7 شهریور؛ سالروز سفر ماندگار و پرخیر و برکت رهبر انقلاب به نهبندان

درست در 23 سال قبل، رهبر معظم انقلاب با سفر به شهرستان نهبندان خاطره‌ای ماندگار در ذهن مردم این شهرستان ثبت و خطاب به مسئولان کشور تاکید کرد تا به این منطقه محروم از خراسان جنوبی بیشتر توجه کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، امروز مصادف با هفتم شهریور سالروز سفر رهبر معظم انقلاب در سال 78 به شهرستان نهبندان است. درست در 23 سال قبل رهبر معظم انقلاب با عنایت ویژه ای که به مناطق محروم داشتند نهبندان را به عنوان یکی از  مقصدهای سفر خود انتخاب کردند.

اوج محرومیت ها در شهرستان مرزی نهبندان در سال 1378 توجه رهبری را به این نقطه از خراسان جنوبی معطوف کرد، معظم له در چنین روزری در جمع مردم فرمودند: «امروز شما ممکن است مجاهدت بکنید، جانتان را هم نگهدارید. مجاهدت علمی، مجاهدت سازندگی، مجاهدت امر به معروف و نهی از منکر و مجاهدت بیان حقایق انجام می‌شود، جان کسی را هم نمی‌گیرد؛ ولی آن روز - روز جنگ - اگر کسی می‌خواست مجاهدت کند، جان خود را در معرض خطر قرار می‌داد. این شهدا که این‌قدر عزیزند، به‌خاطر این است. این جانبازان که این‌قدر عزیزند، به‌خاطر این است. این پاسداران شجاع و از جان گذشته‌ای که این‌قدر برای مسؤولان نظام، گرامی و عزیزند، به‌خاطر امتحان هایی است که آن روز دادند. این بسیجی که ما مثل گل سرسبد، همیشه از او اسم می‌آوریم و احترام می‌کنیم، برای این است که بسیج جوانان این مملکت و بسیج عمومی این مملکت در آن روز خطر، امتحان خودش را داد. آن روز اگر کسی می‌خواست مجاهدت کند، باید جانش را کف دست می‌گرفت.

این استعدادها در این منطقه هست. امروز هم من سؤال کردم، بحمدالله در خود همین نهبندان هم بسیجِ فعّالی وجود دارد. امروز هم جوانان می‌توانند نقش ایفا کنند. شما لبِ مرز هستید، آن هم مرز پرمسأله‌ای که متأسّفانه در این قسمت شرقی - سرتاسر این چند صد کیلومتر - کاروان های قاچاق و حمل و نقل مواد مرگ زا داریم. یک عدّه سوداگر مرگ، کسانی‌که فقط به فکر درآمد یا حزب و گروه خودشان در آن طرف مرز هستند، با کار قاچاقی که می‌کنند، حاضرند هزاران هزار جوان را به کام اعتیاد بکشند! این مسأله، متأسّفانه این مرز ما را مرز بدی کرده است. حال بگذریم از فتنه‌ی سیاسی، نظامی و کشتاری که متأسفانه در آن طرف مرز هست».

همچنین ایشان تأکید کردند: «منطقه‌ جنوب خراسان، یعنی منطقه‌ استعداد انسانی، جنوب خراسان، منطقه‌ای است که از لحاظ استعدادهای انسانی، بسیار خوب است. نهبندان هم از همین مجموعه است؛ ما خودمان نمونه‌هایش را هم دیدیم. از لحاظ منابع طبیعی هم این‌جا وضع خوبی دارد؛ چه منابع سنگ و امثال آن، چه منابع نباتی که حاصل خیز است و محصولات خوبی دارد و چه منابع دیگر. جای مستعدی است. در این‌جا باید دو وظیفه، در کنار هم دست به‌دست هم دهد. یکی وظیفه‌ی مسؤولان است که باید برروی نقاط محروم از جمله این نقطه  متمرکز شوند...»

علی رغم اینکه در این سفر رهبری خطاب به مسئولان کشور خواستار توجه بیشتر به این نقطه شدند و بر توسعه نهبندان تاکید داشتند اما با گذشت 23 سال از سفر ایشان به این شهرستان، همچنان در بسیاری از شاخص‌های توسعه دچار عقب‌ماندگی هستیم که این امر اثر بخشی طرح توسعه نهبندان را از بین برده است.

با سفر مقام معظم رهبری سند توسعه شهرستان نهبندان مصوب و اعتبار گرفت اما طی دولت های گذشته به مصوبات این سفر بی توجهی و نهنبدان دچار یک سری عقب ماندگی های تاریخی شد. با ورود دولت سیزدهم و با پیگیری های نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در خانه ملت، این سند دوباره جان تازه ای گرفت و دوباره احیاء شد.

استان خراسان جنوبی دومین مقصد سفرهای ریاست جمهوری انتخاب و رئیسی از منطقه نهبندان هم بازدید کرد، در این سفر مسئولان شهرستانی دوباره موضوع سند توسعه نهبندان را بازگو و از ریاست جمهوری قول پیگیری گرفتند.

از اولین دستورات رئیس جمهور در این سفر، تصویب سند توسعه نهبندان بود، سندی که متأسفانه با یک توقف ۱۰ ساله در اجرای بندهای این سند مواجه بود، به هر حال بنا به دلایلی دولت‌ها نتوانسته اند تعهد اجرای این سند را بپذیرند.

در این سفر سند توسعه نهبندان در صف نوبت تصویب در هیئت وزیران قرار گرفت و طرح توسعه این شهرستان در ۶ فصل و ۱۷ ماده تهیه شد.در نهایت تدوین سند توسعه شهرستان‌های نهبندان و سربیشه از اقدامات اساسی دولت سیزدهم بود که مراحل نهایی خود را طی کرد و با تصویب هیات دولت در دوره چهار ساله اجرایی خواهد شد.

با تصمیم دولت سیزدهم سیزدهم برای این سند پنج هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در این سند توسعه فقط مربوط به راه‌های ۲ شهرستان نهبندان و سربیشه است.

از ابتدای دولت سیزدهم اقدامات خوبی در شهرستان‌های نهبندان و سربیشه رقم خورد و هم اکنون این شهرستان دروازه توسعه زیرساخت های استان خراسان جنوبی شناخته و معرفی می شود چراکه اجرای راه آهن از نهبندان تا بیرجند به صورت کامل از محل تهاتر نفتی به مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان تامین اعتبار شده که این اقدام مهم در دولت سیزدهم رقم خورده است.

احداث پست ۴۰۰ کیلو ولت نهبندان که یکی از اهداف دولت برای جذب و ماندگاری سرمایه‌گذار بود محقق شد و تکمیل باند دوم محور سربیشه - نهبندان به بیرجند هم از دیگر خواسته‌های مردم بوده که در این سند اجرای آن دنبال شده است.

یکی از عواملی که نهبندان را به عقب ماندگی کشانده بود عدم وجود زیر ساخت هایی برای جذب سرمایه گذاران بود اما هم اکنون انتقال گاز از دوراهی دشتک به نهنبدان با اعتبار 3 هزار و 700 میلیارد تومان تضمینی برای پایداری انرژی در این منطقه است.

با این حال باید گفت دولت سیزدهم در راستای توزیع عادلانه منابع، توجه ویژه‌ای به مناطق محروم از جمله خراسان جنوبی داشته است.

سفر مقام معظم رهبری به نهبندان در سال 78 برکات زیادی را برای این شهرستان در پی داشته است از جمله تصویب پنج هزار میلیارد تومان برای توسعه نهبندان، آبرسانی از دریای عمان، انتقال خط راه آهن، انتقال گاز از زابل به این شهرستان، برق‌دار شدن چاه‌های کشاورزی، ساخت پادگان، دانشگاه‌ها، مجتمع‌های گلخانه ای و راههای اصلی و فرعی از جمله این برکات هستند.

نهبندان یکی از شهرستان های استان خراسان جنوبی واقع در شرق ایران است. مرکز این شهرستان، شهر نهبندان است.همچنین نهبندان جنوبی ترین شهرستان‌ خراسان جنوبی است.

کد خبر 1622194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha