به گزارش خبرگزاری شبستان، حمید شاه آبادی، معاون امور هنری در این مراسم گفت: امروزه زبان هنر ملت ها را کنار هم جمع کرده است و پیامهای صلح را به یکدیگر منتقل می کند.
شاه آبادی با بیان اینکه این نمایشگاه فرصت مناسبی برای تعامل بین هنرمندان دو کشور و آشنایی با فرهنگ ها است، عنوان کرد: آثار هنری زمانی پایدار هستند که برگرفته از فطرت انسانی باشند و تصویری از زیبایی های خالق را به نمایش بگذارد.
وی افزود: اوکر در ارائه آثار هنری خود علاوه بر اینکه از بسیاری از صفات انسانی بهره گرفته است، انسان امروزی را به انجام دستورات خداوند سفارش می کند. لذا دیدن آثار این هنرمند باعث یک تفکر وحدانی می شود.
معاون امور هنری وزیر ارشاد اعلام کرد: مردم هنردوست کشور ما می توانند با حضور در اینگونه نمایشگاه ها با فرهیختگان، هنرمندان و ظرفیت های هنری کشورهای دیگر آشنا شوند.
در ادامه نیز این مراسم نیز احسان آقایی مدیر موزه هنرهای معاصر طی سخنانی برگزاری این نمایشگاه را از دو منظر مهم دانست و توضیح داد: درون مایه و اندیشه های این هنرمند آلمانی به تنهایی از جمله نکاتی بود که باعث شد اقدام به برگزاری نمایشگاه زخم ها و پیوندها کنیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در دنیای امروز که خشونت در همه جا قابل مشاهده است، آثار اوکر در نفی این خشونت خلق شده و با هر گونه استثمار مقابله می کند.
تولنای دبیر این نمایشگاه نیز از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه بود درباره آثار این هنرمند آلمانی، گفت: اوکر در آثارش به در معرض خطر قرار گرفتن جهان اشاره می کند و متاثر از زمان خودش است.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه زخم ها و پیوندها مجسمه، گالری و دست نوشته هایی از این هنرمند به نمایش گذاشته شده است، خاطر نشان کرد: آثار اوکر نفی کننده خشونت هستند و از صلح و دوستی پیروی می کنند.
به گفته تولنای، آثار این هنرمند آلمانی ترکیبی از هنر و زندگی است که به بیان زیبایی ها همراه با صداقت می پردازد.
گونتر اوکر نیز طی سخنان کوتاهی بیان کرد: هنر به تنهایی نمی تواند انسان را نجات دهد اما می تواند دیالوگی ایجاد کند که باعث رسیدن انسان به سعادت و سرخوشی است.
بنابر این گزارش در ادامه این مراسم اصغر امیرنیا مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی با بیان اینکه فرهنگ و هنر بهترین وسیله است که دشمنی ها را از جامعه بشری پاک کند، متذکر شد: اگر از هنر منطقی و مناسبی شود بهترین گزینه برای ارتباط بین ملت ها است.
وی تصریح کرد: هنری که در جهت ایجاد اختلاف، تفرقه و دوشمنی بین بشر باشد نمی توان نام هنر برآن نهاد زیرا در ذات هنر صداقت، پاکی و معنویت وجود دارد.
امیرنیا با بیان اینکه سرشت پاک خداوند در هنرمندان بیشتر تجلی یافته است، عنوان کرد: هنرمندان می توانند در زمان بروز مشکلات سیاسی و اقتصادی ارتباط دهنده بین ملت ها باشند و زبان خود با مسئولان مذاکره کنند.
برنداربل سفیر آلمان نیز با بیان اینکه اوکر نه تنها هنرمند آلمان بلکه در جهان نقش کلیدی برای دعوت به صلح دارد، گفت: هرچه بیشتر به آثار اوکر می پردازیم به درک عمیقتری از مفهوم صلح و دوستی می رسیم.
بنا به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی ادامه داد: 60 دست نوشته این هنرمند نشان از سفرهای متعددش دارد و اینکه که اوکر تمایل دارد با هر ملیتی به زبان خودش سخن بگوید. او مردم را به گفتگوی آزاد فرا می خواند و می خواهد تا در گفتگوهایشان به دلنگرانی های مشترک بپردازند.
سفیر آلمان در پایان این نمایشگاه را فرصت خوبی برای تبادل دیدگاه و نظر بین هنرمندان، دانشجویان و مردم دو کشور دانست و عنوان کرد: امیدوارم با استقبال خوبی که از این نمایشگاه می شود مردم درباره مباحث مطرح شده به بحث و گفتگو بنشینند.
پایان پیام/
نظر شما