تاکید کارشناسان بر ظرفیت شناسی دیپلماسی اجلاس عدم تعهد

کارشناسان سیاسی بر شناختن ظرفیت دیپلماسی شانزدهمین اجلاس عدم تعهد و فرصت طلایی آن تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، کارشناسان سیاسی در مصاحبه اختصاصی با شبستان بر ظرفیت طلایی و فرصت بی نظیری که شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد برای تهران به وجود می آورد و حداکثر استفاده دستگاه دیپلماسی کشورمان از این فرصت تاکید کردند.

دستغیب: سیاست‌های استکباری برخی کشورها در اجلاس مورد بحث و واکاوی قرار گیرد

سید احمدرضا دستغیب، نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهم‌ترین موضوعات مورد بحث در اجلاس عدم تعهد به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: در این اجلاس یکسری دستورات ثابت داریم که این دستورات تعریف شده است ولی مهم‌ترین موضوع در رابطه با این اجلاس این است که برگزاری این اجلاس در جمهوری اسلامی ایران یک فرصت است و ما باید از این فرصت نهایت استفاده را داشته باشیم.
وی اظهار کرد: ما باید تلاش‌مان را برای برقراری ارتباط با گروه‌های مختلف و گروه‌هایی که با سران کشورها هستند در این اجلاس انجام دهیم.
دستغیب تصریح کرد: حاشیه اجلاس تهران از متن آن مهم‌تر است و این موضوع به تلاش وزارت امور خارجه بستگی دارد که بتواند از این فرصت نهایت استفاده را ببرد.
وی تأکید کرد: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا گروه‌های مختلف مؤثر در سیاست خارجی و دیپلماسی بتوانند در حاشیه این جلسات فعالانه عمل کنند که یکی از آن جایگاه‌ها مجلس شورای اسلامی است که بتواند از این فرصت نهایت استفاده را ببرد.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از مباحثی که باید در این اجلاس مورد تأکید قرار گیرد بحث اطلاع‌رسانی و ترسیم یک چشم‌اندازی از آینده جهان و شرایط کنونی جهان است.
وی ادامه داد: بحث تبیین فلسفه وجودی خود کشورهای عدم تعهد می‌تواند از دیگر موضوعات باشد زیرا فلسفه وجودی این جنبش مقابله با قدرت‌های بزرگ بوده است و کشورهای عضو نباید هیچ وقت از آرمان و اهدافی که از ابتدا مدنظر این جریان بوده است، فاصله بگیرد.
نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی بحث استعمار و سیاست‌های استکباری برخی کشورها را از دیگر موضوعات قابل طرح در این اجلاس عنوان کرد و گفت: بحث همکاری و همگرایی که در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و تجاری بین کشورهای مختلف نیز باید از موضوعات قابل طرح در این اجلاس باشد.
وی همچنین طرح مباحث جهان اسلام و به ویژه تحولات سوریه و بحرین را از دیگر موضوعات قابل بحث در این اجلاس دانست.
کرمی راد: اجلاس عدم تعهد فرصت مناسب برای اتحاد بیشتر ایران با محور مقاومت

محمد کرمی راد نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در خصوص تاثیر شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد بر سیاست خارجی ایران به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی جزء کشورهای عدم تعهد قرار گرفت و تاکنون نیز نقش خوبی در این جنبش داشته است.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی که تاثیر و نفوذ ایران در کشورهای مختلف از جمله کشورهایی با بیداری اسلامی مشخص شده اجلاس سران جنبش عدم تعهد نیز می تواند تاثیر بسزایی بر افزایش تاثیر ایران در اینگونه کشورها داشته باشد.
کرمی راد با تاکید بر این نکته که روابط متقابل کشورهای عضو جنبش عدم تعهد می تواند دژ محکمی در مقابل استکبار جهانی باشد، افزود: جنبش عدم تعهد تاکنون حمایت های بسزایی از ایران اسلامی به عنوان یک عضو خود داشته و از آن جمله می توان 4 بیانیه جنبش در حمایت از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران را نام برد.
عضو سابق کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که روابط بین الملل ایران با برگزاری چنین نشستی در تهران تقویت می شود، تصریح کرد: ایران می بایست با استفاده از نفوذ خود در جنبش عدم تعهد و با همکاری کشورهای حاضر در این جنبش سازمان ملل را وادار کند تا از فشار استکبار جهانی کاسته و به سمت عدالت بیشتر حرکت کند.
کرمی راد با یادآوری این نکته که میزبانی ایران در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد فرصت خوبی است برای تقویت روابط سیاست خارجی کشورمان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران می تواند با شایستگی بر ایفای نقش سکانداری جنبش در 3 سال آینده به الگوی مناسبی برای کشورهای بعدی که رییس جنبش خواهند شد به حساب بیاید.
وی همچنین درخصوص تاثیر سفر محمد مرسی به ایران در بهتر شدن روابط ایران و مصر اظهار داشت: مصر یکی از کشورهای مهم منطقه و پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی به حساب می آید مبارک سی سال این کشور را در اختیار استکبار و رژیم صهیونیستی قرار داده بود اما حال با بیداری اسلامی که در این کشور رخ داده و علائم و نشانه هایی که در خاستگاههای اسلامی دولت مرسی وجود دارد انتظار می رود ایران و مصر به تفاهمات بیشتر سیاسی دست یابند.
نماینده سابق کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که امید است مرسی به نشانه های اسلامی دولت خود بیافزاید اضافه کرد: بازگشایی گذرگاه رفح و تقویت روابط با حماس می تواند آرمانهای فلسطین را دوباره احیا کند و همچنین دوران گذشته جمال عبدالناصر را در مصر به دیگران یادآوری کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم شورای اسلامی همچنین افزود: مصر ایران و دیگر کشورهای منطقه می تواند با اتحاد بیشتر تحولات خاصی را در فلسطین موجب شوند که دیدارهای سران این کشورها در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران می تواند فرصت چنین اقداماتی را فراهم سازد.
وی همچنین در ارتباط با نقش مناسبات اجلاس شانزدهم جنبش عدم تعهد در حل بحران و معضلات دیگر منطقه اظهارنظر کرد: این روابط می تواند بحث موثری در روابط اقتصادی، سیاسی و علمی و پژوهشی ایران با دیگر کشورها داشته باشد و همچنین برای حل معضلات دنیای اسلام و کشورهایی که دچار توطئه آمریکا و رژیم صهیونیستی شده اند مانند سوریه تاثیرگذار باشد.
کرمی راد در پایان با تاکید بر این نکته که سوریه بحرین عربستان پاکستان و افغانستان کشورهایی هستند که در حال حاضر مورد توطئه استکبار جهانی قرار گرفته اند یادآور شد: ایران به عنوان قدرت حال حاضر منطقه می تواند با مناسبات حاکم بر اجلاس جنبش عدم تعهد نقش بسزایی بر حل شدن معضلات این کشورها ایفا کند.
مطهر نیا: برگزاری اجلاس عدم تعهد راهگشای یک منطق ارتباطی جدید با کشورهای عضو

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسایل سیاسی پیرامون نتایج برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در ایران به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: برگزاری اجلاس شانزدهم کشورهای غیرمتعهد در تهران با توجه به تلاش رو به افزایش مدیریت ایالات متحده آمریکا برای تحت فشار گذاشتن دیپلماتیک جمهوری اسلامی و انزوای سیاسی می‌تواند راهگشای ایجاد یک منطق ارتباطی جدید با کشورهای عضو جنبش عدم تعهد باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: ایران همواره تلاش می‌کند تا گفتمان ناشی از انقلاب اسلامی در عرصه سیاست خارجه و با گزاره نه شرقی نه غربی نوعی عدم تعهد را به اقسام قدرت‌ها نمایش دهد.
وی افزود: با توجه به فروپاشی شوروی و شکل‌گیری جنبش عدم تعهد و فضای سیاسی پس از فروپاشی شوروی سوسیالیستی و دوران گذار بین‌المللی در وضعیت کنونی جنبش عدم تعهد می‌تواند اهمیت ویژه‌ای داشته باشد و کشورهای مستقلی را شکل‌دهی و محتوابخشی کرده و نظم پایداری را دور از تسلط قدرت‌های بزرگ در نظم آینده نظام بین‌المللی شکل دهد.
وی ادامه داد: آنچه در اجلاس‌های مختلف و نشست‌های موردی رخ می‌دهد این است که به طور طبیعی هر کشوری که میزبان نشست سران عدم تعهد باشد زمینه‌های میزبانی را بدست می‌آورد.
مطهرنیا تصریح کرد: ایران در اجلاس مصر و شرم‌الشیخ میزبان اجلاس شانزدهم شد. برگزاری این اجلاس می‌تواند فرصتی در مسیر دست‌یابی به یک فضای مناسب در راستای به حاشیه بردن تلاش‌های غرب در جهت انزوای دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که برگزاری این اجلاس حرکت گرانبهایی برای عبور از مسیر تلاش‌های غرب در جهت انزوای ایران است.
این استاد دانشگاه افزود: اینکه برگزاری این اجلاس فی‌نفسه ایران را در جایگاهی برتر و انزوای غرب را نشان می‌دهد اندکی به دور از واقع‌گرایی است. باید منتظر بمانیم و بعد از برگزاری اجلاس و ارزیابی سطح شرکت‌کنندگان ارزشیابی واقعی خود را ارایه کنیم.
غفوری فرد: برگزاری اجلاس سران غیرمتعهد نشان‌دهنده جایگاه عظیم سیاسی ایران

حسن غفوری‌فرد، رییس هیئت بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی در راهپیمایی روز قدس به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: جغرافیای سیاسی دنیا به نفع مسلمانان در حال پیشرفت و هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی در حال ارتقا است.
وی افزود: از لحاظ کمی تعداد مسلمانان در جهان رشد چشم‌گیری داشته است و از لحاظ کیفی بحث بیداری اسلامی در جهان اسلام مطرح است که در سال‌های اخیر سابقه نداشته است.
وی با اشاره به درک عمیق مردم از مسایل سیاسی افزود: مردم هوشیار ایران با حضور خود می‌توانند این حرکت‌ها را تقویت کنند و به رزمندگان اسلام پیام دهند که ما ایستاده‌ایم و از هر جای دنیا علیه صهیونیسم مبارزه‌ای شکل گیرد از عقبه یک و نیم میلیارد نفری از حمایت برخوردار خواهد بود تا اسراییل و استکبار جهانی از بین برود.
وی اظهار کرد: راهپیمایی در این روز جنبه اعلام حمایت به همه نهضت‌های جهانی در دنیا را دارد و حضور مردم در این روز علاوه بر تأمین امنیت منطقه و نشان‌دادن وحدت به همه نهضت‌های جهانی پیام کمک خود را در حفظ اسلام ارسال می‌کند.
غفوری‌فرد با اشاره به جایگاه عظیم سیاسی ایران خاطرنشان کرد: علی‌رغم تلاش‌های استکبار برای به انزوا کشیدن ایران و فلج‌کردن آن با تحریم‌ها ایران با قدرت بیشتری پیش می‌رود تا جایی که هم‌اکنون جایگاه آن در جهان غیرقابل انکار است.
وی با تأکید بر تقویت مواضع صحیح اسلامی با برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها در ایران گفت: برگزاری این اجلاس در ایران به ریاست رییس‌جمهور کشورمان نقش تعیین‌کننده‌ای در احقاق اهداف و حقوق ملت ایران داشته و نقش بسزایی در حمایت از نهضت مقاومت سوریه ایفا خواهد کرد.
امیریان: اکثریت جنبش عدم تعهد مغلوب اقلیت استکبار نشود

مهدی امیریان، دبیر دفتر تحکیم وحدت اسلامی در خصوص جایگاه اجلاس سران جنبش عدم تعهد و تأثیر آن در سیاست خارجه ایران به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: با توجه به سیاست‌های ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی که استکبار و صهیونیست‌ها تبلیغ کرده‌اند و سعی می‌کنند با هرگونه ترفندهای رسانه‌ای این موضوع را قالب کرده و بتوانند جمهوری اسلامی را به کشوری منزوی در جهان تبدیل کنند ایران می‌تواند از فرصت اجلاس عدم تعهد در مقابل آنها استفاده کند.
وی ادامه داد: استقبال خوبی که از سوی کشورهای جنبش عدم تعهد برای حضور در شانزدهمین اجلاس سران این جنبش در تهران صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود که این اجلاس تأثیر بسیار زیادی بر مانور سیاسی ایران داشته باشد و بتواند تمام کینه‌توزی‌ها و فتنه‌انگیزی‌های غرب علیه ایران را نقش بر آب کند.
امیریان با بیان این نکته که اجلاس سران جنبش عدم تعهد و برگزاری در تهران فرصتی طلایی برای رسوا کردن آمریکا شمرده می‌شود، تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی کشورمان می‌تواند از ظرفیت‌های طلایی این اجلاس به نحو احسن بهره‌مند شود.
وی با یادآوری حضور مرسی در تهران و تأثیر این حضور بر ارتباط بیشتر ایران با مصر در آینده خاطرنشان کرد: یکی از نقاط مهم بیداری اسلامی در مصر بوده و معادلاتی که آمریکا بر روی آن حساب کرده تاکنون برخلاف انتظار این قدرت رقم خورده است و بعد از انتخاب مرسی غرب تلاش کرد که به گونه‌ای وانمود کند که مصر تمایلی بر ایجاد روابط با ایران ندارد.
دبیر دفتر تحکیم وحدت اسلامی با اظهار این مطلب که رژیم صهیونیستی و آمریکا سعی بسیاری بر برقرار نشدن پیمان استراتژیک بین ایران و مصر داشته‌اند، افزود: برخی از صحبت‌های اخیر مرسی نشان می‌دهد که این موضوع خلاف واقع است و حضور مرسی در اجلاس ایران بیانگر تأیید مواضع مقاومت و ایران اسلامی به حساب می‌آید و تاکتیک‌ها و حربه‌های آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها بر عدم تأثیرگذاری مرسی بر خط مقاومت بیهوده خواهد بود.
امیریان با تأکید بر اینکه مناسبات حاکم بر اجلاس جنبش عدم تعهد می‌تواند ایران را در تلاش برای حل معضلات منطقه مانند مشکلات سوریه و بحران یاری کند، تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی ما باید بسیار فعالانه در راستای سیاست‌های اصولی نظام حرکت کند و عدم درک حساسیت این اجلاس مهم موجب نشود از این فرصت طلایی بی‌بهره شویم و از همه ظرفیت‌های ما می‌بایست استفاده شود تا تناقض‌های غرب در راستای دفاع از آزادی و مواضع آنها در سوریه مشخص شده و روشنگری‌ها در خصوص رفتارهای غرب و آمریکا صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر من این اجلاس نباید به گونه‌ای شود که اکثریت پراکنده جنبش مغلوب اقلیت متحد آمریکا و صهیونیست‌ها شود و ایران به عنوان میزبان و رییس این اجلاس می‌تواند نقش بسزایی در به وجود نیامدن چنین مشکلی ایفا کند.
آصفری: اجلاس بهترین فرصت برای اثبات حقانیت ایران در بحث انرژی هسته‌ای است

محمدحسن آصفری، عضو هیئت‌رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری اجلاس کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: با توجه به بحث‌هایی که ما امروز در کشورمان و در منطقه شاهد هستیم قطعا باید همین مباحث در کنار دستور کار ثابت اجلاس در دستور کار قرار گیرد.
وی اظهار کرد: یکی از آن بحث‌ها که باید در اجلاس مدنظر قرار گیرد، بحث انرژی هسته‌ای است که امروز متأسفانه غربیان با ایران‌هراسی که در منطقه ایجاد کرده‌اند و با سفرهایی که داشته‌اند به دنیا و کشورهای منطقه می‌خواهند ثابت کنند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است و این اجلاس مهم‌ترین فرصت برای این است که حرف خودمان را مبنی بر دست‌یابی به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز بزنیم.
آصفری تصریح کرد: اگر دستگاه دیپلماسی ما در این رابطه فعال شوند و بتواند با صدور بیانیه در این اجلاس تأکید کند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، بسیار خوب است زیرا این اجلاس یک فراکسیون بزرگی در سازمان ملل متحد است و ما می‌توانیم به این طریق در اجلاس آینده سازمان ملل متحد در ژنو کشورها را در مورد بحث تحریم‌هایی که آمریکا علیه ما ایجاد کرده است، متقاعد کنیم تا آنها نیز با صدور بیانیه‌ای مخالفت‌شان را علیه این سیاست‌های آمریکا نشان دهند.
وی از دیگر مسایل قابل طرح در این اجلاس را مباحث اقتصادی عنوان کرد و ادامه داد: 120 کشوری که کمتر توسعه‌یافته هستند عضو این جنبش هستند و اگر این 120 کشور متحد شوند که با کشوری مبادلات اقتصادی نداشته باشند قطعا فرصت خوبی است و اگر ما در این رابطه بتوانیم کمیته‌ای را در این اجلاس تشکیل دهیم که این کمیته بتواند در خواسته‌های به حق و قانونی همه کشورها تصمیم‌گیری کنند به نفع جامعه جهانی است.
عضو هیئت‌رییسه کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: اگر مثلا آمریکا کشوری را تحریم اقتصادی کرد کشورهای دیگر نسبت به این موضوع معترض شوند که اگر قرار است با جمهوری اسلامی ایران مبادلات اقتصادی نداشته باشید ما نیز نمی‌خواهیم مبادلات اقتصادی داشته باشیم، این موضوع باعث می‌شود که آنها نیز در اثر نداشتن مبادلات اقتصادی این کشورها زمین‌گیر شوند.
وی از دیگر مباحث قابل طرح را بحث بیداری اسلامی ذکر کرد و ادامه داد: باید در این اجلاس کمیته‌ای تشکیل شود تا به دنبال مطالبات مردمی در کشورهای اسلامی باشد.
فلاحت پیشه: حاشیه اجلاس عدم تعهد فرصت مناسب برای تنش‌زدایی سیاسی

حشمت الله فلاحت‌پیشه، نماینده مجلس هشتم شورای اسلامی در خصوص فرصت اجلاس سران جنبش عدم تعهد به منظور ارتقای روابط سیاسی ایران با کشورهای عضو این جنبش به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: اجلاس عدم تعهد تنها فرصت دیپلماتیکی است که پس از آذر 1376 تا به حال برای ایران به وجود آمده است.
وی با اشاره به این نکته که اجلاس سران کشورهای اسلامی که در آذر سال 76 در ایران برگزار شد فرصتی دیپلماتیک بود، تأکید کرد: پس از آن اجلاس تنها اجلاس سران جنبش عدم تعهد برگزار شده که می‌توانیم از این فرصت دیپلماتیک به منظور گسترش روابط سیاست خارجی ایران استفاده کنیم.
فلاحت‌پیشه با بیان این نکته که ایران از لحاظ تاریخی در شکل‌گیری جنبش عدم تعهد نقش بسزایی داشته، یادآور شد: کشورهای ایران، اندونزی، غنا و مصر جنبش عدم تعهد را در حالی که خود در باطن کشوری متعهد بودند اما ادعای عدم تعهد داشتند، شکل دادند و این وضع تا جنگ سرد ادامه داشت و پس از آن و بعد از انقلاب اسلامی در ایران تغییری اساسی در کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و کارایی این جنبش صورت گرفت.
نماینده سابق مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این نکته که وظیفه جنبش عدم تعهد همواره نقد نظم جهانی موجود در زمینه‌های مختلف است، تصریح کرد: ایران با توجه به این وظیفه جنبش عدم تعهد می‌تواند در اجلاس آینده سران در تهران سه اقدام اساسی را انجام دهد.
وی افزود: یکی از اقداماتی که ایران با توجه به این فرصت می‌تواند انجام دهد تحکیم معادل جنبش عدم تعهد در شرایط امروز دنیا است، به این منظور که کشورهای شمال جهان کشورهایی ثروتمند و قدرتمند هستند و برخی از آنها عضویت جنبش عدم تعهد را در کارنامه دارند و کشورهای جنوب دنیا نیز در شرایط بسیار سختی بسر می‌برند که ایران در فرصت اجلاس سران جنبش عدم تعهد می‌توانند تعادلی بین این کشورها به وجود آورد.
فلاحت‌پیشه با اظهار این مطلب که جنبش غیرمتعهد از ناراضیان نظم کنونی در سازمان ملل تشکیل شده، بیان کرد: برخی از کشورهای عضو جنبش از ساختار حاکم بر سازمان ملل و شورای امنیت آن ناراضی‌اند که ایران می‌تواند از فرصت اجلاس استفاده کرده و بیانیه‌ای را در خصوص تجدید ساختار در سازمان ملل و شورای امنیت آن طراحی کرده و موافقت کشورهای عضو جنبش را به منظور عملیاتی‌کردن این بیانیه جلب کند.
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس هشتم شورای اسلامی علاوه بر این شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد را فرصتی مناسب برای ایران به منظور جلب حمایت کشورهای عضو این جنبش در خصوص سه محور اساسی جمهوری اسلامی که به دلیل آن تحت فشار خارجی است، عنوان کرد و ادامه داد: ایران کشوری است که در سه موضوع عمده تحت فشار و هجمه قرار دارد و از فرصت اجلاس می‌تواند به منظور حل این سه موضوع عمده استفاده کند.
وی با یادآوری این نکته که یکی از موضوعاتی که ایران را تحت فشار استکبار جهانی قرار داده، تلاش برای فلسطین و خاورمیانه است، خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد درگیر این موضوع هستند و ایران می‌تواند با استفاده از اجلاس جنبش عدم تعهد طرح برگزاری همه‌پرسی در سرزمین‌های اشغالی را که در اجلاس سران کشورهای اسلامی مطرح کرده بود به طرح عملیاتی تبدیل کند، گرچه این راهکار مورد مخالفت رژیم صهیونیستی است اما یک طرح مورد ترقی از سوی ایران محسوب می‌شود.
فلاحت‌پیشه در ادامه انتخاب موضع در مقابل خلع سلاح خاورمیانه را نکته مهم دیگری برای ایران دانست و گفت: یک عده از کشورهای عضو جنبش تولیدکننده انرژی در خاورمیانه‌اند و بخش دیگری جزو کشورهای آسیب‌دیده از انرژی هستند که ایران با استفاده از این فرصت می‌تواند بیانیه‌ای را برای عملیاتی‌‌کردن طرح عاری‌کردن کشورها از انرژی خطرناک طراحی کند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس هشتم شورای اسلامی توجه به تحولات سیاسی و دموکراسی‌خواهی برخی از کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها را از دیگر وظایف ایران به عنوان میزبان این اجلاس خواند و عنوان کرد: در متن اجلاس غیرمتعهدها علاوه بر مواردی که ذکر شد می‌بایست بیانیه‌ای صادر شود که فارغ از استانداردهای منطقه باشد و دقت ویژه‌ای به دموکراسی‌خواهی مردم در سوریه و بحرین داشته باشد.
فلاحت‌پیشه در پایان با اشاره به حضور محمد مرسی در اجلاس شانزدهم سران جنبش عدم تعهد در تهران بر استفاده دستگاه دیپلماسی کشورمان به منظور تنش‌زدایی سیاسی با کشورهای حاضر در اجلاس تأکید کرد و افزود: حاشیه اجلاس شانزدهم به ایران فرصت می‌دهد که با توجه به حضور 40 هیئت در سطح عالی در این اجلاس بخش‌هایی از گره‌های سیاسی خود با برخی از کشورها مانند مصر را حل کند.
 ترقی: اجلاس عدم تعهد فرصتی برای آشنایی بهتر کشورها با سیاست خارجی ایران

حمیدرضا ترقی معاون امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی در خصوص فرصتهایی که شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد برای ایران فراهم می کند به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: اجلاس سران عدم تعهد موقعیتی است برای ارتباط مستقیم ایران با نمایندگان بیش از دو سوم اعضای مجمع عمومی سازمان ملل و کشورهایی که به عنوان استقلال گرد هم آمده اند.
وی ادامه داد: این نمایندگان از حدود 138 کشور عضو جنبش عدم تعهد هستند که با حضور در تهران می توان از نزدیک با مواضع سیاسی ایران و دیدگاه های جمهوری اسلامی نسبت به مسائل جهانی و در خصوص روابط ناعادلانه حاکم بر جهان آشنا شوند که درنهایت موجب همگرایی قابل توجه این نمایندگان سیاسی با ایران خواهد شد.
ترقی با بیان این نکته که حضور اعضای جنبش عدم تعهد در ایران باعث می شود که این افراد از نزدیکی استدلال ها و منطق ایران نسبت مسائل جهانی را درک کنند، افزود: امکان برگزاری چنین اجلاس تاثیرگذاری در ایران یکی از موفقیت های جمهوری اسلامی در عرصه جهانی است.
کارشناس سیاست خارجی با اشاره به حضور مرسی در تهران، خاطر نشان کرد: این یک فرصت گرانبهاست که مصر باید ریاست اجلاس را به ایران منتقل کند و زمینه ارتباط جدید ایران با مصر را فراهم می کند و اگر این فرصت بتواند تجدید روابط ایران و مصر را موجب شود همچنین می تواند تاثیر بسزایی در تقویت جبهه مقاومت اسلامی بر علیه رژیم صهیونیستی داشته باشد.
وی علاوه بر این در مورد تاثیر اجلاس شانزدهم جنبش عدم تعهد بر حل بحران سوریه، اظهار داشت: این اجلاس می تواند کمک شایانی به بحران سوریه کند زیرا جنبش عدم تعهد پیش از این نیز با صدور بیانیه هایی درحمایت از فناوری صلح آمیز هسته ای ایران و جبهه مقاومت اسلامی علیه رژیم صهیونیستی ثابت کرده که به دلیل مستقل بودن می تواند مسائلی همچون بحران سوریه را در حمایت از تمامیت ارضی این کشور و عدم دخالت بیگانگان در مسائل داخلی آن حل کند.

 الهیان: اجلاس عدم تعهد فرصت خوبی برای گسترش روابط سیاسی است

زهره الهیان، عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس هشتم شورای اسلامی در خصوص شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: اجلاس فرصت خوبی است که تعاملات سیاسی ایران با کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بیشتر شود.

وی با اشاره به حضور مرسی در تهران به منظور تحویل ریاست اجلاس به ایران اظهار داشت: مصر کشور مهمی در منطقه محسوب می‌شود و قاعدتا حضور مرسی در تهران می‌تواند فرصت خوبی را برای ارتباط بیشتر مصر و ایران با توجه به تعلقات فرهنگی و مشترکات تاریخی ایران و مصر فراهم کند.

الهیان همچنین شانزدهمین اجلاس عدم تعهد و برگزاری آن در تهران را زمان مناسبی برای پرداختن به موضوعات مهم منطقه خاورمیانه دانست و خاطرنشان کرد: شرایط منطقه حالت ویژه‌ای دارد و شرایط سوریه مهم‌ترین محور تحولات منطقه خاورمیانه است که این موضوع مهم می‌تواند مورد توجه حاضران در اجلاس شانزدهم جنبش عدم تعهد در تهران باشد.

پایان پیام/

کد خبر 164826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha