به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان: یکی از مهمترین عواملی که می تواند تربیت دینی را برای یک جامعه رقم بزند آن است که افراد از همان دوران کودکی مأنوس با اماکن مذهبی به ویژه مسجد باشند. اگر بخشی از اوقات کودک در مسجد بگذرد، قطعا علاوه بر برکاتی که حضور در خانه خدا برایش به همراه خواهد داشت در آیندهای نه چندان دور بیش از سایرین جامعهپذیری خواهد داشت.
خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان به مناسبت فرارسیدن ۱۶ مهرماه، روز ملی کودک، با دوتن از امامان محله گفت وگو کرده است که در حوزههای مختلف از جمله کودک در مسجد خود فعالیت داشته و سعی کردند که از این رهگذر نسل جوان را به مسجد جذب کنند.
در ادامه گفت وگوی ما با حجت الاسلام «عباس واعظی» امام پایگاه فرهنگی، اجتماعی محله الهیه شهرستان بیرجند واقع در خراسان جنوبی و امام جماعت مسجد باب الحوائج(ع) بیرجند و همچنین حجت الاسلام «ایوب میر»، امام محله شهر خوزی مسجد صاحبالزمان(عج) واقع در استان فارس را می خوانید:
حجت الاسلام «ایوب میر» امام جماعت جوانی است که در چندین مسجد سابقه فعالیت دارد. او که اصالتا اهل علامروشت استان فارس است، در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: یکی از مساجدی که در آن حضور داشتم و اتفاقا اقدامات متعددی در آن محقق شد مسجد «صاحب الزمان(عج)» در شهری خوزی استان فارس بود.
وی ادامه داد: در این مسجد تلاشم این بود که بتوانم کودکان و نوجوانان را به فعالیت های مسجدی جذب کنم و برای تحقق این مساله همواره با مدارس ارتباط داشتم و رفت و آمد بین مسجد و مدرسه وجود داشت. برای مثال ذیل طرح روزنامه دیواری که ویژه دختران برگزار شد ۲۰ روزنامه دیواری دریافت کردیم، بچه ها با این طرح بسیار ارتباط برقرار کردند و جالب اینجا بود که نظرات خود را زیر روزنامه در مورد نماز می نوشتند.
حجت الاسلام میر افزود: همچنین برای حضور بچه ها در مسجد یک کارت طراحی کرده بودیم و قرار بر این بود که اگر کودک خودش به مسجد بیاید روی کارت یک تیک درج شود، اگر با مادر آمد دو تیک و اگر همه اعضای خانواده آمدند روی کارت درج شود. نهایتا به برگزیدگان هدایایی را اعطا کردیم.
حجت الاسلام میر تصریح کرد: در جریان ماه محرم، مقدار قابل توجهی بازی دومینو در مسجد جمع آوری کردیم و بچه ها به این بهانه برای آمدن به مسجد سر و دست می شکستند و نهایتا به مباحث جذب شدند.
وی گفت: واقعیت آن است که کار با بچه ها همیشه با بازخوردهای مثبت مواجه است، اساسا وقتی والدین استقبال فرزند را می بینند خودشان هم جذب مسجد می شود، برای مثال در دهستان کال و مسجد اهل بیت (ع) برای آموزش قرآن و اذان طرح جدیدی را گذاشتیم. به یاد دارم در مسجدی که ۱۵ نفر می آمدند ما با ۷۰ حافظ قرآن موفق شدیم یک دستاورد قابل توجه داشته باشیم چراکه حفظ قرآن و یاد دادن اذان همراه با نقاشی، خط، اردو بود؛ وقتی می خواستم از آن مسجد بروم بچه ها می گفتند نمی دانیم دعا کنیم که از اینجا بروی و در موقعیت جدید موفق باشی یا دعا کنیم نروی و نزد ما بمانی!
این امام جماعت افزود: همچنین ذیل طرح امین اذان سرودی را ذیل یک طرح راه انداختیم، در این طرح تا ۴۰ نوجوان برای اذان گفتن با یکدیگر رقابت میکردند. بنابراین بحث سر فعالیت کردن در مسجد است. باید کار کرد تا نتیجه گرفت.
همچنین حجت الاسلام عباس واعظی، در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه تلاش ما در مسجد بابالحوائج(عج) بیرجند آن است که بتوانیم از طریق فعالیتهای متنوع کودکان و نوجوانان را در چنین منطقه محرومی به مسجد جذب کنیم، افزود: از آنجایی که مراکز فرهنگی چندانی اطراف ما نیست در نتیجه به نوعی مرکزیت بسیاری از اقدامات مسجد است و استقبال خوبی از فعالیت ها می شود.
امام جماعت مسجد باب الحوائج(ع) بیرجند گفت: با توجه به اینکه در مجاورت مسجد کتابخانه نهاد کتابخانههای عمومی قرار گرفته است، داد و ستد فرهنگی خوبی بین دو مجموعه وجود دارد و بسیار پیش آمده است که بچه های مسجد در کتابخانه حضور بیابند یا کتاب قرض بگیرند و یا از مسجد کتاب اهدا شود، ارتباط متقابل بین هر دو مجموعه مسجد و کتابخانه وجود دارد و بچه های مسجد نیز این تعامل را دوست دارند.
وی با بیان اینکه نمی شود با رویکرد دستوری کودکان و نوجوانان را به مسجد جذب کرد، افزود: یکی از گله هایی که همواره از سوی بسیاری افراد می شود و به عنوان خاطره تلخ دوران کودکی خود یاد می کنند این است که وقتی به مسجد رفتم بزرگترها با من رفتار خوبی نداشتند! ما تلاش کردیم در مسجد باب الحوائج بیرجند رویکرد متفاوتی را در پیش بگیریم؛ در واقع خط قرمز من به عنوان امام جماعت، بچهها هستند و همواره به اهل مسجد تاکید میکنم که زمینه را برای جذب کودکان و نوجوانان به مسجد فراهم کنند؛ از سوی دیگر تلاش می کنیم تا با خانوادههایی که بعضا با آسیب مواجه هستند گفت وگو و شرایط آرامی را برای ترتبیت بچه ها فراهم کنیم.
حجت الاسلام واعظی، با اشاره به سایر فعالیتهای مسجد بابالحوائج(ع) گفت: ما یک مرکز نیکوکاری در مسجد داریم و با توجه به اینکه منطقه محروم زندگی می کنیم، تلاش مان این است که بتوانیم از استان کمک خیرین را جذب کنیم. تهیه اقلام غذایی، لوازم التحریر و برخی دیگر از ملزومات از جمله اقداماتی است که در این مرکز انجام می شود.
وی تصریح کرد: از جمله دیگر اقدامات ما این بود که از معلولان ساکن در شهرک معلولان که توسط بهزیستی ساخته شده است حمایت کنیم، برای مثال اخیرا مبادرت به تهیه یک دستگاه ویلچر برقی برای یک جوان کردیم، این شخص از آن روز به بعد همواره در مسجد حضور می یابد و در مسجد نماز را به جماعت میخواند.
این امام محله جهادگر در پایان گفت: با توجه به اینکه کارآفرینی از جمله مهمترین رویکردهایی است که در مسجد می تواند محقق شود، چند سال است که کارگاه خیاطی با حمایت پایگاه بسیج خواهران راه اندازی کرده ایم و بانوان مشغول در این کارگاه همواره در حال خیاطی و گرفتن سفارش هستند.
نظر شما