به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از براثا نیوز، روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی درباره «امبر لیون» خبرنگار شبکه سی ان ان که فیلم مستندی درباره بحرین تولید کرد نوشت: امبر لیون پس از اینکه شبکه سی ان ان به خاطر فشار دولت بحرین با پخش فیلم مستندش مخالفت کرد، در صفحه تویتر خود مطلبی درباره برخورد این شبکه با فیلم مستندش درج کرد که این مسئله باعث اخراج وی از کار شد.
لیون درباره فیلم خود می گوید: سی ان ان از او خواست تا فیلم مستندی تهیه کند به همین دلیل او را به همراه 4 خبرنگار و فیلمبردار به بحرین اعزام کردند.
وی ادامه می دهد: بیشتر فعالانی که در این فیلم مستند با آنها مصاحبه شد، از سوی مقامات بحرینی بازداشت شدند که برجسته ترین آنها «نبیل رجب» و پزشک دیگری بود که در خانه اش به آتش کشیده شد.
لیون تاکید کرد: او و همراهانش را که از آوریل 2011 در بحرین بودند، بازداشت کردند و ما را با تهدید مجبور کردند که دوربین را به آنها تحویل دهیم و از ما بازجویی کردند. سپس صبح روز پس از بازداشتشان در روزنامه های بحرینی خبری منتشر شد که آنها را به دروغگویی در فیلم مستند شان متهم می کرد.
این خبرنگار سی ان ان می افزاید: با مسئولیت اخلاقی احساس کردم که این رژیم و خشونتش علیه ملت بحرین و فعالانی که پیش از بازداشتشان با آنها صحبت کردیم، رسوا کنیم.
وی ادامه داد: این فیلم مستند که یکصد هزار دلار هزینه داشته است، با تکیه بر جنایت های دولت بحرین علیه ملتش تولید کردیم؛ اما هنگامی که به امریکا برگشتیم، سی ان ان با پخش آن مخافلت کرد.
لیون تاکید کرد: این فیلم مستند مشتمل بر گفتگوهای تصویری با فعالانی است که شکنجه شدند و فیلمبرداری روشن و واضح ازنیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه که به سمت انقلابیون بحرینی شلیک می کنند.
در این گزارش آمده است که قبل از اینکه این مستند درباره شکنجه ها و آزار و اذیت پزشکان و فعالان بحرینی منتشر شود، رژیم بحرین بارها با رئیس سی ان ان تماس برقرار کرد و از پوشش حوادث بحرین از سوی امبر لیون و گروهش شکایت کرد و خواست تا او را برای جلوگیری از رویدادهای بحرینی و رسوا نشدن رژیم آل خلیفه ساکت کنند.
گاردین در گزارش خود مضمون پیامک الکترونیکی رئیس شبکه سی ان ان به لیون را که در آن درباره فشار رسمی بحرین به علت این فیلم مستند سخن گفته است، منتشر کرد.
رئیس شبکه سی ان ان به لیون گفته است که از او خواسته اند در این مستند جملاتی دورغ وارد کند همچون « نبیل رجب تصویرش دورغی است و جراحاتش واقعی نیست» یا «وزیر امور خارجه بحرین می خواهد تا به سمت انقلابیون تیراندازی نشود».
لیون می گوید: پس از بازگشت به آمریکا و فشارهای رژیم بحرین، سی ان ان اعزام خبرنگار به بحرین برای پوشش حوادث را متوقف کرد..
پایان پیام/
یک روزنامه انگلیسی در گزارشی نوشت: شبکه سی ان ان به علت فیلم مستند بحرین خبرنگار خود را زیر فشار های رژیم آل خلیفه اخراج کرد.
کد خبر 170795
نظر شما