تأسیس دبیرخانه دایمی اجلاس نم راه‌حل مشکلات مالی و فرهنگی اعضا

کارشناس و پژوهشگر مسایل سیاسی تأسیس دبیرخانه دایمی برای اجلاس نم را یکی از دستاوردهای این اجلاس برشمرد و گفت: تأسیس این دبیرخانه می‌تواند در طرح مسایل مالی و تجاری کشورهای عضو مؤثر باشد.

رضا کاویانی، عضو هیئت علمی دانشگاه در مورد نتایج برگزاری اجلاس نم در تهران به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: دستاوردی که از اجلاس شانزدهم در تهران می‌توان انتظار داشت این است که سیستم ناعادلانه شورای امنیت به ویژه پنج عضو دایمی این شورا و حق وتوی آنها را زیر سؤال ببریم، ما توانستیم این موضوع را در حضور دبیر کل سازمان ملل به 120 کشور منتقل کنیم.

پژوهشگر سیاسی اظهار کرد: در میان این کشورها، کشورهای قدرتمندی هستند که با اساسنامه سازمان ملل متحد همخوانی دارند و قدرت‌های قابل ملاحظه‌ای هستند، مانند هند، برزیل، ایران و آفریقای جنوبی که می‌توانند از طریق مذاکره در این زمینه مؤثر باشند.

کارشناس و پژوهشگر مسایل سیاسی اظهار کرد: این کشورها می‌توانند به صورت غیرنظامی و بدون نشان‌دادن چنگ و دندان با توجه به ظرفیت و پتانسیلی که دارند در زمینه ورود به صحنه بین‌المللی و صلح و امنیت جهانی مؤثر باشد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تلاشی که رژیم صهیونیستی و آمریکا برای منزوی‌کردن ایران کردند با برگزاری این اجلاس نشان داد که در عرصه سیاست خارجی ایران توانست دستاورد بزرگی را کسب کند.

وی گفت: به لحاظ اقتصادی کشورهای عضو اجلاس از جمله هند در سایه اجلاس با کشورهای آفریقایی روابط اقتصادی منسجمی برقرار کنند.

کاویانی خاطرنشان کرد: تأسیس یک دبیرخانه دایمی می‌تواند کمک بسیار بزرگی برای طرح مسایل فرهنگی، مالی و پولی کشورهای عضو باشد.

وی گفت: بندی از این بیانیه اجلاس در مورد استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است اما برخی از کشورها در این اجلاس در مورد این موضوع نظری ارایه می‌دهند که در مجامع بین‌المللی این نظرات را به شکل دیگری منعکس می‌کنند.

استاد دانشگاه تصریح کرد: انتظار ما از این اجلاس این است که کشورهای عضو در وحدت رأی در مورد موضوع هسته‌ای به اتفاق نظری راسخ برسند و این موضوع نیاز واقعی تمام کشورهای عضو است.

پایان پیام/
 

کد خبر 168183

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha