کیف و کفش استاندارد تضمینی برای آینده جسمی و روانی دانش‌آموزان

با فرارسیدن مهر ماه و شروع مدارس بازار خرید کیف و کفش مدارس داغ است، اما در این میان نکات مهمی باید از سوی خانواده‌ها برای حفظ سلامت جسمی و روانی فرزندان مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، با نزدیک شدن شروع سال تحصیلی جدید مدارس، بازار خرید کیف و کفش داغ شده و بیشتر مغازه‌ها با توجه به روحیه دانش‌آموزان و رده‌های سنی آنها از تنوع رنگ و مدل برای جلب توجه مشتریان خود استفاده کرده‌اند، که بدون شک به کارگیری تنوع رنگ در روحیه دانش‌آموزان به ویژه سنین پائین تاثیر مثبتی بر جای می‌گذارد، اما نکاتی مهمی در این میان پنهان شده که خانواده‌ها باید به آن توجه کنند.
نکته قابل تامل که در اکثر مغازه ها به چشم می خورد، وجود کیف‌های بزرگ، سنگین و غیر‌استاندارد با شکل‌ها و رنگ‌های گوناگون و جذاب است، که با جذب کودکان، بیشتر والدین به خریداری این کیف‌ها مجبور می‌شوند. گاه یک کیف با لوازم داخل آن وزنی برابر نصف یک دانش آموز نحیف کلاس اولی است که وسوسه شکل و شمایل کیف باعث خرید آن شده است.
بسیاری از پزشکان بارها بر آسیب‌هایی که بر دانش آموزان به دلیل استفاده از کیف و کفش‌های غیر استاندارد وارد می‌شود به خانواده‌ها هشدار داده‌اند اما خیلی از خانواده یا از روی نا‌آگاهی و یا به خاطر اصرارهای کودکانه فرزندان خود مجبور می‌شوند این کیف و کفش‌های غیر استاندارد را خریداری و استفاده کنند.
این‌گونه است که دانش‌آموز مجبور ‌می‌شود 9 ماه سال کیفی که از ابتدای خرید، سنگین بوده را با خود حمل کند و کمتر پیش می‌آید دانش آموزی در یک سال با قیمت‌های بالای کیف و کفش بتواند کیف دیگری تهیه کند و مجبور است در طول ماه‌های تحصیل با همین شرایط بسوزد و بسازد.
جدا از کیف های سنگین و حجیم، کفش‌های کف صاف و یا پاشنه بلند هم یکی دیگر از آسیب‌هایی است که در کمین دانش‌آموزان نشسته و برخی از خانواده‌ها دانسته یا ندانسته در خرید کفش دقت لازم را نشان نداده و برای دختربچه‌ها، کفش‌های پاشنه‌دار خریداری می‌کنند که به هیچ عنوان مناسب نبوده، یا به تهیه کفش‌های کتانی روی می‌آورند که فوق‌العاده تخت بوده و از استانداردهای لازم برخوردار نیست.
بارها شنیده‌ایم که پا به عنوان قلب دوم انسان است، ‌در این مورد دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران معتقد است؛ استفاده از کفش‌های راحت با اندازه و پاشنه مناسب نکته مهمی است که باید مد نظر قرار گیرد زیرا کفش‌هایی با کف بسیار نرم و نازک به خصوص در مواردی که کودک برای رسیدن به مدرسه باید راه‌های ناهموار را طی کند، مناسب نیستند و استفاده از کفش‌های بزرگ‌تر به امید اینکه کودک سال آینده نیز از آنها استفاده کند منطقی نیست، کفش‌های تنگ و نوک‌تیز نیز سبب ایجاد درد و ناراحتی و حتی ایجاد میخچه می‌شود.
به گفته وی وزن کیف دانش آموزان باید کمتر از 10 تا 15 درصد وزن بدن آنها باشد، به طوری که اگر کودک 6 تا 7 ساله 23 کیلو وزن دارد، باید وزن کیف وی با تمام وسایل آن بیشتر از 5/2 تا 3 کیلو نشود.
حسین بابویی معاون سلامت و تربیت بدنی اداره کل آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان درباره استانداردهای کیف‌وکفش دانش‌آموزان گفت: برخی از خانواده‌ها به دنبال خرید محصولات فانتزی هستند که این محصولات از استانداردهای لازم برخورددار نیست.
وی با بیان اینکه خانواده‌ها باید بدانند که چه محصولی با توجه به سن دانش‌آموز مناسب است، افزود: باید کیفی برای دانش‌آموز انتخاب شود که مناسب با سن و نیاز او باشد، کیف‌های بزرگ یا کوچک هر دو برای دانش‌آموز مشکل‌آفرین است.
معاون سلامت و تربیت بدنی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه استفاده از کیف های غیر استاندارد موجب ناهنجاری قامتی دانش آموزان می شود، خاطر نشان کرد: جنس کیف مدرسه و لوازم‌التحریر دانش‌آموزان باید از انواع سبک باشد تا حجم زیاد و وزن سنگین آن برای دانش‌آموز آزار دهنده نباشد.
وی با بیان اینکه کوله پشتی برای دانش آموز مناسب‌تر است، اظهار کرد: کوله‌پشتی وزن کیف را به طور مساوی میان دو شانه تقسیم می‌کند.

به گفته بابویی، کفش‌های مورد استفاده دانش‌آموزان باید نرم و با قطر استاندارد خریداری شود، چراکه کفش‌هایی با کف کامل صاف به ستون فقرات آسیب می‌رساند و هنگام راه رفتن موجب کمر درد و یا پا درد دانش‌آموزان می‌شود.
حال که مهر و شروع مدارس نزدیک است خانواده‌ها باید در تهیه لوازم مورد نیاز دانش‌آموزان در حال رشد، دقت‌نظر بیشتری اعمال کنند چون در غیر این‌صورت آسیب‌هایی جدی دانش‌آموزان را از نظر فیزیکی تهدید می کند که با گذشت زمان بر روح این دانش آموزان هم تاثیر بدی می‌گذارد./
پایان پیام
 

کد خبر 173241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha