خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: جنگ در غزه بار دیگر آغاز شده و کشتارهایی از سر گرفته شده است که هرگز فراموش نخواهد شد؛ اما حالا نوبت آن رسیده است که پس از این همه سختی و رنج، فلسطینی ها مقاوم کنند تا آینده خود را تعیین کنند، در غیر این صورت باید جنگهای طولانیتری را تحمل کنند.
«طوفان الاقصی» که در روز ۷ اکتبر توسط نیروهای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) انجام شد، قراردادهای اجتماعی رژیم صهیونیستی را در هم شکست و این پیام را به اسرائیل داد که تا زمان ادامه اشغالگری و تهدید بیش از پنج میلیون فلسطینی، نمیتواند امنیت داشته باشد.
عملیات حماس و در ادامه آن، حملات بی امان رژیم صهیونیستی به نوار غزه آمریکا را وادار کرده است که نسبت به سودمند بودن تل آویو به عنوان یک شریک استراتژیک در منطقه تجدید نظر کند.
مقاومت برای آزادی
نوار غزه بخشی از سرزمینهای اشغالی توسط رژیم صهیونیستی است که از سال ۲۰۰۶ تا کنون هر دو تا سه سال یک بار مورد حملات هوایی وحشیانه اسرائیل قرار گرفته است.
رژیم صهیونیستی و آمریکا مدعیاند که حماس یک گروه تروریستی است و این بهانه مردم غزه را هدف مجازات دسته جمعی قرار داده اند.
رسانه های غربی و بسیاری از سیاستمداران آمریکایی نتوانستهاند درک کنند که حماس یک نیروی مبارز آزادیبخش فلسطین است نه یک سازمان تروریستی.
این در حالی است که هیچ جنبش ملی دیگری در تاریخ چنین دشمنان قدرتمندی نداشته است.
حماس با حدود ۴۰ هزار جنگجو و بدون حاکمیت ارضی، مجبور شده است با قدرت اسرائیل و آمریکا که دارای بزرگترین ارتش های جهان هستند، مقابله کند.
در این میان رژیم صهیونیستی مدعی است که با بمباران غزه در حال دفاع از خود است و تلاش میکند از تلفات غیرنظامیان جلوگیری کند، اما تصاویر وحشتناک مرگ و ویرانی غزه، دروغ اسرائیل را برملا میکند و انسانیت را به چالش میکشد.
طرح اسرائیل برای کشتار نامتناسب در غزه که هزینه وحشتناکی برای غیرنظامیان دارد بر اساس استراتژی معروف به «دکترین ضاحیه» است
دکترین ضاحیه به معنای استفاده مستقیم از تروریسم سازمان یافته سیاست نظامی عملیاتی ارتش رژیم صهیونیستی است؛ چرا که جنگ جاری رژیم صهیونیستی علیه غزه تاکنون بیش از ۱۵ هزار قربانی غیرنظامی برجای گذاشته و زیرساختهای غیرنظامی را با سهم نامتناسبی ویران کرده است.
دکترین ضاحیه در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد و نام آن از حومه شیعیان بیروت گرفته شده است که توسط ارتش جبهه شمالی اسرائیل به طور بیرحمانهای بمباران شد.
«گادی آیزنکوت» فرمانده این عملیات، آن را این گونه بیان می کند: آنچه در محله ضاحیه بیروت در سال ۲۰۰۶ رخ داد، در هر روستایی که اسرائیل به آن شلیک می کند، اتفاق خواهد افتاد؛ خسارت و ویرانی بزرگی بر آنها وارد خواهیم کرد؛ این یک طرح است و تصویب شده است.
حمله «به سبک ضاحیه» به غزه در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ از سوی سازمان ملل بیتوجه نماند.
سازمان ملل در گزارش معروف «گلدستون» حمله نظامی اسرائیل را اینگونه توصیف کرد: یک حمله عمدا نامتناسب که برای تنبیه، تحقیر و وحشت یک جمعیت غیرنظامی طراحی شده است و ظرفیت اقتصادی محلی آن را به شدت کاهش می دهد و احساس وابستگی و آسیب پذیری را به آن تحمیل کند.
دستور با خاک یکسان کردن نوار غزه
قبل از حمله زمینی اسرائیل به غزه در ۲۷ اکتبر، «دانیل هاگاری»، سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل اعتراف کرد که صدها تن بمب قبلا به سوی غزه پرتاب شده است و تاکید ما در این بمبارانها بر آسیب است نه بر دقت.
این روش از آنجا نشئت میگیرد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی وعده داد بود که غزه را با خاک یکسان میکند.
دیگر اعضای کابینه اسرائیل مانند وزیر دارایی، علاوه بر درخواست نابودی کامل نوار غزه، بر کاهش جمعیت غزه و انتقال این منطقه به نقاط دیگر سرزمینهای اشغالی نیز تاکید کردند.
پیش از حمله نظامی اخیر حماس، واشنگتن، تل آویو و متحدان عرب آنها فکر می کردند که جهان نسبت به موضوع فلسطین بی علاقه شده است، به این دلیل که آنها در درک مرکزیت استقلال و تعیین سرنوشت فلسطین برای صلح پایدار در خاورمیانه ناتوان دادند.
ناتوانی دولت بایدن در درک اینکه هویت عربی عمیقا با فلسطین گره خورده است در مقاله ای برجسته توسط «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا نشان داده شد.
او در این مقاله نوشت: منطقه ساکت تر از دهه های گذشته است و دولت نتوانسته است درک کند که نوار غزه مظلوم فقیر اکنون به نقطه اتکای مقاومت سیاسی تبدیل شده است.
محاسبه تاریخی آمریکا
آمریکا در حال حاضر با یک محاسبه تاریخی مواجه است.در ۱۰روز اکتبر، «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا در اتاق توجیهی کاخ سفید به صراحت گفت: ما در کنار اسرائیل هستیم و در ۱۸ اکتبر، زمانی که بایدن سفر حمایتی یک روزه خود را به اسرائیل انجام داد تا نتانیاهو و «اسحاق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیوینیستی را در آغوش بگیرد، پیام روشنی ارسال کرد که واشنگتن محکم در کنار اشغالگر نظامی ایستاده است.
واشنگتن به طور قطع شریک کارزار نظامی نسل کشی و جنایات جنگی اسرائیل است.
تسلیحات آمریکایی به طور گسترده در غزه استفاده می شود. علاوه بر ۱۴.۵ میلیارد دلار کمک نظامی اضافی که بایدن برای اسرائیل درخواست کرده است، پنتاگون مخفیانه محموله های تسلیحاتی خود را افزایش داده و موشک های هدایت لیزری بیشتری برای جنگنده های آپاچی، گلوله های توپخانه ۱۵۵ میلی متری و بمب های سنگر شکن ارسال کرده است.
دولت بایدن همچنین فروش هزار۰۰۰ تفنگ تهاجمی نیمه اتوماتیک و اتوماتیک را تایید کرده و این در حالی است که حتی نگرانی از اینکه این سلاحها در دستان «شهرک نشینان» خشن اسرائیل قرار گیرند، وجود دارد.
این معامله همچنین اسلحه سازان آمریکایی را ۳۴ میلیون دلار ثروتمندتر کرده است.
علاوه بر این، «ایتامار بنگویر»، وزیر امنیت ملی افراطی اسرائیل، تفنگهای تهاجمی را بین شهرکنشینان اسرائیلی توزیع کرده، جوخههای امنیتی هوشمند را ایجاد کرده و آنها را مسلح کرده و دستیابی غیرنظامیان اسرائیلی به سلاح گرم را آسانتر کرده است.
در سال ۲۰۲۳، قبل از ۷ اکتبر، نیروهای اشغالگر اسرائیل و نیروهای شهرکنشین ۲۵۰ فلسطینی را در کرانه باختری کشتند.
اسرائیل کرانه باختری را به «زندان روباز» دیگری تبدیل کرده است و فلسطینیها از ترس دستگیر شدن یا تیراندازی میترسند خانههای خود را ترک کنند.
دولت بایدن نیز بیشرمانه اعلام کرد که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد فقط باید از بمبهایی استفاده کند که که تعداد تلفات کمی کمتر شود!
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز طی اظهارات خود در ۱۰ نوامبر پس از یک سفر ۹ روزه در خاورمیانه، همین سخنان را تکرار کرد.
اینگونه است که دولت و سیاستمداران آمریکایی مصیبت خانواده های اسرائیلی و آزادی بستگان آنها را در اولویت قرار داده اند.
از سوی دیگر، آنها به عذاب فلسطینیهایی که اعضای خانوادهشان سالها در زندانهای اسرائیل گروگان بودهاند، کم توجهی کردهاند.
اسیران فلسطینی
اصطلاحاتی که برای توصیف مبادلات اخیر بازداشت شدگان استفاده می شود، افشاگرانه است.اسرائیلیهای آزاد شده را «گروگان» میخوانند که به معنای بیگناهی است، در حالی که فلسطینیها بهعنوان «زندانی» معرفی میشوند که بیانگر بیقانونی است.
تحت بازداشت اداری که نقض قوانین بین المللی است، اسرائیل فلسطینی ها را به طور نامحدود، بدون اتهام یا محاکمه، زندانی می کند. آنها همچنین می توانند صرفابه این دلیل که ممکن است در آینده قانون را نقض کنند، بازداشت شوند.
در پایان سپتامبر ۲۰۲۳، حدود یک هزار و ۳۱۰ فلسطینی تحت دستور بازداشت دولتی نگهداری می شدند.
انجمن حمایت از زندانیان و سازمان حقوق بشری «آدامیر» گزارش داد که بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ مقامات اشغالگر اسرائیل پنج هزار و ۷۲۸ حکم بازداشت دولتی در سراسر فلسطین اشغالی صادر کرده اند.
اسرائیل از بازداشت دولتی به طور گسترده، معمول و بی رحمانه استفاده می کند.
با این حال، در واشنگتن یا رسانه های غربی، نسبت به مادران و پدران فلسطینی که فرزندانشان همچنان در زندان های اسرائیل، تحقیر شده و با رفتارهای ظالمانه و غیرانسانی از سوی اسیرکنندگانشان مواجه می شوند، همدردی اندکی وجود دارد یا اصلا وجود ندارد.
زنگ بیداری
حمله حماس، یک زنگ بیداری نه تنها برای اسرائیل و آمریکا بلکه برای همه مستبدان عرب بود که برای تجارت با رژیم آپارتاید ثبت اعلام آمادگی کرده اند. آنها در این توهم بوده اند که با نادیده گرفتن اشغال، این اشغال از بین می رود.
این همچنین زنگ بیداری برای اکثر غیرنظامیان اسرائیلی بود که تا کنون از عواقب بی تفاوتی و انکار اشغالگری جان سالم به در برده بودند.
بیاعتنایی واشنگتن به زندگی اعراب نیز اگر قبلا آشکار نشده بود، امروز آشکار است. اگر میلیونها عرب که در جنگهای آمریکا در لبنان، عراق، سوریه و لیبی کشته شدند دلیل کافی نبود، دهها هزار کشته و زخمی فلسطینی در غزه بیش از پیش گواه بر این بیرحمی است.
رژیم های مستبد عرب از پیام «فلسطین آزاد» می ترسند، زیرا این اصطلاح نمادی از مبارزه برای عدالت علیه رژیم های ستمگر است.
به همین دلیل هیئتی متشکل از مقامات عربی از ترس اینکه ممکن است با سرنشوت بدی مواجه شوند، در ظاهر میخواهند در همبستگی با فلسطینیها ظاهر شوند.
در اواسط نوامبر وزرای پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل سفری را آغاز کردند که اولین توقف آنها در چین بود؛ آتش بس، افزایش کمک های بشردوستانه و حمایت از کشور مستقل فلسطین موضوعاتی بود که در دستور کار آنها بود.
آنها اکنون این فرصت را دارند که پشت مسئله فلسطین با هم متحد شوند، زیرا می دانند که ملی گرایی و هویت عربی با آن گره خورده است.
«فلسطین آزاد» در سراسر جهان
احساسات عمومی برای حقوق فلسطینیان در سراسر منطقه بسیار عمیق است. این احساس در جریان یک مسابقه فوتبال در ۱۱ اکتبر در قاهره نشان داده شد. انبوهی از هواداران مصری شعار می دادند: جان و جانمان را برای تو می دهیم فلسطین.
امروز،صدای «فلسطین آزاد» در سراسر جهان شنیده می شود.در تظاهرات اخیر لندن، تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین شعار میدادند: ما همه فلسطینی هستیم.
در آمریکا نیز تظاهرکنندگان با شعارهایی مانند «بایدن، تو نمیتوانی پنهان شوی» و « ما شما را به نسل کشی متهم می کنیم» از رئیسجمهور استقبال کردند.
بایدن با حمایت از رژیم نژادپرست اسرائیل که از یهودیت و کتاب مقدس برای اجرای پروژه اشغال نسل کشی خود استفاده می کند، اساسا به ایجاد محیطی کمک کرده است که برای یهودیان و مسلمانان در داخل و خارج از کشور به طور فزاینده ای ناامن شده است.
اما فلسطینی ها در طول مبارزات طولانی خود هرگز از آرزوی استقلال و تعیین سرنوشت خود دست برنداشته اند و این فکر تل آویو ، آمریکا و بسیاری از کشورهلی غربی احمقانه است که حماس و مقاومتی که به نمایندگی از آن آمده است، قابل نابودی است.
نظر شما