تکنولوژی می تواند با اعتقادات دینی همگام شود

سجاده ای که به شکل اتوماتیک با توجه به اوقات شرعی اذان را به موقع اداء می کند و هنگامی که فرد روی جانماز قرار می گیرد به شکل شمرده سوره‌ها و اذکار را با او می خواند.

 احسان معینی، مخترع نخستین سجاده هوشمند شیعی در جهان اسلام با توضیح در باره این سجاده و ویژگی های اختصاصی آن به خبرنگار شبستان گفت: این جانماز هوشمند برای آموزش نماز و اعلام اوقات شرعی و خواندن نماز به شکل هوشمند طراحی شده وبه فرهنگ سازی و تبلیغ دین مبین اسلام کمک شایانی می کند. علاوه بر این امکان شناسایی قبله توسط قبله نما و اعلام اوقات شرعی را به شکل هوشمند برای نماز گذار با صدای اذان فراهم می کند و کلیه رکعات نماز را در تمام اوقات شرعی به ترتیب رکوع و سجده و ... به شکل هوشمند با لمس سنسر ها اعلام و می خواند.

معینی خاطرنشان کرد: نماز یکی از فریضه‌های مهم و اصلی اسلام است که به عنوان دومین رکن اسلام قرار گرفته و پلی ارتباطی میان خدا و بنده‌ است که گویی دل را برای راز و نیاز با خدا باز می‌کند و انسان شروع به حرف زدن، ستایش کردن و درخواست از تنها شنونده کرده نهایت بندگی خود را برای خداوند به منصه‌ ظهور می‌گذارد. اما افسوس که در دنیای امروز ما آن چنان در تکنولوژی و فناوری فرو رفته ایم که گویی آرامش خود را نیز در صفحه yahoo، تایپ کرده و دکمه search را کلیک می‌کنیم.

 

وی افزود: من بر این باورم که تکنولوژی می‌تواند با اعتقادات دینی و اصول رفتاری و اخلاقی همراه و هم‌گام باشد و می توان از آن برای ترویج اعتقادات دینی در جهان اسفاده کرد. بنابراین برای اجرای این طرح می بایست ابزاری انتخاب می شد که ارزان و کم حجم بوده، قابلیت تجهیزات صنعتی و حمل را داشته باشد به شکلی که مانند سجاده تا شود و علاوه بر آن سبک باشد.

این مخترع جوان در رابطه با انگیزه خود از این اختراع گفت: به دلیل اهمیت موضوع و عادت کردن مردم در به تأخیر انداختن نمازها، سعی کردم در رابطه با بحث خواندن نماز در اول وقت و آموزش صحیح آن به نسل آینده کاری انجام دهم.

وی خاطرنشان کرد: امروز در بحث آموزش نماز به کودکان معظلاتی در جامعه و حتی در خانواده ها وجود دارد. کاش کودکانمان را تا وقتی هنوز شاخه و برگ تکنولوژی، جوانه وجودشان را خالی از آرامش نکرده به گونه ای تربیت کنیم که طراوت و آرامش نماز را لمس کنند.

 

معینی در بیان ویژگی های این سجاده تصریح کرد: مابه کمک تکنولوژی جانمازی را طراحی کرده ایم که به شکل اتوماتیک با توجه به اوقات شرعی اذان را به موقع اداء می کند و هنگامی که فرد روی جانماز قرار می گیرد به شکل شمرده سوره‌ها و اذکار را با او می خواند و جالب‌تر اینکه هر 5 فریضه نماز به شکل کامل در این پروژه طراحی و پیش‌بینی شده است.

وی هدف از اختراع این وسیله را آموزش نماز و ترویج دین اسلام عنوان کرد و گفت: با توجه به این که ما در ایران هم‌زمان فقه تشیع و تسنن را داریم، دو نوع جانماز طراحی شده است. این پروژه ملی و اسلامی نمادی از تلاش برای توسعه ذکر و یاد خدا است، چرا که نماز انسان‌ها را از گناه دور نگاه داشته و صلح و دوستی به دنبال می آورد. بنابراین تلاش می کینم تا ستون دین اسلام را با تکنولوژی روز دنیا محکمتر و مستحکم تر بنا کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 166227

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha