بانک های کرمان بی بهره از گردش مالی مس/موتور اقتصاد را باید حرکت داد

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با اشاره به کم توجهی هایی که به صنایع استان کرمان شده است و اشاره به مسائل مربوط به مس و حواشی آن، از توافقات خوب مجمع و وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان دقایقی پیش در نشستی خبری که در راستای اطلاع رسانی در خصوص اقدامات انجام شده در راستای توجه و اهمیت دادن به معادن استان برگزار شد در سخنانی تأکید کرد: متأسفانه صنایعی که می توانسته موتور شتاب توسعه اقتصادی استان باشد به ویژه صنایع مس و فولاد کم توجهی شده است.


دکتر محمدمهدی زاهدی با ابراز تأسف از این موضوع که هنوز یک کارخانه فولاد در استان وجود ندارد و اشاره به اینکه سنگ آهن کرمان به استان ها و کشورهای دیگر صادر می شود؛ گفت: سنگ آهن ما به استان هایی صادر می شود که انان فاقد این معادن هستند.


وی گفت: کار عملیاتی کارخانه فولاد در استان که از پروژه های مصوب سفر هیئت دولت است، آغاز شده و ما در صددیم تا ظرفیت آن از یک و نیم میلیون تن به دو و نیم ملیون تن افزایش یابد.


دکتر زاهدی موضوع مس کرمان و حواشی آن را از دغدغه های جدی نمایندگان خواند و افزود: متأسفانه بانک های استان از گردش مالی مس که از بالاترین گردش های مالی صنایع کشور است، هیچگونه بهره ای نمی برند در حالیکه این گردش مالی می توانست دست بانک ها را برای کمک به تولید، اشتغال زائی و صنایع متعدد استان باز کند.


وی ادامه داد: امروز صنعت نساجی در استان کرمان خوابیده است برای اینکه معطل 500 میلیون تومان پول است در حالیکه اگر از صنایع استان و گردش مالی مذکور استفاده می شد یقیناً وضعیت امروز استان بهتر بود.


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حداقل 64 درصد مس کشور در کرمان تولید می شود؛ ابراز تأسف کرد: این در حالی است که کرمانی ها هیچ سهمی در این صنعت نه در بخش هیئت مدیره، نه مدیرعامل و... ندارند و یکی از مسائل اغمایی در این زمینه این است که با توجه به اینکه 94 درصد بازنشستگان صنعت مس کشور کرمانی ها هستند و یکصد شرکت وابسته به صندوق بازنشستگان مس وجود دارد اما این صندوق در تهران دایر است!!!


وی افزود: در مجمع نمایندگان استان کرمان وقت زیادی برای این موضوع گذاشته شده است و در جلسه 20 روز پیش مجمع با وزیر صنعت، معدن و تجارت توافقات خوبی در زمینه تعطیلی این صندوق در تهران و انتقال آن به کرمان انجام شده است.


پروفسور زاهدی گفت: توافق برای انتقال شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به استان کرمان با تشکیل ستادی جهت برنامه ریزی و نظارت بر اجرای انتقال این شرکت از دیگر توافقات جلسه مجمع نمایندگان استان و وزیر مربوطه است که با اجرای این امر در حقیقت شاهرگ موضوع معدن وارد کرمان می شود.


وی در ادامه توافق برای واگذاری صفر تا صد معدن تیتانیوم کهنوج به بخش خصوصی که طی آن سرمایه گذار خصوصی از طرف نمایندگان به "ایمیدرو "معرفی تا قراردادی با وی منعقد شود را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: در خصوص تغییر در هیئت مدیره شرکت مس و استفاده از نیروهای متعهد و متخصص هم توافق شد تا افرادی از طرف مجمع نمایندگان معرفی و چنانچه با چارچوب قوانین و مقررات وزارتخانه مغایرت نداشته باشند از انان در هیئت مدیره استفاده شود.


رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به ظرفیت معادن  جنوب استان کرمان گفت: مقرر شده است تا همانند دیگر ادارات کل جنوب استان برای اداره کل صنعت معدن و تجارت هم حکم مدیرکلی صادر شود.


وی افزود: همچنین در این جلسه در خصوص ادامه روند اجرای شرکت کک سازی راور با دادن تذکرات لازم به پیمانکار، طلب قطعه سازان از خودروسازان، صدور مجوز و تأمین خوراک جهت سرمایه گذاری کارخانه کنسانتره و کندله و فولاد سیرجان و درخواست توسعه طرح های صنایع پایین دستی مس و فولاد در استان کرمان و تأمین تسهیلات ارزی و ریالی آن نیز توافقاتی انجام شد.


زاهدی همچنین ایجاد شهرک صنعتی مستقل مختص به صنایع پایین دستی مس را هم مورد تأکید قرار داد و افزود: علاوه بر این مقرر شده است تا شرکت ایمیدور آخرین تعهدات شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در خصوص مصوبات سفرهای استانی را به مجمع نمایندگان استان ارسال کند.


وی با اشاره به اینکه کمبود آب از دیگر دغدغه های جدی است که باید در سه بخش آب شرب، کشاورزی و آب برای صنعت تلاش شود؛ گفت: رسالت خود را برای آیندگان در تأمین آب انجام می دهیم و در این زمینه تصمیمات خوبی با وزیر نیرو در هر سه حوزه اتخاذ شده است که امیدواریم ظرف چند سال اینده این مشکلات مرتفع شود.


وی در آغاز این نشست با اشاره به اهمیت اجلاس سران عدم تعهد در تهران، ان را نقطه عطفی در روابط بین اللمل خواند و افزود: سخنان امام خامنه ای در این اجلاس فصل جدیدی در ارتباطات و تعاملات بی المللی ایجاد می کند.


رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان، همچنین نقش آفرینی جدی این اجلاس برای کشورمان و نیز برای کشورهای عضو این جنبش را مورد اشاره قرار داد و گفت: امروز ایران اسلامی یک تنه در بازی سیاسی جهان ورود کرده و در این زمینه حرف برای گفتن دارد.


وی خاطرنشان کرد: سیاست خارجه ما طی چند سال اخیر از رویکرد انفعالی در راستای تأثیرگذاری حرکت کرده تا دارای طرح باشد نه فقط مانند بعضی از کشورها در گفتگوها تحت تأثیر فضای بین المللی قرار گیرد.


در این نشست مدیرخبرگزاری فارس در استان کرمان هم با بیان اینکه قریب به 30 درصد معادن ایران و 25 درصد باغات کشور در کرمان قرار دارد؛ گفت: متأسفانه از توانمندی های موجود استفاده لازم نشده است و باید با ایجاد صنایع جانبی از خام فروشی معادن استان جلوگیری شود.


اصغر سعیدی بیان داشت: کرمان در تولید مرکبات رتبه سوم، خرما و سطح زیر کشت گردو رتبه اول و در تولید پسته هم رتبه اول جهانی را دارد.

 

 


پایان پیام/

کد خبر 167340

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha