۵۰۰ دانشجوی دانشگاه فرهنگیان در قاین ماندند

شورا و شهرداری بیرجند برای حل مشکلات دانشگاه فرهنگیان با تمام قوا ورود کرد اما با این وجود بازگشت ۵۰۰ دانشجوی خارج شده از بیرجند محقق نشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، در جلسه علنی شورای شهر امروز شنبه (۶ آبان) با حضور فرماندار بیرجند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان جنوبی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان برگزار شد موضوع دانشگاه فرهنگیان مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدا ویدا ناصری- یکی از اعضای شورای شهر بیرجند به مشکل دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه شورا و شهرداری تمام قد در کنار دانشگاه قرار گرفت اما متأسفانه دانشجویان به مرکز استان بازنگشتند.

وی یادآور شد: در جلسه ای که با حضور رئیس دانشگاه فرهنگیان استان برگزار شد، شورا و شهرداری بیرجند علی رغم بار مالی بالا موافقت خود را در زمینه حذف تعیین کاربری، رایگان نمودن هزینه انتقال ۵۰۰ دانشجو در طول سال، مساعدت در زمینه تأمین خوابگاه و صدور رایگان پروانه ساخت از سوی شهرداری اعلام کردند اما رئیس دانشگاه با موارد ذکر شده موافقت نکرد.

عباس سروری یکی دیگر از اعضای شورای شهر بیرجند به تعیین کد رشته جدید برای شهر قائن اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود معلم، رشته کاردانی و پایه به شهر قائن منتقل شده است.

مرتضی یزدان شناس – عضو شورای شر بیرجند_ هم گریزی به سخنان رئیس دانشگاه مبنی بر همراهی امام جمعه و فرماندار قائن در زمینه تأمین خوابگاه و فضای مناسب برای دانشجویان  توسط رئیس دانشگاه زد و گفت: با وجود همکاری همه جانبه شورا و شهرداری بیرجند برای بازگشت این دانشجویان به مرکز استان این مهم محقق نشد.

فرماندار بیرجند با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان مرجع تعیین کننده معلم در کشور است، گفت: در حال حاضر در بیرجند در مقطع ابتدایی یکصد معلم کمبود داریم و در مقطع متوسط نیز ۱۳۰ ساعت فاقد دبیر هستیم و این تعداد نیرو امسال به طرق مختلف جبران شده است.

علی فاضلی فرد یادآور شد: در بیرجند همه دستگاهای متولی برای تأمین خوابگاه پای کار آمدند اما با این وجود کمبود فضای خوابگاهی وجود دارد و به همین دلیل تعداد ۵۰۰ نفر از دانشجویان به قاین فرستاده شدند.

در ادامه مواردی بازگو شد که فرماندار خطاب به اعضای شورای شهر گفت: باید در جلسه شورا با حضور رئیس دانشگاه فرهنگیان از ما هم دعوت می شد و مراتب زودتر به اطلاع فرمانداری می رسید.

فاضلی فرد ضمن قدردانی از ورود شورا و شهرداری بیرجند برای حل این مشکل قول پیگیری این مهم را داد.

در ادامه رئیس شورای شهر بیرجند گریزی به درخواست استانداری برای ورود شهرداری و هزینه کرد از محل اعتبارات جاری زد و گفت: این موارد باعث ایجاد سؤال و ابهام برای تعدادی از اعضای شورا شده است.

حجت الاسلام مهدی عبدالرزاق نژاد افزود: باید استانداری خود، برای هزینه کرد ورود کند چرا که احتمال بروز مشکل و انجام حسابرسی توسط ارگان‌های مربوطه وجود دارد.

دکتر رضا حسنی صفت – یکی از اعضای شورای شهر بیرجند هم با بیان اینکه برای همه مسایل و مطالبات در کشور سرفصل بودجه وجود دارد چرا مجلس انقلابی و دولت مردمی برای بحث تجلیل از رزمندگان دفاع مقدس و... سرفضل مشخص بودجه ای اختصاص نمی دهد.

سروری هم با بیان اینکه نمی توان بودجه عمرانی را در جاری هزینه کرد، گفت: بودجه ای که به شهرداری تزریق می شود عمرانی بوده و نباید در جاری هزینه شود.

زهرا هلال بیرجندی با بیان اینکه از شورای سوم وضعیت بر همین منوال بوده و از سوی شهرداری هزینه شده و در ازای آن استانداری اعتباری بیشتر اختصاص می دهد و کسی تاکنون دادگاهی نشده است، گفت: تخصیص ردیف بودجه برای تجلیل از رزمندگان و... دور از شأن رزمندگان است.

یزدان شناس عضو شورا هزینه کرد از محل بودجه جاری را مزیت دانست و گفت: با این اقدام استانداری ورود کرده و اعتبار بیشتری به شهرداری اختصاص می دهد.

مهدی بهترین- شهردار بیرجند_ هم اشاره ای به ابهامات و سؤالات شورا در این زمینه کرد و افزود: سال گذشته در این زمینه شهرداری ورود کرد و شهردار همه نقدها را به جان خرید.

وی به تعادل بودجه گریزی زد و یادآور شد: هر ساله بودجه شهرداری به شورا تقدیم می شود و بودجه جاری و عمرانی مشخص شده و بر آن اساس کارها و اقدامات انجام می شود.

در ادامه فرماندار بیرجند با بیان اینکه قرار به تبدیل اعتبار عمرانی به جاری نیست، گفت: دولت به این اقدامات نیازی ندارد در بودجه، اعتبار جاری و عمرانی مشخص است.

علی فاضلی فرد افزود: برای حفظ آبرو و شأن شهر باید همگی همراه و همدل پای کار باشیم و هر ارگانی مسئولیتی را قبول کند و در این راستا ارگان هایی مانند شهرداری با داشتن سرفصل و مسئولیت اجتماعی می تواند ورود کند.

به گفته وی در صورت ورود شهرداری بیرجند در این زمینه، توسط سازمان مدیریت و برنامه از سرفصل عمرانی و تملک اعتباراتی مازاد از هزینه کرد به شهرداری اختصاص می یابد و شهرداری می تواند از بودجه جاری خود برای اجرای برنامه های فرهنگی اختصاص دهد.

وی یادآور شد: ۲ میلیارد تومان برای چاپ کتاب های دفاع مقدس، ۲.۵ میلیارد تومان تجلیل از رزمندگان دفاع مقدس، یک میلیارد تومان برگزاری برنامه هفته فرهنگی و برگزاری یادواره شهدای هنرمند، یک میلیارد و ۲۰۰ میلون تومان برای برگزاری جشنواره تئأتر منطقه ای در استان نیاز است و بر اساس نظر مساعد سازمان برنامه و بودجه در صورت ورود شهرداری بیشتر از این جمع ارقام فوق بودجه عمرانی به شهرداری اختصاص می یابد.

در ادامه علی فرخنده- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه بر اساس ظرفیت خراسان جنوبی، سهم استان در سنوات گذشته دیده نشده است، گفت باید دستگاه‌های اجرایی با همه توان ورود کرده و از وزارتخانه های متبوع سهم استان را مطالبه کنند.

وی به پروژه دهه ۸۰ استان گریزی زد و افزود: در سفر دوم رئیس جمهور برای این پروژه ها شامل خانه فرهنگ اعتبار دریافت شد.

فرخنده به برگزاری جشنوارهه تئأتر منطقه ای به میزبانی استان از ۲۸ آذر لغایت ۲ دی ماه اشاره کرد و گفت: در این مدت حدود ۳۵۰ هنرمند در شهر حضور دارند که برای اسکان، تغذیه و تبلیغات نیاز به اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.

به گفته وی حضور هنرمندان نه تنهارونق اقتصادی به همراه دارد بلکه می توان با حضور وزیر، اعتبارات مناسبی دریافت کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گریزی به پروژه تالار شهر با ۷ درصد پیشرفت فیزیکی زد و گفت: این پروژه قدیمی برای تکمیل نیاز به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.

سرهنگ غلامرضا فلاحی- مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی هم با بیان اینکه در فرهنگ دفاع مقدس باید مدیریت جهادی را دنبال کرد، گفت: برای چاپ و نشر کتاب‌های دفاع مقدس نیاز به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار است که این مهم به شهرداری تکلیف شده است و امید است با نظر مساعد شورا این مهم محقق شود.

به گفته وی استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی به جابه جایی اعتبارات اجحاف دارند و باید با روحیه جهادی همراه و همدل بود.

در ادامه با نظر اکثریت اعضای شورای شهر این مهم مورد موافقت قرار گرفت.

کد خبر 1730831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha