برگزاری نمایشگاه نشریات خانوادگی/راه‌اندازی سامانه اشتراک نشریات

محمدزاده از انتشار 5 کتاب از آثار خبرنگاران در نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی خبر داد و گفت: دومین نمایشگاه نشریات تخصصی با عنوان نشریات دانشگاهی تا پایان امسال برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز دوشنبه 20 شهریور در نشست مطبوعاتی نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی که در سرای روزنامه‌نگاران ایران برگزار شد، گفت: از ابتدای سال 90 یک‌سری راهکارها برای توسعه کیفی و تهذیب رسانه‌ها ارایه کردیم، این 70 برنامه یکی پس از دیگری به مرور در حال اجرا شدن است.

محمدزاده با اشاره به مجزا کردن جشنواره مطبوعات از نمایشگاه کتاب بیان کرد: وعده کردیم نمایشگاه‌های موضوعی و منطقه‌ای را راه‌اندازی کنیم و امسال دو نمایشگاه تخصصی پیش‌بینی شده است، از بیست و سوم تا سی‌ام شهریور شاهد اولین نمایشگاه تخصصی مطبوعات تحت عنوان نمایشگاه نشریات خانوادگی خواهیم بود که در سالن اصلی مرکز آفرینش‌های فرهنگی- هنری کانون پرورشی کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

 

«با هم‌ بخوانیم» شعار نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی

وی «با هم‌ بخوانیم» را شعار نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی اعلام کرد و افزود: این شعار از امروز در بیلبوردها و تیزرها در سطح خیابان‌های تهران به چشم می‌خورد.

 

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد چگونگی شکل‌گیری ایده نشریات خانوادگی بیان کرد: سال گذشته در نمایشگاه مطبوعات توجه ویژه‌ای از جنبه‌های مختلف همچون جانمایی و غرفه‌آرایی به نشریات خانوادگی داشتیم و شاهد حضور پررنگ خانواده‌ها بودیم. بر این اساس به این نتیجه رسیدیم که نشریات خانوادگی ظرفیت خوبی دارد و می‌توان آن را به طور تخصصی در قالب یک نمایشگاه ارایه کرد.

 

80 نشریه خانوادگی در 56 غرفه میزبان مردم می شوند

محمدزاده با اشاره به برپایی 56 غرفه در نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی اظهار داشت: حدود 80 نشریه خانوادگی داریم که در این نمایشگاه حضور دارند و از دیروز غرفه‌ها را تحویل مدیران مسئول این نشریات دادیم تا در یک فضای صمیمی و خانوادگی نشریات خود را در معرض دید خانواده‌ها قرار دهند.

 

وی حمایت از مطبوعات به عنوان بخشی از سرمایه ملی، دفاع از اعتبار و حیثیت نشریات خانوادگی، ایجاد حریم بین نشریات زرد و عمومی، ارتقای هرم آگاهی‌های عمومی، افزایش سواد بصری، قدرت تشخیص و انتقاد رسانه‌ای توسط مردم، صیانت از نهاد خانوادگی و ارایه استانداردهای لازم برای نشریات خانوادگی در قالب جلسات نقد و بررسی و معرفی بهترین‌ها را از اهداف نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی برشمرد.

 

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: نشریه خانوادگی نشریه‌ای است که تمام سلایق افراد خانواده اعم از پدر و مادر و فرزندان را دربر می‌گیرد. ه نشریات آشپزی و خیاطی را نمی توان نشریه خانوادگی دانست زیرا  از این نشریات همه اعضای خانواده نمی‌توانند استفاده کنند.

 

افزایش سواد رسانه‌ای مردم وظیفه متولیان فرهنگی است

محمدزاده افزایش سواد رسانه‌ای مردم را یکی از وظایف متولیان فرهنگی ذکر کرد و گفت: نشریات مخاطب‌محور هستند. وقتی مردم از سواد رسانه‌ای بالا برخوردار بودند، توقعات‌شان افزایش پیدا می‌کند و اصحاب رسانه مجبورند تلاش بیشتری را برای پاسخگویی به نیازهای مردم انجام دهند.

 

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد تفاوت نشریات زرد و عمومی تصریح کرد: نشریه زرد به دنبال حاشیه‌های غیرمرغوب همچون سرک‌کشیدن به زندگی خصوصی چهره‌های ورزشی، سینمایی و سیاسی است و از این نظر با نشریات عمومی بسیار متفاوت است.

 

محمدزاده خاطرنشان کرد: در نمایشگاه نشریات خانوادگی اقبال عمومی به نشریات شکل می‌گیرد و در یک فضای یکسان و علمی نشریات در معرض دید مردم قرار می‌گیرند و بر این اساس دایره انتخاب مردم بیشتر می‌شود.

 

 راه‌اندازی سامانه اشتراک نشریات

وی از راه‌اندازی سامانه اشتراک نشریات خبر داد و افزود: این سامانه در یکی از روزهای برگزاری نمایشگاه افتتاح می‌شود. نشریات کشور از ماهنامه به بالا در فاز اول در سامانه قرار گرفته و دسته‌بندی می‌شوند، بدین‌ترتیب نشریات هر حوزه معرفی می‌شود و کسانی که به این سامانه مراجعه می‌کنند می‌توانند فرم خاصی را پر کنند و نصف هزینه نشریات را بپردازند زیرا 50 درصد آن را معاون مطبوعاتی تقبل می‌کند.

 

ارایه بن خرید نشریات خانوادگی 

ارایه بن خرید نشریات مسئله دیگری بود که محمدزاده به آن اشاره کرد و گفت: به مراجعه‌کنندگان 10 هزار تومان بن ارایه می‌شود که هشت هزار تومان آن توسط معاون مطبوعاتی پرداخت می‌شود و افراد تنها دو هزار تومان می‌پردازند. جمع‌شدن این مبالغ نوعی حمایت از نشریات خانوادگی خواهد بود.

 

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که مطبوعات یکی از شغل‌سازترین مشاغل است که در رده دوم و سوم قرار دارد زیرا وقتی مطبوعات ایجاد می‌شوند ایجاد کار می‌شود و به نوعی از کار ملی حمایت می‌شود.

 

وی بخش چاردیواری مختص دیدار با چهره‌های آشنای خانواده‌ها به میزبانی مطبوعات، میزبانی خانواده‌های شهدای هسته‌ای، مستند از دکه تا خانه، انتشار روزانه نشریه خانوادگی با ضمیمه جامدادی، انتشار کتاب با هم بخوانیم، نمایش‌های خیابانی در دو نوبت را از فعالیت‌های جنبی نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی عنوان کرد.

 

توجه ویژه به بخش کودک و نوجوان

به گفته محمدزاده، در نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی به بخش کودک و نوجوان توجه ویژه‌ای شده است و برنامه‌های خاصی برای نوجوانان با هدف سرگرمی و استعدادیابی در نظر گرفته شده است.

 

وی تقویت ارتباط دوسویه مردم با مطبوعات را از اهداف نمایشگاه نشریات خانوادگی ذکر کرد و افزود: کتابخانه‌های حرفه‌ای از مطبوعات خانوادگی شروع می‌کنند، هر چه ارتباط مردم و مطبوعات بیشتر باشد می‌توان به تعامل فرهنگی و افزایش مطالعه و کتابخوانی امیدوار بود.

 

چاپ آثار خبرنگاران در قالب کتاب

محمدزاده با اشاره به چاپ آثار خبرنگاران در قالب یک کتاب اظهار داشت: سال قبل وعده کردیم که آثار خبرنگاران را کتاب می‌کنیم. در نخستین نمایشگاه نشریات خانوادگی 3 تا 5 عنوان کتاب برگرفته از آثار خبرنگاران را کتاب می‌کنیم و تا پایان سال این تعداد کتاب‌ها به 40 تا 50 عنوان می‌رسد.

 

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشگاهی

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری دومین نمایشگاه تخصصی نشریات با عنوان نمایشگاه نشریات دانشگاهی تا پایان امسال خبر داد و گفت: در نظر داریم نشریات تخصصی دانشگاه‌ها به حدود 400 تا 500 نشریه برسد.

 

وی در مورد استفاده ابزاری از تصاویر بانوان و کودکان بر روی مجلات خانواده خاطرنشان کرد: نشریه‌ای که با هدف جذب مخاطب اقدام به چاپ عکس بانوان و کودکان بکند در حال استفاده ابزاری از تصاویر است اما به صرف اینکه نشریه‌ای با خانواده‌ای یا خانم ورزشکار و بازیگری مصاحبه کرده و عکس آن را بر روی مجله چاپ کرده نمی‌توان آن را متهم به استفاده ابزاری از تصاویر کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 171322

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha