مراسم چاووشی خوانی  به مناسبت ورود امام خمینی به وطن

بمناسبت سالگرد ورود بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران ،حضرت امام خمینی (ره) به وطن ، مراسم چاووشی خوانی نمادینی به مدت دو روز در باغ موزه سعدآباد برگزار می شود.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم سنتی چاووشی خوانی توسط هیأت تعزیه داران اباعبدالله الحسین (ع) میگون از توابع شمیران و با چاووشی خوانی احسان سلیمانی و ابوالفضل نوری روزهای شنبه و یکشنبه مصادف با شانزدهم و هفدهم بهمن ماه در محوطه مقابل موزه برادران امیدوار اجرا می شود.

 

مسئول موزه برادران امیدوار در این باره گفت : از جمله سنتهایی که نشانی از تعظیم شعائر و تقوای قلوب مؤمنان است ، سننت «چاووشی خوانی» است و تنها به منظور آغاز به سفر کاروان به هر مقصدی اجرا نمی‌گردیده بلکه هنگام بازگشت کاروان نیز چاووشی‌ خوانی باید صورت می‌گرفت .

 

فریبا کرباسچی درباره واژه «چاووش» افزود : چاووش ،واژه ای ترکی است، به معنای جارچی،پیک، پیشرو کاروان ، کسی که رفتن به زیارت عتبات عالیات و خانه خدا را اعلام می کند وی اضافه کرد : در اصطلاح روستاییان خراسان نیز چاووش، کسی بوده که درفصل مناسبِ زیارت ، در دهات و روستاها، سواره یا پیاده به راه می افتاده و روستاییان رابه وسیله جارزدن وخواندن اشعار نغز و دلکش، در مدح امامان معصوم علیهم السلام و برای رفتن به زیارت تهییج و تشویق می کرده است.

 

حسن کیارستمی ،مسئول هیأت تعزیه داران اباعبدالله الحسین (ع) میگون نیز با اشاره به قدمت سنت چاووشی خوانی گفت : قریب به 260 سال است که در ایام سوگواری ماههای محرم و صفر این سنت توسط چاووش خوانان شهر میگون نسل به نسل اجرا می شود .

 

وی با بیان اینکه آداب اجرای چاووش‌خوانی نیز دارای مراحل خاصی بوده است اضافه کرد :بسم‌الله‌خوانی مسجع (شعرگونه) ، صلوات‌خوانی مسجع ،پیش‌مضمون خواندن ، شعرخوانی با مضمون زیارت یا بازگشت از زیارت ، صلوات‌خوانی دوباره ، دعاخوانی (به گاه رفتن برای خداحافظی و زمان بازگشت برای سلام) ، اشعار عرفانی بین مسیر خواندن و مؤذنی کاروان، از مراحل اجرای این مراسم سنتی می باشد .

 

گفتنی است علاقمندان برای بازدید از اجرای این مراسم سنتی می توانند در روزهای 16 و 17 بهمن ماه به موزه برادران امیدوار واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه کنند.
 

پایان پیام/

کد خبر 16646

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha