ورود ایران به 12 مایلی سواحل امریکا

فرمانده نیروی دریایی ارتش در سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: نیروی دریایی ارتش ایران آمریکا را تهدید کرده تا سال‌های آینده به فاصله 12 مایلی سواحل آنها خواهد رفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش امروز در سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به اهمیت مرزهای دریایی کشور گفت: ما حدود 31 درصد مرز دریایی داریم که نزدیک به 93 درصد از صادرات ما از این مرزها می‌گذرد.

وی با بیان اینکه دریا منافع بالقوه‌ای برای کشورها دارد، افزود: توسعه توان امنیتی و دفاعی از طریق توسعه عمیق دفاعی و افزایش توان بازدارندگی می‌تواند منافع امنیتی کشورها را به خوبی تامین کند.

سیاری از منافع اقتصادی به عنوان دیگر منافع بالقوه در دنیا نام برد و گفت: توسعه فرهنگی و اجتماعی نیز در ذیل آن از جمله منافع بالقوه جمهوری اسلامی ایران در آب‌های اطراف است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه یک کشور باید دارای مولفه‌هایی برای اینکه بتوان نام کشور دریایی را به آن اطلاق نمود، باشد، گفت: موقعیت جغرافیایی، مشخصات فیزیکی، وسعت دریایی و سرزمینی و جمعیت از جمله مولفه‌هایی است که می‌تواند کشوری را به کشور دریایی تبدیل کند.

وی در ادامه با بیان اینکه مقام معظم رهبری از سال‌ها قبل به ضرورت و اهمیت توجه به دریا سخنانی را فرموده اند، گفت: طبق آمار و ارقام موجود، استعمار و استثمار طی سالیان گذشته از طریق سیاست‌هایی مردم ما را از دریا دور کرده‌اند و شاخص‌های حاضر نشان می‌دهد که این مسئله نیاز به تقویت دارد.

سیاری در ادامه به اهمیت اقیانوس هند در جهان اشاره کرد و گفت: اقیانوس هند 20 درصد از سطح اقیانوس‌های جهان را به خود اختصاص داده و دریاهای مهم و خلیج‌های مهمی مانند خلیج‌فارس، خلیج بنگال و عدن را در خود دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: 85 میلیون کیلومتر وسعت این اقیانوس است و چیزی حدود 2.4 میلیارد نفر از جمعیت جهان در کشورهای حاشیه آن زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه 4 نقطه از مناطق بسیار مهم دنیا در این اقیانوس قرار دارد، گفت: تنگه هرمز، تنگه مالاگا، باب المندب و کانال سوئز از جمله نقاط مهم دنیا هستند که در شمال اقیانوس هند قرار دارند.

سیاری به اهمیت آن در مباحث صادرات و تجارت جهانی اشاره کرد و گفت: مثلث مهم سوئز، مالاگا و باب المندب که یک سوم تجارت جهانی در آن انجام می‌شود در این منطقه قرار دارد و توجه به آن ضمن اقتدار امنیتی اقتدار تجاری را فراهم می‌آورد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به سیاست اخیر دولت آمریکا در خصوص نیروهای نظامی این کشور گفت: این کشور کوچک کردن نیروهای مسلح خود و تقویت نیروی دریایی را در دستور کار خود قرار داده است و با انعقاد ائتلاف با هندوستان به عنوان شریک راهبردی، تمرکز خود را بر مسائل نظامی در آب‌های آزاد جهان قرار داده است.

وی به نقش محوری نیروهای مسلح در ارتقای علم و فناوری اشاره کرد و گفت: امروز علم نظامی در اکثر عرصه‌ها حضور یافته است و باید به آن توجه شود.

سیاری در ادامه با به تصویر کشیدن فیلم‌هایی از زیردریایی پیکان و ناوشکن الوند ضمن بیان ویژگی‌های این دستاوردهای نیروی دریایی به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به سوالی در خصوص امکانات و تجهیزات نیروی دریایی کشورمان در صورت مقابله و جنگ با آمریکا گفت: اگر بخواهیم در بحث تجهیزات این مسئله را مورد توجه قرار دهیم به طور قطع آمریکایی که سالانه 800 میلیارد دلار صرف هزینه‌های نظامی خود می‌کند و با تفکر استکباری خود آن امکانات را تهیه می‌کند وضعیت بسیار مطلوبی در این زمینه دارد.

وی با بیان اینکه همان‌طور که مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند ما اهل تجاوز و تعدی نیستیم اما طبق قوانین بین‌المللی به هیچ عنوان به کشوری اجازه نمی‌دهیم به مرزهای دریایی ما تجاوز داشته باشد، گفت:نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی آمریکا را تهدید کرده تا سال‌های آینده به فاصله 12 مایلی سواحل آنها خواهد رفت.

سیاری با بیان اینکه فعالیت آمریکایی‌ها در آب‌های آزاد به خصوص در مناطق خلیج‌فارس تحت اشراف کامل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است، گفت: ‌ما در دفاع مقدس نیز با تفکر خود با 21 کشور جهان جنگیدیم و فاکتوری که خارج از تجهیزات است ما را در این زمینه تقویت می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در این زمینه افزود: آن فاکتور همان چیزی است که در جنگ 33 روزه و22 روزه خود را نشان داد و آن چیزی جز اعتقاد و ایمان ملت ایران نیست بنابراین وقتی در این زمینه مقایسه‌ای انجام می‌دهیم می‌بینیم ما نیز حرف‌های زیادی برای گفتن داریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اهمیت تنگه هرمز و اینکه بعد از افزایش تحریم‌ها علیه ایران اظهارنظرهای مختلفی توسط مسئولان مبنی بر بستن تنگه هرمز انجام شد آیا شما به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش این مسئله را امکان‌پذیر می‌دانید، گفت: ما در رزمایش ولایت 90 بحثی را مطرح کردیم که نشان‌دهنده این بود که ما این مسئله را پشت سر گذاشته‌ایم و خیلی فراتر از آن عمل می‌کنیم.

سیاری با بیان اینکه وقتی 100 آید 90 هم پیش ماست، گفت: ما توانمندی این را داریم که در منطقه امنیت ایجاد کنیم بنابراین کسی که چنین توانمندی‌ را دارد می‌تواند اقدامات دیگری در این زمینه انجام دهد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به سوال دیگری در خصوص وضعیت نیروی دریایی ایران در خصوص مواجه با دزدان دریایی سومالی و اینکه آیا این مسئله از جانب کشورهای متخاصم و دشمن با ایران پیگیری می‌شود، گفت: کشور سومالی کشوری است که نزدیک به 20 سال است که استکبار در آن ناامنی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد استکبار ناامنی کنترل‌شده‌ای را در سومالی ایجاد کرده است، گفت: ما فکر می‌کنیم آنها به دنبال ایجاد فضای ناامنی در منطقه با تعریف چنین گروه‌هایی هستند.

سیاری با تاکید بر اینکه آنها با تعریف ناامنی حضور خود را در منطقه پررنگ می‌کنند، گفت: در دو حمله اخیری که به کشتی‌ها توسط این گروه انجام شد آنها با 20 قایق موتوری پیشرفته به کشتی‌ها حمله کردند بنابراین باید کسی این تجهیزات را در اختیار آنها قرار داده باشد؛ زیرا آنها توانایی تهیه آن را ندارند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه با بیان اینکه باید دید منافع این مسئله به جیب چه کسانی می‌رود، گفت: شرکت‌های بیمه‌ای که عمدتا آمریکایی یا انگلیسی هستند در مناطقی که امنیت آنها کمتر است سهم و درصد بیمه خود را بسیار بالا می‌برند بنابراین منفعت این قضیه نیز به جیب این گونه شرکت‌ها می‌رود.

وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از این دزدان دریایی اهل سومالی و مسلمان هستند، گفت: بعد از دستگیری چند تن از دزدان دریایی رهبر انقلاب در دیداری به ما عنوان کردند با این اسرا به خوبی رفتار کنید زیرا اینها مسلمان‌اند و گرسنه، استکبار جهانی آنها را فریب داده است و ما نباید آنها را اذیت کنیم.

سیاری در پاسخ به سوالی در خصوص انجام عملیات نظامی مشترک بین ایران، روسیه و سوریه در آب‌های سوریه نیز گفت: این ‌ها اخبار رسانه‌ای است و خیلی سندیت ندارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: زیردریایی جماران با هزینه ای نزدیک به 50 میلیارد تومان تولید شده است و این در حالی است که کشورهای آمریکا با قیمتی بیش از 4 و 5 برابر این قیمت زیردریایی خود را به کشورهایی چون قطر و امارات می‌فروشند.

وی با بیان اینکه ما از سال 71 به علم زیردریایی رسیدیم، گفت: ما حدود 20 سال به این علم دست یافتیم ولی وضعیت‌مان از کشورهایی مانند پاکستان و هند که زودتر از ما به این علم دست یافته‌اند، بسیار بهتر است.

سیاری با اشاره به اظهارنظر یکی از فرماندهان زیردریایی هند در خصوص ناوشکن جماران گفت: فرمانده زیردریایی هند در یکی از همایش‌ها از من سوال کرد آیا به راستی شما ناوشکن ساخته‌اید و من به او گفتم برای اینکه شما به این مسئله واقف شوید آن را در سفری به بمبئی می‌فرستیم تا شما آن را از نزدیک ببینید.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه سفر 90 روزه ناوشکن جماران به دریای سرخ با بایکوت خبری رسانه‌های غربی مواجه شد، گفت: این مسئله برای ما چندان مهم نیست این مهم است که ما توانسته‌ایم اقتدار خود را در این زمینه به جهان نشان دهیم.

وی در خصوص پاسخ به سوال دیگری در خصوص سهم 20 درصدی ایران از دریای خزر و اینکه آیا این تقسیم‌بندی باعث زایل شدن حق ایران نیست، گفت: این تصمیمی است که سیاسیون گرفته‌اند و به ما نظامیان اعلام کرده‌اند که سهم ما از آن به این صورت است.

سیاری با بیان اینکه ما در حال حاضر سکوی حفاری امیرکبیر را در 50 کیلومتری سواحل دریای خزر و در نقطه میرزاکوچک خان داریم، گفت:‌ در حالی که ما در سواحل جنوبی بیشتر از 30 متر نمی‌توانیم حفاری انجام دهیم در دریای خزر تا عمق 750 متری حفاری‌هایی را انجام داده‌ایم.

لازم به ذکر است، تشویق ممتد دانشجویان با به نمایش درآمدن تصاویر دستاوردهای نظامی و دریایی ایران از نقاط جالب نشست صمیمانه دانشجویان با فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

پایان پیام/

کد خبر 169073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha