به گزارش خبرنگار شبستان، نویسندگان دینی و تاریخی علاقه زیادی به نگارش کتابهایی با موضوع سیره انبیا و اولیای الهی دارند. زندگی پیامبر اکرم (ص) نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بسیاری از کتاب ها با موضوعات تاریخی، داستانی، شعر و ... درباره شخصیت حضرت محمد مصطفی (ص) و سیره ایشان به چاپ رسیده است. اما گاهی برخی نویسندگان، داستان زندگی انبیا را دستمایه نگارش رمان یا داستان میکنند که خواندن آنها خالی از لطف نیست.
رمان «آنک آن یتیم نظر کرده» اثری از محمدرضا سرشار است که ویژگی های منحصربفردی در نگارش دارد و خواننده نوجوان و جوان را تحت تاثیر قرار میدهد. این کتاب حول محور زندگانی پیامبر عظیم الشان اسلام پرداخته است. او در مورد پیامبر اکرم (ص) از تخیل پردازی داستانی دست کشیده و به منابع موجود در مورد زندگی پیامبر وفادار مانده و آنجا که دستش از روایت خالی بوده ، از زاویه دید شخصی غیر از پیامبر تخیل کرده است.
سرشار درباره ایده اولیه این کتاب میگوید: فکر نوشتن از سرزمین نور از سال 1359 در ذهن من افتاد. اولین موجبش این بود که میدیدم هیچ کتاب داستانی ارزشمندی در مورد زندگی پیامبر(ص) برای نوجوانان ما منتشر نشده است. دوم اینکه میدانستم که اگر چنین کاری صورت بگیرد، در نگاه نوجوانان خوانندهی این اثر به پیامبر و احساس آنان نسبت به دینشان، یک تحول اساسی مثبت به وجود خواهد آمد. ضمن آن که زندگی پیامبر ما آنقدر پر حادثه و پرکشش است که جدا از جنبهی الهی و دینی آن، به خودی خود، میتواند موضوع یک داستان بسیار جذاب و پرهیجان باشد. به شرط آنکه این موضوع، در دست یک نویسنده، به معنی درست کلمه، قرار بگیرد. و البته، طمعِ بردن ثواب و اجرا آخرتی نیز، در این کار بیتاثیر نبود.
مترجم این کتاب که در حال ترجمه جلد دوم آن است، درباره کتاب گفت: جهان عرب امروزه تشنه ادبیات ایران است. الان رمانهایی که درباره پیامبر (ص) در کشورهای دیگر آکنده از اسرائیلیات موجود است و رمان سرشار جزو معدود آثاری است که به صورت مستند درباره پیامبر اکرم (ص) حرف زده است. من هم برای ترجمه آن جدای از منابعی که آقای سرشار از آن بهره برده است به یکصد کتاب درباره سیره پیامبر اکرم (ص) نیز مراجعه کردهام.
چاپ اول و دوم کتاب «آنک آن یتیم نظر کرده» توسط انتشارات آستان قدس رضوی (به نشر) به ترتیب در سال های 1380 و 1385 منتشر شد و نسخه عربی آن با ترجمه بتول مشکین فام، استاد زبان و ادبیات عرب دانشگاه الزهرا، نیز در سال 1391 توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.
پایان پیام/
نظر شما