جمهور ارائه داد.
دقیقترین موشک بالستیک
سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت دفاعی به تشریح دستاوردهای رونمایی شده توسط رئیس جمهور در این نمایشگاه پرداخت.
وی با اشاره به رونمایی از موشک فاتح 1D-110 افزود: این موشک از دقیق‌ترین و پیشرفته‌ترین موشک‌های بالستیک زمین به زمین با سوخت جامد مرکب است که در یک دهه اخیر نقش مؤثری در ارتقاء توان دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشته است.
وی افزود: با توجه به نیازمندی‌های نیروهای مسلح و بخصوص موضوع پر اهمیت دقت اصابت، نسل‌های مختلف از این موشک با ویژگی‌های خاص طراحی و به تولید انبوه رسیده است. پس از آزمایش موفق نسل چهارم موشک فاتح 110 این موشک که دارای توانمندی‌های وسیعی نسبت به نسل‌های قبلی می‌باشد وارد خدمت شده است.
سردار وحیدی با اشاره به توانمندی‌های این موشک گفت: قدرت نقطه زنی در هر نوع شرایط آب و هوایی، افزایش طول عمر موشک، افزایش زمان استقرار موشک مسلح بر روی سکوی پرتاب جهت شلیک به موقع، کاهش زمان تست‌های قبل از پرتاب و حین پرتاب،‌ کاهش زمان ترک موضع پرتاب و عدم نیاز به بازدیدهای دوره‌ای کوتاه مدت از توانمندی‌های مهم این موشک است.
وی با اشاره به دستاورد دیگر رونمایی شده در این روز گفت: یکی از گلوگاه‌های فنی در طراحی و ساخت شناورهای سنگین، تامین توان و قوه محرکه شناور است و سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع برای تکمیل زنجیره توانمندی‌های طراحی و ساخت شناورها این مهم را در دستور کار خود قرار داد و موفق شد موتور دریایی بنیان 1 را در روز صنعت دفاعی سال گذشته به بهره برداری برساند.
وزیر دفاع ادامه داد: در تداوم این اقدام راهبردی،‌ متخصصان کارآزموده صنایع دریایی موفق شدند موتور دریایی بنیان 4 با تعداد 16 سیلندر و قدرت 5 هزار اسب بخار و 18 تن وزن بر روی شناورهای بزرگ نظامی نصب کنند.
سردار وحیدی با اشاره به ساخت آزمایشگاه پرنده آرمیتا گفت: پروژه سکوی تست‌های پروازی با نام آرمیتا با هدف آزمایش سامانه‌های هوایی در شرایط واقعی پرواز ساخته شده است که با هدف آزمایش سامانه پرتاب هواپیمای جنگی، آزمون سامانه دستگاه تولید اکسیژن هواپیما‌، آزمون سامانه اویونیک پیشرفته هواپیما و آزمایش اویونیک پیشرفته به خلبان‌های هواپیمای جنگنده انجام شده است.
وی با اشاره به ساخت خودروی تاکتیکی ارس افزود: خودروی تاکتیکی - فرماندهی ارس با 3.4 تن وزن و توان 133 اسب بخار با دو کابین یکپارچه به عنوان خودروی حامل فرماندهان،‌ خودروی هجومی و خودروی پشت خاکریز قابلیت استفاده در تمام مناطق عملیاتی صعب العبور و شهری را دارد.
وزیر دفاع ادامه داد: قابلیت زرهی، پوشش تلفیقی،‌ گرم کن گازوئیلی و محافظ پشت سر از مهمترین ویژگی‌های این خودرو محسوب می‌شود.
سردار وحیدی در ادامه به دستاورد دیگر دفاعی رونمایی شده به نام خمپاره انداز وفا اشاره کرد و ادامه داد: سامانه خمپاره انداز برد بلند 160 میلی متری وفا که در برد توپخانه‌های معمولی اجرای آتش می‌کنند، دارای مشخصات عملیاتی به شرح زیر است: افزایش قدرت سر جنگی به میزان دو تا سه برابر، عمر بالای مهمات نسبت به گلوله‌های موشکی، پراکندگی کمتر نسبت به گلوله‌های موشکی و نواخت تیر 5 تا 8 گلوله در دقیقه است.
سردار وحیدی همچنین به رونمایی از سامانه جهت‌یاب و شنود شاهد اشاره کرد و گفت: این سامانه پولیس سیگنالی و جهت یابی در بانک‌های WHFو UHF و مدلاسیون‌های مختلف را در فاصله زمانی بسیار کم انجام می‌دهد.
وی ادامه داد: سامانه شاهد قادر است سیگنال‌های ثابت، آنالوگ و جهش فوقانی را تشخیص داده و مورد پردازش قرار دهد و امکان شنود چند کانال را به طور همزمان فراهم کند.
4دهه تلاش ایران در عرصع ساخت تجهیزات نظامی
جنگنده ها، موشک ها، قایق های جنگی، ناوهای قدرتمند، بالگردهای با توان بالا، زیردریایی ها و تجهیزات دیگر دفاعی همگی نام های آشنایی در اخبار توانمندی ایران اسلامی است که مدت هاست در تمام رسانه های جهانی انتشار می یابد.
کشوری که تنها 4 دهه از عمر نظام اسلامیش می گذرد توانسته با اتکا به توان مستقل خود و الطاف خدایی که همواره به کمک جهادگران اسلامی می آید به قدرت دفاعی منطقه ای تاثیرگذار در جغرافیای جهانی تبدیل شود.
بنابراین گزارش، سالروز تجهیزات دفاعی ایران بهانه ای شد تا به مرور توان دفاعی کشوری بپردازیم که همواره مورد تهدید قدرتهای جهانی است اما هیچگاه با اتکا به این توان خود به منظور تهدید و نفوذ در کشورهای دیگر استفاده نکرده است.
جنگنده ها؛ محور قدرت صنایع هوایی
جنگنده مافوق صوت صاعقه
هواپیمای صاعقه، هواپیمای جنگنده شکاری از کلاس هواپیمای دو سکانه است. از جمله فناوری های بسیار پیچیده و پیشرفته این هواپیمای جنگنده کاملا بومی، می توان به ارتقاء و بهینه سازی سیستم اویونیک و تسلیحاتی هواپیما در سطح SRII، بومی سازی اقلام وندور مکانیکی و هیدرولیکی اشاره کرد که با تلاش بی وقفه و مشترک متخصصان هوشمند و افتخار آفرین سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به منصه ظهور رسیده است.
صنایع موشکی؛ فناوری بی بدیل ایرانی
موشک سجیل
سجیل ، نخستین موشک زمین به زمین برد بلند دو مرحله ای با سوخت جامد در کشور است. موشک سجیل با برد عملیاتی نزدیک به 2000 کیلومتر از دقت بسیار بالایی در اصابت به اهداف تعیین شده برخوردار است. بهره مندی از TVC کنترل، زمان بسیار کوتاه آماده سازی و عملیاتی شدن سامانه پرتاب و انتقال سایت پرتاب پس از شلیک ، قابلیت های لانچر متحرک و حمل موشک اماده شلیک از دیگر ویژگی های آن به شمار می رود.
موشک شهاب-3
شهاب - 3 یک موشک زمین به زمین میان برد ، با قابلیت جدایش بدنه و سرجنگی است که با سوخت مایع به پرواز در می آید.
موشک فاتح -110
این موشک زمین به زمین هدایت شونده ، از جمله موشک های کوتاه بر است و از سوخت جامد بهره می برد.موشک فاتح -110 ، دقت بالایی در هدف گیری و انهدام اهداف تعیین شده دارد.
سامانه مرصاد
سامانه مرصاد یک سامانه پدافندی میان بر است که از فناوری بسیار پیچیده ای برخوردار است و توانایی انهدام هواپیماهای مدرن را در ارتفاع پست و متوسط دارد.
موشک قادر
این موشک با برد200 کیلومتر و قابلیت آماده سازی و واکنش سریع می تواند اهداف دریایی از جمله ناوچه ها و ناوهای جنگی و اهداف ساحلی دشمن را منهدم می کند.
ماهواره ها و ماهواره بر های نوین
ماهواره بر سیمرغ
سیمرغ ،ماهواره بری است که برای قراردادن یک ماهواره 150-100 کیلوگرمی در مدار 500 کیلومتری زمین به کار می رود.
ماهواره بر سفیر
سفیر، ماهواره بری است دو مرحله ای و با سرعت 8110 متر بر ثانیه که توانست با موفقیت ، ماهواره ملی امید را به وزن 20 کیلوگرم در مدار حضیض (250 کیلومتری) زمین قرار دهد.
صنایع تسلیحاتی؛ پل اصلی قدرت دفاعی
سامانه توپ پدافند هوایی 100میلی متری
سامانه توپ پدافند هوایی 100میلی متری با مجموعه رادار و یا اپتیک می تواند هدف را رهگیری کرده و به صورتی کاملاً هوشمند و بدون نیاز به خدمه ،توانایی شلیک به سمت اهداف را دارد. سرعت ،دقت ،افزایش حجم آتش و برد مناسب از دیگر مشخصات این توپ است که برای پدافند هوایی در ارتفاع پست و متوسط مورد بهره برداری قرار می گیرد.
سلاح زاویه زن
سلاحی کوچک و تپانچه ای با دوربین و صفحه نمایش است که از این طریق اهداف را در زاویه های مختلف شناسایی و مورد اصابت قرار می دهد.
پدافند هوایی 8 لول
سلاحی با 8 قبضه دوشکا در شرایط شلیک و نواخت تیر 400 تا 4800 تیر در دقیقه است.
بمب هوشمند 2000 پوندی قاصد
بمب هدایت شونده 2000 پوندی قاصد، یک مهمات دورایستا و توانمند است.قدرت تخریب بسیار بالا، هدف گیری و هدایت نقطه ای علیه اهدافی که در دید مستقیم خلبان قرار دارد ،کنترل و هدایت خودکار بمب تا لحظه برخورد، عدم توانایی دشمن در ایجاد اختلال هدایت بمب(هدایت تصویری -پسیو) از جمله ویژگی های مهم بمب هوشمند قاصد به شماره می رود. این بمب دارای قابلیت های دیگری همچون شلیک از فاصله دور از دسترس پدافند دشمن و انهدام اهداف استراتژیک دشمن با حداقل درگیری است.
راکت انداز106 و 107 میلی متری
سلاح هایی مدرن با سیستم کنترل آتش قوی، که قابلیت استفاده در شناورهای تندرو و خودروهای تاکتیکی برای انهدام انواع استحکامات و موانع دشمن در آب و خشکی را دارا می باشد.
نارنجک انداز40 میلی متری
نارنجک انداز40 میلی متری ،سلاحی سبک با قدرت مانور و اجرای آتش بالا است . قابلیت سلاح در وضعیت تک تیرو رگبار و هدف گیری دقیق توسط دوربین و شلیک 300 گلوله در دقیقه از مزایای این نارنجک انداز به شمار می رود.
تیربار ام -ژ3
تیربار ام - ژ3 با کالیبر61/7 میلی متری می تواند 1100 تیر در هر دقیقه به فاصله حداکثر4000 متری شلیک نماید.سرعت اولیه شلیک توسط این تیربار 820 متر بر ثانیه است.
تیربار دوشکا
تیربار دوشکا با کالیبر 7/12 میلی متری می تواند تعداد 600 تیر در هر دقیقه به فاصله 1600 متری برای اهداف هوایی و 3300 متر(برای اهداف زمینی)شلیک نماید. سرعت اوله شلیک با این تیربار 800 متر بر ثانیه است.
خمپاره انداز 81 میلیمتری
خمپاره انداز 81 میلیمتری می تواند تعداد 20 تیر در هر دقیقه به فاصله حداکثر 5200 متری شلیک نماید.
خمپاره انداز فاتح
این خمپاره انداز 60 میلی متری قابل حمل، با حداقل برد 100 و حداکثر بر 1050 متر مورد استفاده نیروهای تکاور قرار می گیرد.
سلاح ملی خیبر
این سلاح که نخستین سلاح انفرادی ملی به شمار می آید ، علاوه بر سه وضعیت شلیک ضامن ، تک تیربار و رگبار ، از سیستم جدید سه تیر برخوردار است.
سلاح ملی زعاف(کلت کمری)
کلت کمری 9 میلی متری زعاف با استفاده از فن آوری پیشرفته ،ویژه نیروهای نظامی و انتظامی طراحی و ساخته شده است. این سلاح سبک با عقب نشینی کوتاه کار می کند و مجهز به ماشه دو عمله ،قفل اطمینان خودکار سوزن ،اهرم مانع چخماق و اهرم بیرونی نگهدارنده کشوئی مسلح کننده می باشد. وزن سبک ،دقت زیاد ،حداقل زمان عملکرد و تغذیه خودکار سلاح از خشاب ،از دیگر ویژگی های اصلی کلت کمری زعاف به شمار می رود.
سلاح دراگانوف
این سلاح انفرادی با وزن کم و دقت زیاد برای عملیات کمین از راه دور مورد استفاده قرار می گیرد.
تندر 9 میلی متری سبک
تندر 9 میلی متری سبک ،نوعی مسلسل دستی است که می تواند 900 عدد تیر در هر دقیقه با حداقل برد 100 و حداکثر برد 1250 متر را شلیک نماید. سرعت اولیه شلیک توسط این مسلسل 375 متر بر ثانیه است.
توپ دریایی 40 میلیمتری فتح
توپ دریایی 40 میلی متری فتح جزء توپ های ضد هوایی ارتفاع پست است و در شناورهای دریایی مورد استفاده قرار می گیرد. برد نهایی این سلاح 12 کیلومتر و نواخت تیر آن 300 گلوله در دقیقه است و می تواند به عنوان سلاح ضد موشک های کروز نیز مورد بهره برداری قرار گیرد.
توپ دریایی 76 میلیمتری
این سلاح با برخورداری از فناوری بسیار پیشرفته قادر است در مقابل هرگونه تهاجم سطحی و هوایی از خود واکنش سریع نشان دهد و توان شلیک 120 گلوله در دقیقه را دارد.
صنایع دریایی؛ حافظ مرزهای دریایی ایران
حوضچه تعمیر شناور
این حوضچه شناور برای تعمیرات دوره ای و غیر مترقبه ناوچه ها و کشتی های آموزشی ، سازگار با شرایط جوی دریای خزر طراحی شده است.
لندینگ کرافت 1000 تنی
این شناور هزار تنی توانایی حمل سوخت ، آب شیرین و ماشین آلات تا وزن 800 تن را دارد و از سرعتی معادل 12 گره دریایی برخوردار است.
ناوچه موشک انداز ذوالفقار
این شناور که به پیشرفته ترین تجهیزات الکترونیک ،مخابراتی و اپتیکی مجهز است ، دارای سرعت و قدرت مانور قابل توجهی است و طراحی آن بر اساس شرایط آب و هوایی و ویژگی های منطقه خلیج فارس انجام شده است.
زیردریایی السابحات
این زیر دریایی از نوع مرطوب است و می تواند به راحتی تا نقاط نزدیک دشمن ،عملیات مختلف از جمله گشت شناسایی ،پیاده کردن تکاور ،حمل و نصب مین و هدایت توپخانه را انجام دهد.
هواناو یونس6
هواناو شش نفره یونس 6 از قابلیت بسیار بالایی در رزمایش و عملیات سریع برخوردار بوده و قادر است مأموریت های امداد و نجات ،گشت زنی و پشتیبانی را در دریا ،رودخانه و مناطق باتلاقی و برفی انجام دهد.
قایق پرنده
قایق پرنده شناوری است که اغلب کارکردهای عملیاتی هواپیماهای آب نشین را به طور ایمن و با کمترین هزینه انجام می دهد. قایق پرنده قادر است با سرعت زیاد و با ارتفاع کم از سطح آب دریا پرواز نماید.
حوضچه شناور 4 هزار تن
این حوضچه به طول 130 متر و عرض 28 متر مأموریت بالابری و تعمیر شناورهای تا وزن 4 هزار تن را برعهده دارد.
زیر دریایی قائم
شناور زیر سطحی در کلاس نیمه سنگین که از قابلیت حمل و پرتاب انواع اژدر, موشک های زیر سطحی و جابجایی نیروهای عملیات ویژه برخوردار است.
زیر دریایی غدیر
"غدیر" شناوری است زیر سطحی و سبک که به صورت کاملاً بومی در داخل کشور ساخته شده است. این زیر دریایی از قابلیت ناوبری در آب های کم عمق برخوردار و به سیستم نوین پرتاب اژدر و شلیک موشک به طور همزمان و با دقت بالا در هدف گیری مجهیز است. زیر دریایی غدیر در جابجایی سریع نیرو ،رهگیری دقیق و مسدود کردن راههای حمل و نقل شناورهای سطحی و زیر سطحی و شناسایی اهداف نظامی دشمن کاربرد دارد. غدیر همچنین از قابلیت حمل نیروهای ویژه ،قدرت مانور بالا ، غوص سریع و پنهان شدن از دید رادار برخوردار بوده و می تواند با کمترین تعداد خدمه ،قابلیت عملیاتی پیدا کند.
هواناو یونس
هواناو یونس ،ظرفیت حمل 26 نفر سرنشین و 2 تن بار را دراد. سرعت این هواناو ، 80 کیلومتر در ساعت و برد عملیاتی آن 600 کیلومتر بدون نیاز به سوختگیری مجدد است.
صنایع هوایی؛ دژ مستحکم مرزهای هوایی
ساخت بالگرد
ساخت بالگرد جنگنده توفان ،بالگرد 212 ، بالگرد 214، بالگردهای شاهد 278 و 285.
طراحی و ساخت انواع پهپادهای هدف،شناسایی و رزمی
ابابیل ،صاعقه ، کرار و... از جمله این پهپادها می باشند.
طراحی و ساخت هواپیماهای سبک تفریحی و آموزشی
ساخت انواع هواپیماهای فجر3 ،فجر22 و فائز
هواپیمای مسافربری ایران140
این هواپیمای52 نفره توربوپراب که سرعت آن 570 کیلومتر در ساعت می باشد از نوع بال بالا بوده و دارای قابلیت نشست و برخاست در انواع شرایط جوی و فرودگاه های کوچک است.این هواپیما براساس استانداردهای بین المللی AP،IAR و FAR دارای گواهینامه صلاحیت است.

کمک نقدی کارکنان ارتش به زلزله زدگان
کارکنان سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران همزمان با روز عید سعید فطر و به منظور کمک به امر بازسازی مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی، مبلغ یک میلیارد ریال کمک نقدی به مردم آسیب دیده این استان اهدا کردند.
امداد رسانی شبانه ارتش جمهوری اسلامی به زلزله زدگان
امیر سرتیپ محمد محمودی، رییس ستاد بحران ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بلافاصله از ساعات اولیه این زلزله یگان های اجرایی ارتش در منطقه شمال غرب شامل لشگر 21 حمزه سید الشهدا(ع) آذربایجان و یگان های مستقر در شهرهای اردبیل، زنجان و مراغه برای امدادرسانی در مناطق زلزله زده حضور یافتند و در کنار هلال احمر، سپاه، ناجا و استانداری کار امداد رسانی را آغاز کردند.
وی افزود: در این راستا دو فروند بالگرد ارتش در اختیار ستاد بحران منطقه گذاشته شدکه در چهار روز نخست پس از وقوع حادثه، شبانه روزی کار امدادرسانی و انتقال مصدومان را انجام داد.
معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ارتش در این زلزله بیمارستانهای صحرایی و با بهره گیری از تجربیات کسب شده در زلزله های گذشته، اعزام تیم های پزشکی به همراه آمبولانس های مجهز شده را با امکانات کافی به منطقه اعزام کرد.
وی افزود: پخت نان از طریق نانوایی های سیار از دیگر اقدامات ارتش بود که نان به همراه خرما و آب معدنی و انواع کنسرو از دقایق اولیه زلزله در اختیار زلزله زدگان قرارگرفت و این اقدام با توجه به تلاقی زلزله با ماه مبارک رمضان بسیار حیاتی و ضروری به نظر می رسید.
سرتیپ محمودی گفت: در ساعات اولیه زلزله، لشگر 21 حمزه سید الشهدا (ع) زیرساخت های ارتباطی منطقه را که آسیب دیده بود دایر و ارتباط سیار عملیاتی با استانداری و هلال احمر را برقرار کرد.
وی با اشاره به ورود انواع تجهیزات مهندسی ارتش و همچنین لودر و بیل مکانیکی،خودروهای سبک و سنگین و تانکر سوخت رسان ازساعات اولیه زلزله افزود: با کمک شبکه بهداشت و درمان و دامپزشکی منطقه، سم پاشی و رفع آلودگی منطقه جهت جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار به وی‍‍‍‍ژه سم پاشی لاشه های حیوانات با همکاری دامپزشکی استان نیز در این زمینه انجام شد.
رئیس ستاد بحران ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: به منظور امداد رسانی هر چه بیشتر به مصدومان این زلزله، بیمارستان 522 ارتش در تبریز در آماده باش کامل به سر می برد و در همین راستا، تعداد تخت های این بیمارستان نیز افزایش یافت و یک فروند هواپیمای جت فالکن به منظور ترابری مسئولین ستاد بحران کشور به مناطق زلزله زده اعزام وهمچنین هواپیمای ترابری C130 نیروی هوایی ارتش نیز در پایگاه دوم شکاری تبریز آماده باش بود.
پایان پیام/

کد خبر 164487

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha