نظام جامع قوانین مساجد تدوین شود/مسجد باید یک متولی داشته باشد

کارشناسان در میزگرد آسیب شناسی قوانین و مقررات موضوع مسجد بر تدوین و ارایه نظام جامعه قوانین مساجد جهت طرح در مجلس شورای اسلامی اتفاق نظر داشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دومین میزگرد تخصصی بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز، عصر گذشته ( 15 شهریور ) با محوریت آسیب شناسی قوانین و مقررات موضوع مسجد و با حضور حجت الاسلام روحانی نژاد معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، ناظمی اردکانی دبیرکارگروه فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، رضایی نماینده رییس جمهور، حجت الاسلام حاتم پوری معاون مرکز رسیدگی به امور مساجد و حجت الاسلام غلامی معاون بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف برگزار شد.

 

ناظمی اردکانی گفت: اکثر مساجد ما در نظام جمهوری اسلامی پایان کار و جواز ندارد خانه خدا هم در نظام حقوقی کشور ما باید براساس ضوابطی که هست ساخته شود لذا مجمع قوانین نیازمند اصلاح است باید این ظرفیت را در نظام حقوقی ایجاد کنیم که مسجد جواز و پایان کار داشته باشد چناچه براساس قوانین در صورت شکایت یکی از همسایگان مسجد به دلیل نداشتن جواز، شهرداری موظف به متوقف کردن عملیات ساخت مسجد است.

 

قوانین موجود در حوزه مساجد در 4 دسته قوانین مجلس شورای اسلامی، هیئت دولت، مجموع مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبات شورای عالی معماری دسته بندی می شود اما نقص آن مشخص نبودن مجری قانون و تعیین دو یا چند دستگاه متولی در این حوزه است که با توجه به موجود نبودن آیین نامه مشخصی در مورد این مساله دستگاه ها پاسخگو نخواهند بود و قانون معطل می شود.

 

یکی دیگر از نواقص و آسیب های موجود در قوانین و مقررات موضوع مسجد، این است که قوانین به مقدار و میزان مشخص ختم نشده اند و علاوه بر قید نشدن زمان، سهم مسجد با سهم حوزه های خدمات اجتماعی یکجا دیده شده است.

 

روحانی نژاد: قانونگذار به اجزای مسجد توجه نکرده است. پیشنهاد بنده این است که باید یک طرح جامعی را در این حوزه تدوین کرد و یا اینکه دولت محترم با ارایه لایحه ای مجموع قوانین کاملی را درخصوص مسجد به تصویب برساند.

 

حجت الاسلام غلامی: در بحث مساجد احکام اداری و یا آیین نامه های اداری داریم نه قانون یا به گونه ای که در صورت تخلف، قانونی برای برخورد با تخلف در این حوزه وجود ندارد که برای مثال می توان به قطع آب و برق و گاز مساجد اشاره کرد که با توجه به مشخص نبودن مساله تنها دیوان محاسبات پاسخگو خواهد بود قوانین موردنیاز مساجد باید اماده سازی و در مجلس تدوین شود که بی شک 63 هزار مسجد موجود در کشور به یک کتابچه قانون احتیاج دارد.

 

حجت الاسلام حاتم پوری یک نظام جامع قوانین باید برای مساجد تدوین شود تمام دست اندرکاران و متولیان مساجد باید برای شکل گیری یک نظام واحد برای مساجد مشارکت داشته باشند از حجت الاسلام قرائتی ریاست محترم ستاد اقامه نماز کشور خواهشمندیم با انعکاس این درخواست به مسئولان کلان کشور و شخص مقام معظم رهبری (مدظله العالی) زمینه تدوین و تصویب قوانین نظام مند مساجد را فراهم سازند.

 

حجت الاسلام سالک: فعالان و دست اندرکاران حوزه مسجد، مجموعه قوانین را در اختیار مجلس و کمیسیون فرهنگی بگذارند تا مورد بررسی قرار گیرد شاید لازم باشد برخی از دستگاههای متولی این حوزه را ادغام کنیم و کارهایی را در این راستا در سال 92 به انجام برسانیم.

 

روح قانون اساسی احیا ارزش های اسلامی است و محور این ارزش ها نیز نماز و مسجد است زمانی که در متن قانون واژه مکلف و موظف آورده می شود دستگاهها باید از قوانین اطاعت کرده و لازمه اجرای آن را فراهم سازند اما تعدد متولیان در این حوزه و مشخص نبودن مجری قانون یکی از خلاء های موجود در این عرصه است.

 

مسجد باید یک متولی داشته باشد در همین راستا طرحی را برای مطالعه و بررسی بیشتر ارایه دادیم که سازمان مساجد و با متولی مشخص در این حوزه داشته باشیم اما مساله دیگری که ضرورت دارد نظارت بر حسن اجرای قانون، احیای نظامات حاکم و آموزش مجریان در حوزه مساجد است.

 

در این میزگرد رونوشتی از ابلاغیه وزارت نیرو درخصوص برخورداری مساجد از آب و برق رایگان ارایه شد که در آن بر قطع انشعابات اماکن با کاربری تجاری در جنب مسجد مورد تاکید قرار گرفته بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 169994

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha