به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، سومین کمیته فرش دستباف استان، چهارشنبه(19 مهر) برگزار و چالش های این صنعت دیرینه و مهم استان که به عنوان نشان جهانی هم مطرح است و مشکلات قالیبافان کرمانی با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران بحث و بررسی شد.
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان مشکلات صنعت فرش را مورد اشاره قرار داد و بر تعیین تکلیف ساختمان شرکت فرش تأکید و بیان کرد: باید این ساختمان به بخش خصوصی واگذار شود زیرا دولت توان نگهداری آن را ندارد.
وی ادامه داد: باید بخشی از شرکت فرش به موزه فرش تبدیل و سابقه فرش استان کرمان در آن نمایش داده شود و مردم هم ابزار قالیبافی قدیمی خود را به این موزه اهدا کنند و در بخشی از آن هم بافت فرش انجام شود تا بازدید کنندگان از نزدیک بافت فرش را ببینند.
فداکار حل مشکل بافندگان را باعث ایجاد انگیزه بیشتر در ایشان دانست و بر توسعه زیرساخت های تولید فرش تأکید و بیان کرد: فروش خوب نیازمند هزینه خوب است که باید حمایت های لازم از تهیه مواد اولیه تا بافت و بازاریابی و فروش انجام شود.
مهدی حسینی نژاد، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: در استان کرمان حدود 70 هزار نفر بافنده وجود دارد که 50 هزار نفر آنان دارای کارت بافندگی و حدود 18 هزار نفر بیمه تأمین اجتماعی، روستایی و عشایری هستند.
سیدمهدی طبیب زاده، رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان اینکه مشکلات حوزه فرش استان طی 40 سال همچنان باقی است و تعهدات در حوزه فرش هیچگاه به صورت کامل انجام نشده است، بر لزوم بررسی و آسیب شناسی مشکلات فرش استان تأکید و بیان کرد: اتاق بازرگانی با تشکیل کارگروهی مشکلات صنعت فرش را شناسایی کرده و جلسات برگزار می شود اما مشکلات بافندگان حل نمی شود.
محمودشیخ شعاعی، سرپرست سازمان تأمین اجتماعی هم با اشاره به اینکه حدود 10 هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه قالیبافی(پرداخت یک چهارم حق بیمه توسط دولت) و صنایع دستی هستند؛ افزود: دو هزار و 500 نفر آنان در سیرجان هستند.
وی افزود: کرمان به عنوان شهر ملی صنایع دستی و راور شهر ملی فرش دستباف ثبت شده و مهر اصالت بین المللی فرش را داریم و این ظرفیت باید از سطح ملی به سطح جهانی ارتقا یابد.
در این جلسه پیشنهاداتی از جمله راه اندازی فرهنگسرای قالی و فرش؛ مرکزی برای معرفی قالی کرمان در سطح ملی و جهانی، نمایشگاهی برای ارائه نقش ها و طرح ها کرمانی که می تواند جاذبه گردشگری برای توریست ها داشته باشد مطرح و بر نیاز به فناوری و روش های نو برای احیای فرش کرمان به عنوان خاستگاه فرش ایران تأکید شد.
نظر شما