به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شب گذشته (15 شهریور) در ادامه مراسم اختتامیه چهاردهمین اجلاس سالیانه اساتید بسیجی کشور در مشهد اظهار کرد: یکی از رسالت های دانشگاه ها گفتمان سازی مبتنی بر اصول و مبانی اسلامی در جامعه است.
وی با بیان اینکه اگر امروز هر کس بگوید انقلاب اسلامی تمام شد و انقلابیگری متعلق به زمان گذشته است یا جاهل یا خائن است، اذعان داشت: انقلاب یک امر مستمر بوده و این گونه نیست که در یک زمان شروع شود و بعد پایان یابد.
دانشجو با تاکید بر این مسئله که نظام جمهوری اسلامی محصول انقلاب است، گفت: ماهیت انقلاب ها بر اساس ماهیت اقتصادی، سیاسی و معنوی صورت می گیرد که ماهیت انقلاب اسلامی ایران معنوی بوده چرا که به خاطر معنویات، ارزش ها و اخلاقیات انقلاب در این کشور روی داده است.
وی با بیان اینکه نمی شود با یک ادبیات انقلاب و با ادبیاتی متضاد حکومت داری کرد، گفت: همان کسانی که ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی را کنار زدند به دنبال مرگ نظام نیز بودند.
دانشجو با تاکید بر اینکه تبیین آرمان های انقلاب اسلامی بر عهده اساتید دانشگاه است، گفت: انقلابی گری باید توسط اساتید به ارزش تبدیل شود لذا استادان سکولار و کسانی که برای آرمان های انقلاب ارزشی قایل نمی شوند در دانشگاه جایگاهی ندارند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری موتور نظام را آرمانهای انقلاب دانست و عنوان کرد: یک استاد باید گفتمان انقلاب و مبانی اسلام را با افتخار در دانشگاه ترویج کند نه اینکه با شرمندگی از آنها نام ببرد، بنابراین اساتیدی که برای مبانی انقلاب ارزش قایل نیستند در دانشگاه های نظام اسلامی جایگاهی ندارند زیرا نمی توانند از مبانی انقلاب اسلامی پاسداری کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با اشاره به این مطلب که اصلی ترین رسالت و مامورت دانشگاه تربیت نیروی انسانی برای آرمان های جامعه بر مبنای اعتقادات و هنجارها و حرکت در مسیر اهداف نظام اسلامی است، گفت: تولید علم، انجام تحقیقات جزء ماموریت های دانشگاه است.
وی با بیان اینکه گفتمان سازی باید بر اصول و مبانی اسلامی استوار باشد تصریح کرد: دانشگاه می تواند در زمینه گفتمان کار و تلاش نیز ورود پیدا کرده و بر مبنای باورهای اسلامی و با نگاه به آخرت گفتمان سازی کند.
دانشجو فرهنگ سازی را ماموریت دیگر دانشگاه دانست و افزود: در گذشته وزارت فرهنگ و آموزش عالی وجود داشت اما امروز متأسفانه فرهنگ از دانشگاه جدا شده است که این اقدام اشتباه بود زیرا دانشگاه مهمترین نقش را در فرهنگسازی دارد.
دانشجو تصریح کرد: دانشگاه می تواند فرهنگ عفاف و حجاب و پوشش را در جامعه حاکم کند در حالی که از آن سو نیز می تواند فرهنگ بیبندوباری را ترویج نماید، بنابر این دانشگاه در حوزه فرهنگسازی نقش تأثیرگذاری دارد.
وی سپس دانشگاه را محل تربیت دانست و افزود: دانشگاهی که فرهنگ انقلاب را جاری و ساری کرده و نیروی انسانی را با آرمانهای اسلام تربیت کند اصلاح شده است.
دانشجو با بیان این مطلب که دانشگاهی که آزادی را بر مبنای کرامت انسانی نه بر مبنای بیبندوباری و متون غربی قبول دارد میتواند اصلاح شود، افزود: اگر غیر از این باشد دانشگاه باید تحول یابد و در این تحول بی تردید اساتید نقش مؤثری ایفا می کنند.
وی تاکید کرد: مسلما دانشگاهی که در صورت و سیرت کپیبرداری از متون غربی است نمی تواند آرمانهای انقلاب را حفظ و به عنوان دانشگاه اصلاح شده معرفی شود.
دانشجو با تاکید بر اینکه امام راحل معتقد بودند که اگر دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح می شود، گفت: باید دید کدام دانشگاه از منظر امام اصلاح شده است.
وی در همین زمینه ادامه داد: امام همه چیز را در مسیر اسلام می خواستند بنابراین اگر دانشگاه اسلامی باشد می توان گفت دانشگاه و به دنبال آن جامعه اصلاح شده است و در این زمینه باید به مأموریتهای دانشگاه با تکیه بر مبانی انقلاب و اسلام نگاه شود.
پایان پیام/
نظر شما