گلایه ها و مطالبات رهبری از متولیان مساجد/تاکید بر هماهنگی نرم افزاری

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد پیام رهبری به اجلاس بیست و یکم نماز را حاوی گلایه ها و مطالباتی از متولیان مساجد دانست و گفت: مساجد امروز نیازمند مهندسی صحیح و هماهنگی نرم افزاری و سخت افزاری هستند.

حجت الاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد به تبیین نکات مورد توجه در پیام مقام معظم رهبری به بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز پرداخت و به خبرنگار شبستان گفت: مقام معظم رهبری در این پیام گلایه ها و مطالباتی را از دستگاه های متولی مساجد داشتند که این نشان از این داشت که دستگاه های متولی مساجد آن طور که باید انتظارات ایشان را در زمینه نماز برآورده نکرده اند.


وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بخشی از این پیام تاکید داشتند که آن طور که باید و شاید بحث نماز جدی گرفته نشده است، بیان کرد: رهبری با اشاره به فرمایش پیامبر گرامی اسلام که فرمودند: «اگر نماز در درگاه خداوند، مقبول افتد دیگر خدمات و زحمات نیز پذیرفته شده و اگر نماز، مردود باشد هرچه جز آن نیز مردود گشته است» بر محور قرار گرفتن نماز در جایگاه شایسته خود تاکید داشتند. بنابراین موضوع نماز و به تبع آن جایگاه و خانه اصلی نماز یعنی مسجد باید محور برنامه‌ریزی‌های شهری و روستایی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و سیاسی کشور قرار گیرد در این صورت است که بسیاری از مشکلات جامعه اسلامی رفع و امورات اصلاح می‌شود.


حجت الاسلام آقایی با بیان اینکه برای محور شدن نماز و مسجد در امور جامعه باید هماهنگی در بحث سخت افزاری و نرم افزاری میان دستگاه های متولی مساجد شکل بگیرد، ادامه داد: این مسئله با تقسیم کار میان دستگاه های متولی مساجد و ایجاد یک نقشه جامع بر اساس مهندسی فعالیت ها امکان پذیر است.


وی اظهار کرد: اگر فعالیت های دستگاه ها و متولیان مساجد مهندسی صحیحی نداشته باشند موازی کاری در کارها را به دنبال دارد و به جای آنکه که منجر به هم افزایی شود موجب خنثی سازی اقدامات می شود، کما اینکه در حال حاضر در برخی مواقع شاهد این مسئله هستیم.


وی با اشاره به اینکه دست اندرکاران و متولیان مساجد باید توان یکدیگر را بشناسند، تاکید کرد: تلاش برای پیشبرد امر مسجد و فعالیت در حوزه تخصصی از مولفه هایی است که باید مورد توجه همه دستگاه ها قرار گیرد، زیرا دراین صورت است که همه بر اساس نقشه جامع کارها را انجام می دهند و این همان چیزی است که انتظارات رهبری را برآورده می کند. در حال حاضر با بودجه و امکانات کم روبرو نیستیم فقط خلاء هماهنگی های بیشتر میان دستگاه ها زمینه مسجد و نماز وجود دارد که باید به عنوان یک مطالبه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.


حجت الاسلام آقایی با اشاره به برنامه های مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در تحقق مطالبات رهبری گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد بر اساس پیام مقام معظم رهبری به اجلاس بیرجند در (سال 89) منشور جامع و کاملی در مورد بحث مسجد و نماز تهیه و بر اساس این پیام هفت راه‌برد اصلی را مشخص کرده‌ است.
 

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با تاکید بر اینکه بر اساس این پیام برنامه دو ساله‌ای در این مرکز طراحی و پیام مقام معظم رهبری در اجلاس کرمانشاه نیز در این برنامه‌ریزی مد نظرقرار گرفته است، بیان کرد: طراحی برنامه های دو سالانه براساس چالش های پیشروی مساجد همچون ارکان مسجد، ائمه جماعت، هیئت‌های امنا، شبکه‌سازی مساجد، الگو‌سازی فعالیت‌های فرهنگی، جوان سازی و ایجاد نشاط در مساجد طراحی شده است.
پایان پیام/

 

کد خبر 173187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha