ابراهیم ابراهیمی، مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 87 از عشایر کوچنده، 13 درصد جمعیت خراسان جنوبی را عشایر به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: این جامعه جمعیتی بالغ بر 80 هزار و 175 نفر و 15 هزار و 153 خانوار است که 7 درصد از جمعیت عشایر کشور را تشکیل می دهد.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی به لحاظ جمعیت عشایر، چهارمین استان کشور است، افزود: در حال حاضر یک میلیون و 373 هزار راس دام سبک و سنگین معادل یک میلیون و 286 هزار واحد دامی مربوط به عشایر در سطح استان وجود دارد که 34 درصد دام استان را تشکیل می دهد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه نقش عشایر در تولیدات استان در بخش فروارده های شیر 13 هزار و 500 تن در سال، گوشت قرمز 3520 تن، پشم و کرک و مو 665 تن در سال است، ادامه داد: 12 درصد شیر، 32 درصد گوشت قرمز و 35 درصد پشم و کرک و موی استان را عشایر استان تامین می کنند.
وی خاطرنشان کرد: عشایر استان نقش مهمی در اقتصاد و امنیت کشور دارند ولی به دلیل گمنام بودن بسیار مظلوم واقع شده اند.
ابراهیمی با اشاره به فقر مراتع خراسان جنوبی، گفت: فقر مراتع استان مشکلات زیادی برای دام های عشایر استان ایجاد کرده که با افزایش قیمت علوفه در سال های اخیر و کمبود آن موجب سختی معیشت عشایر و درآمد کم آنها شده است.
وی با تاکید براینکه عشایر به گفته رهبر معظم انقلاب قشری خودکفا و تولیدکننده در جامعه هستند، افزود: عشایر با تامین مواد غذایی کمترین بار مالی را بر سیستم دولتی دارند.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی از اجرای طرح پژوهشی " بررسی اثرات اجتماعی محیطی و اقتصادی هدفمندسازی یارانه ها بر زندگی عشایر" خبر داد و گفت: این طرح با اعتباری 24 میلیون و 500 هزار تومان در سطح استان در حال اجراست و تاکنون 50 درصد کار انجام شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال تکمیل شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مرزی بودن استان، فقر مراتع، شرایط خاص اقلیمی و جمعیت زیاد عشایر استان این طرح به عنوان پایلوت انتخاب شده که امید است نتیجه و ثمرات حاصل شده آن به تمام جامعه عشایر تعمیم داده شود.
پایان پیام/
نظر شما