همراهی بسیار زیاد در اجلاس با مواضع ایران/تصویب پاراگرافی درباره سوریه

رییس نشست کارشناسان ارشد اجلاس سران جنبش عدم تعهد با اشاره به اینکه ایران در این اجلاس مواضع بسیار زیادی داشت که با همراهی خوب کشورهای شرکت کننده مواجه بودیم از تصویب پاراگرافی در 3 بخش درباره سوریه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی آخوندزاده، رییس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها افزود: یکی از کم نظیرترین اجلاسهای جنبش غیرمتعهدها، نشست تهران است چرا که در فاصله کوتاه به بسیاری از مباحث پرداخته شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار امریکایی مبنی بر اینکه آیا ایران در این اجلاس از کشورهای عضو جنبش خواسته است که تحریمها علیه ایران کاهش یابد، گفت: مسئله تحریمها فقط مربوط به ایران نیست و همه اعضای جنبش اعتقاد دارند که اقدامات اقتصادی خصمانه باید کنار گذاشته شود.
آخوندزاده در پاسخ به سوال خبرنگاری از لبنان درخصوص تهدیدات رژیم صهیونیستی اظهار داشت: از نظر ما رژیم صهیونیستی رو به انزواست و مورد نفرت ملتهای منطقه قرار گرفته است. یکی از پرحجم ترین موارد سند این اجلاس متوجه اقدامات ضدبشری رژیم صهیونیستی بوده است.
معاون امور بین الملل وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران چیز جدیدی نیست، گفت: منحنی نفوذ اسرائیل در منطقه در حال سقوط است و جمهوری اسلامی ایران به سبب برخورداری از مواضع اسلامی - انسانی و حمایت از آرمانهای فلسطین بیشتر مورد توجه ملتها و دولتهاست. حضور بیش از 118 هیئت در اجلاس تهران نشان می دهد که کشورها هیچ توجهی به تهدیدات رژیم صهیونیستی ندارند و ایران نیز بدون توجه به این تهدیدها به دنبال استقرار صلح در جهان است.

پیام اجلاس تهران؛ صلح، امنیت و عدالت
دبیر کارشناسان شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها گفت: پیام اجلاس تهران صلح، امنیت، توسعه، عدالت، مساوات و بنای دنیایی است که در آن حاکمیت زور و ارعاب و تهدید و زیر پا گذاشتن قانون جایی نداشته باشد.

مهدی آخوندزاده در پایان نشست کارشناسان این جنبش در جمع خبرنگاران افزود: در زمینه خلع سلاح ؛ ایران از پیشگامان خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای بوده است و در سند تنظیم شده در نشست کارشناسان ارشد، فرا خواندن همه طرف ها به اتخاذ اقدامات فوری در جهت اجرای پیشنهاد 1974 ایران در خصوص ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای گنجانده شده است.

وی گفت: مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران همچنان پرچمدار اصلی صیانت از استقلال کشور و دستاوردهای انقلاب هستند و ایران به صورت واقعی و حقیقی در مسیر عدم تعهد در حال حرکت است.

رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهیمن اجلاس جنبش غیرمتعهدها گفت: با توجه به تاکید کشورهای عضو بر توسعه روابط اقتصادی، این جنبش در مباحث اقتصادی ورود جدیدی پیدا کرده است و تعادلی میان مباحث اقتصادی و سیاسی جنبش به وجود می آید.
آخوندزاده این جنبش را زنده خواند و افزود: جنبش غیرمتعهدها بیش از یک سوم اعضای سازمان ملل را گرد خود جمع کرده است. آنچه از اجلاس تهران به گوش جهانیان خواهد رسید پیام صلح، امنیت،‌ توسعه، ‌عدالت و مساوات است و این که در دنیا زور و زیرپا گذاشتن قانون جایی نداشته باشد.
معاون امور بین الملل وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنانش به مفادی از پیش نویس سند تهیه شده در نشست کارشناسان ارشد اشاره کرد و افزود: در بندی از این سند با هر گونه اشکال تجاوز و اشغال خارجی و نژاد پرستی مخالفت و بر پای بندی اعضا بر ایجاد روابط نوین بین المللی تاکید شده است.
آخوندزاده ساختارها و نهادهای پولی را از موارد تاکید شده در این پیش نویس 700 پاراگرافی برشمرد و گفت: بخشی از موارد تصویب شده در پیش نویس سند مربوط به پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی ایران را از پیشگامان مبارزه با سلاح های هسته ای خواند وافزود: در بندهای اولیه این سند بر خلع سلاح و مقابله با سلاح های هسته ای تاکید شده است.
آخوندزاده با ابراز نگرانی از سوءاستفاده از فناوری اطلاعات با هدف تاثیرگذاری مخرب بر زیرساخت های کشور گفت: نمونه این اقدامات تخریبی فعالیت های سایبری است که در این پیش نویس درباره آن تاکید شده است.
وی ادامه داد: در بند دیگری از این سند بر حق همه کشورها برای دست یابی به انرژی صلح آمیز هسته ای و نیز ضرورت حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی تاکید شده است.
رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس غیرمتعهدها گفت: در بندهای دیگری از این سند بر توجه هرچه بیشتر به چند جانبه گرایی و اعتلای مدیریت جهانی تاکید شده است.

تصویب پاراگرافی در 3 بخش درباره سوریه

آخوند زاده گفت: در خصوص سوریه پاراگرافی در سه بخش تصویب شد که شامل محکومیت اقدام امریکا در اعمال تحریم یکجانبه علیه سوریه، محکومیت حمله نظامی به سوریه در سال 2008 که همچنان در اسناد وجود دارد ، تشکر از تلاش های بین المللی برای حل و فصل موضوع سوریه به ویژه تشکر از آقای کوفی عنان و خوش آمد گویی به اخضر ابراهیمی برای ماموریت جدید و ضرورت ارسال کمک های انسان دوستانه به همه آسیب دیدگان تحولات سوریه است.

رکورد اجلاس تهران در سرعت تصویب سند

رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها گفت: آنچه در تهران با همکاری همه کشورها و هیئت ها اتفاق افتاده در مجموع توانسته است رکوردی باشد و در نوع خودش از نظر سرعت تصویب اسناد و همکاری کشورها خوب بوده است.
آخوندزاده در پایان نشست کارشناسان ارشد این اجلاس در جمع خبرنگاران افزود: در بند 205 سند اجلاس ادامه اشغال نظامی سرزمین فلسطین و اعمال خشونت رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین، نقض فاحش حقوق بشر در زمین های اشغال شده و نیز کشتار فلسطینیان و کودکان و زنان در سال های طولانی نظامیان رژیم صهیونیستی محکوم شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه شعار اجلاس تهران مبنی بر صلح، دوستی و پیشرفت برای همه کشورهاست، گفت: مطالبی که گفتم خلاصه ای از بیش از 700 پارگراف سند بود.
رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد افزود: از فردا نشست وزرای خارجه برگزار می شود و ما در جلسه پایانی امروز از وزار درخواست کردیم بخشی از مباحث خود را تم اجلاس تهران که "صلح پایدار در سایه مدیریت مشترک جهانی" است قرار دهند. دنیا وارد فضای جدیدی شده و معادلات گذشته در حال رنگ باختن است.

اجلاس تهران شگفتی آفرین خواهد شد

رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد گفت: مردم ایران اطمینان داشته باشند که مسئولان همچنان پرچمدار شعار اصلی انقلاب یعنی صیانت از استقلال کشور و دستاوردهای انقلاب هستند و ما همچنان در مسیر عدم تعهد در حرکتیم. به فضل خدا و به رغم پیش بینی ها و تلاش های افرادی که یا جنبش را دوست ندارند و یا نمی خواهند ایران مسیر صلح و پیشرفت خود را ادامه دهد ، این اجلاس به نوعی شگفتی آفرین خواهد شد.
وی گفت: برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران نشان داد که هیچ اراده و دولتی نمی تواند جلوی ملت ایران را که تصمیم گرفته است پیام صلح را به جهانیان برساند و در همه عرصه ها پیشرفت کند، بگیرد. برای تهیه اسناد اجلاس ساعت ها وقت صرف شد و حتی برای انتخاب یک کلمه همه کشورها نظر دادند و به توافق رسیدند.
رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد در بخش پاسخ به سؤالات درباره اینکه در اسناد اجلاس تا چه حد به شعار اجلاس تهران یعنی "صلح پایدار در سایه مدیریت مشترک جهانی" عمل شده است و برنامه های ایران برای تحقق آن در عرصه بین المللی چیست، گفت: انتخاب این شعار با توجه به تحولات صورت گرفته جهانی بوده است.
وی افزود: به جرات می توان گفت که کشورها و نهادهای دولتی و غیر دولتی به تدریج از مرحله ای وارد مرحله دیگری می شوند و روی کار آمدن دولت های متکی بر اراده ملی، این انتخاب را برای ایران میسر ساخت.
آخوند زاده گفت: بیش از 10 سال است که بحث تغییر ساختار سازمان ملل متحد مطرح شده و اجماع جهانی در حال شکل گیری است و با توجه به اعلام این شعار از سوی ایران استنباط این است که از استقبال خوبی برخوردار شده است بنابراین در سند به آن پرداخته شد و با توجه به برنامه هایی که بعد از اجلاس خواهیم داشت و اقداماتی که در حال اجراست چگونگی اجرای این ایده را ارائه می کنیم. در نشست وزرای خارجه که از فردا آغاز می شود به این موضوع بیشتر پرداخته می شود و وزرای خارجه می توانند علاوه بر موارد لحاظ شده، موارد دیگری را پیشنهاد یا اضافه کنند. بسیاری از کشورهای جهان علاقه مند همراهی و مشارکت در تعیین سرنوشت خود از طریق مدیریت مشترک در بخش های مختلف هستند.

پرداختن به بحث مدیریت جهانی در سه بند مصوب امروز

رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین نشست کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها گفت: تاکید بر حق لاینفک همه کشورهای عضو معاهده عدم اشاعه برای توسعه و استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز و تایید حق لاینفک کشورها در توسعه چرخه کامل سوخت هسته ای ملی طبق حقوق و تعهدات مندرج در ان‌پی‌تی جزو مواردی است که در دو بند به آن پرداخته شده است.
وی در ادامه نشست خبری امروز خود با بیان اینکه ایران از قربانیان سلاحهای شیمیایی است و در تدوین کنوانسیون سلاحهای شیمیایی نقش موثری دارد افزود: ما هنوز در کشورمان قربانیان این سلاحها را داریم و این از اقداماتی بوده که خیلی از کشورها در موقع وقوع این حوادث چشم خودشان را بستند اما چشم دنیا و کشورهای غیرمتعهد برای ادای احترام به قربانیان سلاحهای شیمیایی باز است.
آخوندزاده گفت: اعلام ضرورت، فوریت و حمایت بین المللی از قربانیان سلاحهای شیمیایی که هنوز از آثار و عوارض شیمیایی شدن رنج می برند جزو بندهایی بود که مورد تصویب کارشناسان قرار گرفت.
وی افزود: عبور از حکومت تک قطبی و نیز ایده تحمیل نظام و سیستم امریکایی به دنیا بعد از فروپاشی شوروی، از دیگر مواردی است که در بندی مربوط به روابط بین الملل آمده است.
رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین نشست کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها گفت: لزوم اعتلا بخشیدن به چندجانبه‌گرایی در روابط بین المللی و اعتلای مدیریت جهانی و مشارکت کشورهای در حال توسعه و ممانعت از به حاشیه رانده شدن از دیگر مباحث مورد نظر در اجلاس کارشناسان بود.
وی اضافه کرد: یعنی بحث مدیریت جهانی از جمله مواردی است که در این سه سندی که امروز به تصویب رسید به آن پرداخته شد. بعد از دومین اجلاس سران در سال 1961 در قاهره اعضای جنبش به این مطلب رسیدند که باید به مباحث اقتصادی نیز پرداخته شود که یکی از نتایجش تشکیل آمفی تئاتر بود. تاکید بر همکاری جنوب - جنوب و کاهش فقر و فاصله بین فقیر و غنی از جمله مواردی است که در این سند به آن اشاره شده است.
آخوند زاده همچنین به ابراز نگرانی عمیق کارشناسان ارشد حاضر در نشست کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها از اعمال تمهیدات قهرآمیز اقتصادی خبر داد که تحریمهای یکجانبه علیه کشورهای در حال توسعه که منشور سازمان ملل متحد را پایمال می‌کند و حقوق بین المللی و مقررات سازمان جهانی را زیر پا می‌گذارد و آزادی تجارت و سرمایه گذاری را به شدت تهدید می‌کند دربرمی‌گیرد یعنی در این قسمت همه اعضای جنبش یعنی وزرای خارجه و سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها اعمال تحریمهای یکجانبه گرایی را تحریم خواهند کرد.

ارائه راه های مقابله با تروریسم در پیش نویس سند

رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد ، راه های مقابله با تروریسم را از موارد اشاره شده در پیش نویس سند این اجلاس برشمرد.
آقای اخوند زاده در پایان نشست کارشناسان ارشد اجلاس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اقدامات صورت گرفته در مسیر اجرایی شدن مبارزه با تروریسم افزود: یاد همه شهدا و کسانی را که قربانی حوادث تروریستی شده اند به ویژه دانشمندان هسته ای که جان خود را به خاطر عزت، سربلندی و پیشرفت کشور فدا کرده اند گرامی می داریم.
وی گفت: با اطمینان می گویم که جمهوری اسلامی ایران و مسئولان آن در هر مناسبت و موقعیتی همه تلاش خود را می کنند تا بتوانند صدای مظلومیت این خانواده ها را به نحو مطلوب به گوش جهانیان برسانند.
رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد ادامه داد: در همین زمینه نخستین اجلاس بین المللی جهان بدون تروریسم پارسال در تهران برگزار شد که اجلاس بعدی آن در عراق خواهد بود و منتظر اعلام زمان برگزاری آن از سوی دولتمردان عراق هستیم.
وی افزود: برگزاری این اجلاس ها اقدامی در همین مسیر است یعنی اینکه ایران به عنوان قربانی تروریسم همواره خواهان محکومیت این پدیده شوم است.
آخوند زاده با اشاره به پیش نویس سند اجلاس غیرمتعهدها گفت: در همین سند به راه های مقابله با این پدیده اشاره شده و ضرورت تدوین کنوانسیونی جامع برای مقابله با تروریسم نیز مد نظر است تا هیچ کشوری از این پدیده سوء استفاده نکند. امریکایی ها بعد از11 سپتامبر با سوء استفاده و به بهانه مبارزه با تروریسم آشوب هایی زیادی به وجود آوردند و مردمان زیادی قربانی سیاست های آمریکا شدند. در هر حال تلاش های همه دست اندرکاران در سطوح مختلف ادامه دارد و ما این تلاش ها را ادامه خواهیم داد.

ضرورت پایبندی دولتهای میزبان ملل متحد به تعهدات خود

رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین نشست کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها گفت: ابراز نگرانی شدید از اقدامات یکجانبه برخی کشورها از طریق اعمال فراسرزمینی قوانین و آراء محاکم داخلی از جمله مصوبات این نشست بود.
آخوندزاده در ادامه نشست خبری امروز خود با بیان اینکه در بخش مباحث حقوقی مواردی به تصویب کارشناسان رسید افزود: از جمله مصوبات محکومیت تحریمهای یکجانبه اقتصادی - تجاری علیه سایر کشورها بود.
وی گفت: همچنین بر ضرورت احترام به حاکمیت قانون در روابط بین المللی و مخالفت با توسل فزاینده به یکجانبه گرایی و اقدامات یکجانبه ازجانب برخی قدرتها که مغایر با منشور ملل متحد و اصول حقوق بین المللی است تاکید شد. همچنین در این نشست بر ضرورت پایبندی دولتهای میزبان ملل متحد، سوئیس، اتریش، ایتالیا و به‌ویژه امریکا به تعهدات خود برای تسهیل ورود نمایندگان کشورهای عضو برای شرکت در نشستهای بین المللی تاکید شد.
وی افزود: همچنین ابراز نگرانی شدید از صادر نشدن روادید یا تأخیرهای غیرموجه در صدور روادید برای نمایندگان دولتهای عضو غیرمتعهدها و تاکید بر اینکه ملاحظات سیاسی نباید در ایفای تعهدات دولت میزبان دخالت داده شود از دیگر بخشهای این مصوبات بود.
آخوند زاده گفت: در بخش دیگری هم به محکومیت شدید تروریسم به‌ویژه تروریسم دولتی و همچنین تأکید بر ضرورت اجرای مفاد فصل پنجم کنوانسیون مبارزه با فساد مبنی بر ضرورت بازگرداندن اموال حاصل از فساد به کشورهای عضو اشاره شده است.
رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین نشست جنبش غیرمتعهدها گفت: در بخش فرهنگی و اجتماعی بر گفتگو و تعامل بین مذاهب و تمدنها و احترام به اصول بنیادین روابط بین الملل که باعث غنای فرهنگی انسانهاست تاکید شد.
وی افزود: در بخش فرهنگی و اجتماعی همچنین هر گونه سوءاستفاده از ابزارهای نوین ارتباطی شامل اینترنت با عنوان آزادی بیان، محکوم و بر حفاظت از امنیت ملی کشورها تاکید شد.
آخوندزاده گفت: همچنین بر حمایت از مرکز مستقر در تهران که امیدواریم افتتاح شود و برنامه آن هم برای ارتقای همکاریهای متقابل در عرصه تنوع فرهنگی و حقوق بشری است وجزو یکی از مراکز غیرمتعهدها در ایران است تاکید و تصویب شد.
وی ادامه داد: در بخش دیگری هم به ارتقای تلاشهای غیرمتعهدها برای توسعه مبانی و فرهنگ صلح پرداخته شد. موضوع گفتگوی بین تمدنها، مذاهب و فرهنگها، محکومیت اهانت به مذاهب به بهانه برخورداری از آزادی بیان و محکومیت اهانت به شخصیتها و کتب الهی و مقدس از دیگر بخشهای مصوب بود.
وی افزود: همچنین در خصوص ایجاد ذهنیتهای منفی تشکلهای مذهبی، ترویج تنفر با استفاده از ابزارهای چاپی، الکترونیکی، رسانه‌ای و ارتباطات دیجیتالی ابراز نگرانی عمیق شد.
آخوندزاده گفت: درباره شورای حقوق بشر هم تاکید شد که این شورا باید برخوردی یکسان با همه کشورها داشته باشد وحقوق سیاسی، اقتصادی ومدنی را به یک اندازه مورد توجه قرار دهد. این شورا نباید برخوردی تقابلی و گزینشی داشته باشد و کشور خاصی را هدف قرار دهد.

فضای حاکم بر اجلاس مخالفت جدی با دخالتهای خارجی در سوریه بود

رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهمین نشست سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها گفت: فضای حاکم بر اجلاس کارشناسان و کمیته سیاسی مخالفت جدی با دخالتهای خارجی و استفاده از هر گونه تهدید در سوریه بود.
آخوندزاده در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی درباره برنامه آینده جمهوری اسلامی ایران برای تحقق شعار اجلاس شانزدهم افزود: از این شعار استقبال بسیار خوبی شد و پس از برگزاری اجلاس چگونگی پیشبرد این ایده را تشریح خواهند کرد.
وی گفت: بسیاری از کشورها علاقه‌مندند در تعیین سرنوشت خود از طریق مدیریت مشترک در همه عرصه های فرهنگی، اقتصادی و حقوقی مشارکت کنند.
معاون امور بین الملل وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ژاپنی مبنی بر اینکه در پیش نویس کارشناسان چه پیشنهادهایی برای حل بحران سوریه ارائه شد، افزود: در این خصوص یک پاراگراف شامل سه بخش به تصویب رسید که بخش اول محکومیت اقدام امریکا در اعمال تحریم یکجانبه علیه سوریه، بخش دوم محکوم کردن حمله نظامی امریکا به سوریه در سال 2008 و بخش سوم تشکر از تلاشهای بین المللی برای حل و فصل موضوع سوریه و تشکر از کوفی عنان و خوشامدگویی به اخضر ابراهیمی برای آغاز ماموریت جدیدش بود.
وی ابراز امیدواری کرد اخضر ابراهیمی گامهای موثری در حل بحران سوریه بردارد.
آخوندزاده گفت: در هر حال مطالب تصویب شده درباره سوریه در اختیار وزرای امور خارجه کشورهای عضو جنبش قرار خواهد گرفت و فعلاً نباید در این باره بیش از این گمانه زنی کرد.

هیچ قدرتی نمی تواند مانع پیشرفت ایران شود

رئیس نشست کارشناسان ارشد شانزدهیمن اجلاس سران جنبش غیر متعهدها گفت: هیچ قدرتی نمی تواند مانع تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای پیشرفت خود شود.
مهدی آخوندزاده در پایان نشست کارشناسان ارشد شانزدهیمن اجلاس جنبش غیر متعهدها در جمع خبرنگاران افزود: به رغم پیش بینی خیلی ها و بر خلاف نظر آنهایی که نه جنبش را دوست دارند و نه با پیشرفت ایران موافقند این اجلاس شگفتی آفرین است.
وی گفت: کشورهای عضو در سند پیش نویس از تحریم های یکجانبه علیه کشورهای در حال توسعه محکوم و تصریح کردند این تحریم ها منشور سازمان ملل را زیر پا می گذارد و حقوق بین الملل و آزادی تجارت را تهدید می کند.
آخوندزاده افزود: در حوزه مباحث حقوقی نیز کشورهای عضو درباره اعمال قوانین فرا سرزمینی و پایمال شدن حقوق بعضی کشورها ابراز نگرانی کردند.
وی گفت:‌ همچنین کشورها با اقدامات یکجانبه برخی قدرت ها که با منشور سازمان ملل مغایرت دارد مخالفت و بر تعهدات دولت های میزبان سازمان ملل متحد از جمله امریکا، سوئیس و اتریش تاکید کردند. همچنین کشورهای عضو اجلاس بر تعهدات امریکا بر تسهیل ورود هیات های عضو به مقرر سازمان ملل و نشست های بین المللی تاکید و از صادر نشدن روادید ابراز نگرانی شدید کردند. در بخش دیگری از پیش نویس، تروریسم دولتی محکوم و بر ضرورت اجرای مفاد فصل پنجم کنوانسیون مبارزه با فساد تاکید شد.
وی گفت: در بخش فرهنگی و اجتماعی بر گفتگو و تعامل میان مذاهب، تمدن ها،‌فرهنگ ها و احترام به اصول بنیادین روابط بین الملل تاکید شد. اعضا همچنین با هدف صیانت از اعتبار افراد وحفاظت از امنیت ملی کشورها ، هر گونه سوء استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی شامل اینترنت را به بهانه آزادی بیان محکوم کردند.
وی گفت: اعضا حمایت از مرکز مستقر در تهران را که چهارشنبه افتتاح خواهد شد در دستور کار قرار خواهند داد که برنامه های این مرکز در جهت ارتقای همکاری های متقابل در عرصه فرهنگی و حقوق بشر خواهد بود. در سند پیش نویس اهانت به مذاهب به بهانه آزادی بیان شخصیت ها و کتب مقدس محکوم و به ایجاد ذهنیت های منفی از جمله تشکل های مذهبی و ترویج تنفر از آنها با استفاده از رسانه ها و ابزارهای مختلف ابراز نگرانی شده است.
وی گفت:‌ در پیش نویس سند آمده است که شورای حقوق بشر باید با اعضای سازمان ملل برخورد یکسان داشته باشد و از برخورد گزینشی و تقابلی بپرهیزد. بند 250 این پیش نویس ادامه اشغال نظامی سرزمین فلسطین به دست اسرائیل محکوم و نقض حقوق بین الملل شناخته شده است.
وی گفت: در این پیش نویس کشتار فلسطینینان،‌ اعمال خشونت علیه مردم فلسطین به ویژه زنان و کودکان به دست نظامیان اسرائیلی محکوم شد. تصویب بیش از 700 پاراگراف سند پیش نویس کار دشواری بود و از فردا با شروع اجلاس وزرای خارجه این پیش نویس بررسی خواهد شد.
وی گفت: در جلسه پایانی نشست کارشناسان ، بخشی از مباحث مربوط به صلح پایدار درسایه مدیریت مشترک جهانی بود که با توجه به شرایط جدید دنیا مورد توجه قرار گرفت.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 166471

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha