پس از گذشت سال ها از اجلاس نماز هنوز مطالبات رهبری را عملیاتی نکردیم

یک کارشناس مسجد با انتقاد از نبود قانون مدون در بخش مکان یابی، احداث، حفظ و نگهداری و حامل های انرژی مساجد گفت: با گذشت بیش از بیست اجلاس از نماز هنوز به مطالبات رهبری درحوزه مساجد عمل نکردیم.

حجت الاسلام محمد غلامی، کارشناس امور مساجد با اشاره به مطالبات و انتظارات مقام معظم رهبری از دستگاه های متولی مساجد در زمینه نماز در پیامشان به بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز به خبرنگار شبستان گفت: مقام معظم رهبری امسال در پیامشان به اجلاس سراسری نماز همانند دیگر پیام هایشان به این اجلاس به وی‍ژه نوزدهمین اجلاس در بیرجند، تکالیف مردم، نهادها، حوزه های علمیه و سازمان ها در مورد نماز در بخش سخت افزاری و نرم افزاری را به وضوح و شفاف تبیین کردند و رابطه مسجد با محله، آموزش و خانواده را مشخص فرموند.

 

بیان کوتاهی های موجود در امر مسجد و نماز
وی با اشاره به اینکه در پیام مقام معظم رهبری به بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز، نسبت به پیام اجلاس های گذشته مشخص بود که خواسته هایشان در اجلاس های گذشته محقق نشده است و کوتاهی های موجود را به نوعی بیان کردند، خاطر نشان کرد: مردم همواره در ساخت مسجد در صحنه و پیش قدم بوده اند و مشارکتشان در این زمینه بالا بوده است ولی متاسفانه دولت ها در این زمینه با مردم هیچ گونه همکاری و همیاری نداشته اند.


مسئول سابق دبیرخانه ستاد پشتیبانی و هماهنگی امور مساجد با انتقاد از نبود قانون مدون در بخش مکان یابی، احداث، حفظ و نگهداری و حامل های انرژی مساجد در دستگاه های ذی ربط مساجد، ادامه داد: تا زمانی که چنین خلا قانونی در حوزه مساجد وجود داشته باشد، در وضعیت مساجد هیچ پیشرفتی دیده نمی شود.

 

وی با بیان اینکه نگاه رهبری به مسجد به عنوان پایگاه پر برکت برای محلات است، اظهار کرد: امروز به جز مقام معظم رهبری که در بعد مسجد تلاش بسیاری کرده اند و در پیام هایشان به اجلاس های نماز همواره هر آنچه که در حوزه مسجد نیاز بود که به آن پرداخته شود به نحوی اشاره کرده اند، متاسفانه هیچ یک از مسئولین چنین نگاه و توجه ای به مسجد ندارند. این درحالی است که مسئولین نیز باید پیام ها و تاکیدات ایشان را عملیاتی و اجرایی کنند.

 

معاون سابق امور بقاع و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تاکید کرد: اگر در منطقه ای مسجد آبادی وجود داشته باشد، مسئولین راغب به حضور در آن مسجد می شوند ولی در جاهایی که مسجد وجود ندارد و نیاز به مسجد احساس می شود برنامه ریزی برای ساخت مسجد در آن منطقه محروم صورت نمی گیرد. در برخی مواقع دیده می شود در منطقه محرومی جوانان مستعدی هستند که حضور آنها در مسجد زمینه ساز آشنا کردن آنها با امورات دینی و گسترش معارف دینی در آن منطقه می شود ولی نبود مسجد و پایگاهی دینی در این مناطق محروم موجب عدم شکوفایی استعدادها می شود که نیاز است توجه ویژه به این مناطق شود.

 

قرار گرفتن مسجد در جایگاه شایسته خود
وی با اشاره به اینکه همواره تاکید رهبری قرار گرفتن مسجد در جایگاه شایسته خود است، تصریح کرد: با گذشت بیش از بیست اجلاس در مورد نماز با وجود پیگیری های صورت گرفته آن طور که باید مساجد جایگاه خود را نیافته اند که این نیاز به عزم جدی در این زمینه دارد.

 

وی با اشاره به ثبت 63 هزار مسجد در سامانه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: در بحث معماری، ساخت و ساز مساجد قانون و حمایت های دولتی وجود ندارد که باید در این زمینه نیز تلاش هایی صورت گیرد.


پایان پیام/


 

کد خبر 173978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha