کنگره استاد شهریار معلق است

دبیر اجرایی و اعضای هیات امنای نخستین کنگره بین المللی استاد شهریار در آستانه روز شعر و ادب فارسی که روز بزرگداشت شهریار نام گرفته است، از پاسخگویی در مورد این کنگره و زمان برگزاری آن امتناع کردند.

 به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین کنگره بین‌المللی استاد شهریار قرار بود 27 شهریور همزمان با روز شعر و ادب فارسی که روز بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار نام گرفته است، با پیام مقام عظمای ولایت، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و سخنرانی رییس‌جمهور افتتاح شود.

 

همچنین قرار بود در مرداد طی مراسم افطاری در هتل استقلال در حضور اصحاب رسانه، جزییات برنامه کنگره‌ بین‌المللی شهریار تشریح شود اما این مراسم هم اجرایی نشد.
 

بیت الله جعفری از اعضای نخستین کنگره استاد شهریار در مورد برگزاری این کنگره حاضر به گفتگو نشد و مصاحبه را به دبیر اجرایی کنگره ارجاع داد.شیرین احدنژاد، دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی شهریار در پی تماس های مکرر تلفنی در روزهای پیاپی پاسخگوی ما نبودند و رسولی یکی از اعضای کنگره نیز اذعان کرد که هیچگونه اطلاعی از زمان برگزاری کنگره، به تعویق افتادن یا عدم برگزاری آن ندارد.

 

دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی استاد شهریار که اهدافی همچون تجلیل از مقام استاد شهریار و تبیین و تشریح ابعاد مختلف شخصیتی استاد را دنبال می کند، دکتر جلیل تجلیل است.

 

 «شهریار در حیدر بابا»، «شهریار و تاثیر او بر ادبیات فارسی»، «شهریار و تاثیر او بر ادبیات ترکی»، «شهریار و شعر نو»، «نقش شهریار در اتحاد ملت‌های منطقه»، «مثل و تلمیح در شعر شهریار»، «شهریار و انقلاب اسلامی»، «بازتاب زندگی شهریار در اندیشه‌های بزرگان»، «سهم حافظ و سعدی در خلاقیت شاعرانه شهریار» ،ابعاد فکری شهریار»، «شهریار و گفتمان انقلاب اسلامی»، «اسلام و ولایت در شعر شهریار»، «شهریار در نگاه مقام معظم رهبری»، «شهریار در نزد سایر ملل»، «هویت اسلامی – ایرانی در شعر شهریار»، «جایگاه شهریار در هنر»، «روح ادب و شعر در شهریار»، «یار شعر ایران» و «حنجره دردمند ادب» عنوان محورهای این همایش هستند.
 

 نمایشگاهی از محصولات فرهنگی، مقالات، کتب، موسیقی و نقاشی‌های مرتبط با استاد شهریار  از برنامه‌های جانبی نخستین کنگره استاد شهریار در نشست خبری این کنگره اعلام شده بود. 

 

گفتنی است، سید محمدحسین بهجت تبریزی (1285-1367) متخلص به شهریار (پیش از آن بهجت) شاعر ایرانی اهل آذربایجان بود که به زبان‌های ترکی آذربایجانی و فارسی شعر سروده ‌است. وی در تبریز به‌دنیا آمد و بنا به وصیتش در مقبرةالشعرای همین شهر به خاک سپرده شد. در ایران روز درگذشت این شاعر معاصر را «روز شعر و ادب فارسی» نامگذاری کرده‌اند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 173022

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha